Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
ALO! Estrada

Dragan Bjelogrlić: Zašto se odričemo Titovih pobeda?

Glumac Dragan Bjelogrlić, koji u TV seriji "Ravna gora" igra Josipa Broza Tita, usprotivio se revidiranju ...

  • Moje misljenje Vreme: 06.01.2014 14:15h

    Ucestvovao je u seriji zbog para,jer svi oko Tita su pre svega zeleli privilegije koje prirodno donose materijalno.Zasto su "idealisti" odmah pohitali da otimaju tudje?Zbog ideala o jednakosti?Ha,ha,ha... A ovaj glumac,reditelj,preduzetnik ih je imao na pretek.mislim privilegije.

    Preporuka čitalaca: +1 - 1

  • insomnia Vreme: 06.01.2014 14:05h

    Dakle čovjek koji je sve svoje biografe lagao, Faust koji je bio najveći srbomrzac u istoriji. naravno ne želim nikakve počasti davati dinastijama jer su to bili samo monarsi iz opanaka ili poput Aleksandra masoni koji su sopstveni narod prodavali za parče teritorije. Ovdje izuzimam kneza Pavla, jedinog koji je potpisao pro srpski ugovor sa nemcima čime bi spasao ono malo srpskog življa koje je ostalo nakon Velikog rata. dakle nije sve med i mlijeko bilo u SFRJ a ja nemam vremena ni preterane želje da u komentarima ispisujem stvarnu istoriju i događaje, jer bi to morao da potkrepljujem literaturom, a to je veliki posao priznaćete.

    Preporuka čitalaca: +1 - 0

  • insomnia Vreme: 06.01.2014 14:05h

    Zar to nije teritorija koju su srbi uzeli u prvom svetskom ratu i u kome su izgubili 2/3 muškog življa, da bi austrijski podoficir koji je u tom istom ratu na svirep način ubijao po Mačvi u sklopu kaznenog puka, tako olako u Jajcu obrisao taj period istorije nacrtavši brojne granice unutar srpske zemlje? Kada mu je njegov kum Ranković (jedan od dva srpska krvnika, dru gi je Krcun, koje srbi vole do obožavanja, samo ne znam zašto), rekao na nekom proputovanju zapadnom Srbijom, "stari ti se mnogo dobro snalaziš po ovim vrletima". a Tito odgovara da mu nije prvi put da je tu i da on zna sve to u milimetar, na šta mu je Ranković odgovorio da to nikad i nigdje ne saopšti.

    Preporuka čitalaca: +2 - 0

  • insomnia Vreme: 06.01.2014 14:04h

    Gospodin Bijelogrlić je u mnogo izrečenog u pravu, međutim posmatrati jedan period u kome je društvo počivalo samo iz jednog ugla, mislim da je površno. Tačno je da se tokom vlasti KPJ, odnosno jednopartijskog sistema u bivšoj SFRJ dešavao procvat na mnogim poljima. Ne treba međutim zaboraviti da je taj procvat nastao na silnim srpskim leševima koje su ispod svojih čizama stavili oni kojima je Tito dao države parčajući srpsku državu na republike. Neću da objašnjavam otimanje BiH kao ni dijela Hrvatske. Isto tako neću da pričam o Sloveniji koja nikada nije bila država, ali šta sa SR Makedonijom? Uzeti grčki naziv za teritoriju koja je samo svojim dijelom pripadala nekadašnjoj grčkoj pokrajini i postojbini Aleksandra Velikog?

    Preporuka čitalaca: +1 - 0

  • Mila Vreme: 06.01.2014 13:49h

    Pa nije Tito napravio Jugoslaviju, Umesto posle pobede u Prvom svetskom ratu da ujedini sve Srpske teritorije kralj Aleksandar stvara kvazi državu Srba Hrvata i Slovenaca. Gde bi nam sada bio kraj nama Srbima

    Preporuka čitalaca: +2 - 0

  • Nikoa Vreme: 06.01.2014 12:24h

    Bjela svaka cast za trezveno misljenje. Koliko god smo veliki Srbi, to moramo da priznamo. Rodjen sam 1970., akademski sam gradjanin ove zemlje i smatram da je sistem koji je Tino napravio nesto fantasticno i za danasnje vreme nemoguce. On je Jugoslaviju od jedne poljoprivredne zemlje doveo na nivo moderne svestke-evropske zemlje sa jako razvijenom industrijom, vojskom, na nivo da smo proizvodili nekoliko vrsta aviona, sto je primat na osnovu koga se ceni velicina i tehnologija zemlje. Da ne govorimo o auto-industriji, kulturi, muzici, poljoprivredi, itd. Veliki pozdrav.

