Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
ALO! Aktuelno

Da li ste za obnovu parlamentarne monarhije u Srbiji?

Prema rezultatima istraživanja Agencije SAS Intelidžens iz Beograda, 39,7 posto građana Srbije smatra ...

  • Dalibor Vreme: 12.01.2015 05:22h

    Zivelo Njegovo Kraljevsko Velicanstvo kralj Aleksandar II

    Preporuka čitalaca: +0 - 0

  • Drug Mirko Vreme: 21.01.2014 16:01h

  • Горан Vreme: 21.05.2013 11:41h

    Живео Краљ Александар II !

    Preporuka čitalaca: +3 - 3

  • jovica Vreme: 12.05.2013 09:38h

    Svi nalazite samo jednu manu, a to je "loše govori srpski jezik"? A zašto ga loše govori? Jer su upravo komunisti, koji su toliko zla naneli srpskom narodu, zabranili povratak njemu i njegovoj porodici, a ako život provedete negde, prilagodite se, hteli ili ne hteli, tom području. Drago mi je samo da niko ne može da nađe ni jednu manu sem "jezika", a i da vas sve pitam, šta vama danas vredi što lepo govorite srpski? Imamo mi puno onih što dobro pričaju srpski pa nam uništiše zemlju, a njegov "engleski" bi upravo mnogo i valjao Srbiji!!!

    Preporuka čitalaca: +5 - 4

  • Jovica Vreme: 12.05.2013 09:37h

    Ma da, sve ste u pravu vi pljuvači, pod komunistima i ovim nazovi demokratama nam je mnogo bolje i ponos nam je veći i veća smo sila nego u vreme Kraljevine Jugoslavije?! Potukli smo za vreme Karađorđevića Osmansko carstvo i Austro-Ugarsku imperiju, a sad ne možemo ni šaku albanaca. Da imamo kralja bilo bi manje politike i malje političara, a time i malje korupcije i kriminala jer svaki političar zna da je na vlasti nekoliko godina i hoće da se obezbedi na bilo koji način a najlakše i najbrže je kriminalom, a kralj je tu doživotno i hoće da mu država bude jaka jer je jedino time i on jači a njegov uticaj u svetu značajniji. Pogledajte kako živi narod u kraljevinama a kako u "demokratijama"?

    Preporuka čitalaca: +5 - 4

  • Predrag Kis Vreme: 12.05.2013 08:23h

    Ne za Monarhiju!!!

    Preporuka čitalaca: +5 - 7

  • Smrt monarhiji Vreme: 12.05.2013 01:45h

  • Mira Ninkovic Padezanin Vreme: 12.05.2013 01:31h

    NE MONARHIJA. SAMO TITOV SOCIJALIZAM!

    Preporuka čitalaca: +4 - 9

  • Род Vreme: 12.05.2013 00:02h

    Нека се врати и феудализам и инквизиција и учење да је земља равна!

    Preporuka čitalaca: +2 - 5

  • Zvezdana Vreme: 11.05.2013 22:17h

    A hoce li da vrate tone zlata koje su pokrali kada su '41 bezali iz zemlje ??? Ili su sve potrosili pa sad narod Srbije ponovo mora da ih izdrzava ???/

    Preporuka čitalaca: +7 - 9

  • Dragan