    Preporuka čitalaca: +1 - 1

  • Sima Vreme: 06.01.2014 11:20h

    Voleti nekog, kome se ne zna pravi identitet, a zna se da je direktno odgovoran za smrt više desetina hiljada Srba, a indirektno i za smrt nekoliko stotina hiljada Srba, nekog, ko je podelio Srbiju na tri dela, otkinuo joj teritoriju Baranje, nekog ko je likvidirao i svoje partijske konkurente-Srbe, nekog ko je imao pakt sa ustašama, još i pre izbijanja rata, nekog ko je ustaške oficire proizvodio u oficire i komandante jugoslovenske vojske... To može samo potplaćeni Srbin, ili totalni ignorant.

    Preporuka čitalaca: +4 - 1

  • misko Vreme: 06.01.2014 09:12h

    Zbog takvih iskrenih levičara, površnih i slepih, tumaramo ko guske u magli. To preispitivanje istorije nije ni moglo da se desi u periodu od tridesetak godina upravo zbog gore pomenutog obožavanog austrijskog kaplara.

    Preporuka čitalaca: +6 - 2

  • Ljiljana Vreme: 06.01.2014 08:51h

    Tesko je objasniti nekome ko nije ziveo u Jugoslaviji za vreme TITA, ko je samo slusao o njemu posle njegove smrti.....Najlepse doba bilo je vreme Tita .Da i danas imamo jednopartiski sistem ...bili bi svi zadovoljni i nebi bilo mrznje izmedju NASEG naroda. Treba govoriti ISTINU , nestideti se proslosti . Najlepse doba nase JUGOSLAVIJE. Trbamo negovati nasu ISTORIJU..... nebrisati nesto sto je NASE pa makar to bilo i nepovoljno za nas .Mi hocemo samo da budemo mi , mi i mi .Gos. Bjelogrlic je covek RAZUMNOG misljenja.

    Preporuka čitalaca: +3 - 5

  • посматрач Vreme: 06.01.2014 07:32h

    Док друге новоформиране државе постају самосталне и националне Срби(ја) још маштају о Југославији.Док они отворе очи остаће само Београдски Пашалук.?

    Preporuka čitalaca: +5 - 2

  • Cir Milos Vreme: 05.01.2014 21:39h

    Bravo Bjela...

    Preporuka čitalaca: +9 - 6

  • petar Vreme: 05.01.2014 21:20h

    Pitao bi gospodlna Bjelogrlica koga jako uvazavam i postujem kao glumca.Da li smatrate pod titove pobede slanje Srpske mladezi na sremsli front i lividacije vidjenih srba po zavrsetku rata.i jos jedno pitanje da li smatra titov ne odlazak na stratiste zvano Jasenovac

    Preporuka čitalaca: +10 - 9

  • MIRČE Vreme: 05.01.2014 18:44h

    Što se tiče Tita,istina je da sve dao za Jugoslaviju ali su ga njegovi saradnici lažali varali i istina je viđena posle njegove smrti.Na stupile su "Ale" sa zapada i domaći izdajnici,tako da su JUGu razbili. A Srbi su jedno veliko ništa;Lajali su za ;Obrenoviće,Karađorđeviće,Lajali su za TITA,za SLOBa,Za Đinđića,Koštunicu,Tadića,Mladića Karadžića,Vučića Nikolića Šešelja.I ko je tu sada pametan bez onaj koji je rekao;Srbi su prokleti Narod,što se vidi iz gore napisanih činjenica!!!

    Preporuka čitalaca: +5 - 8

Ostavite vaš komentar

Pravila za pisanje komentara
Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP
?>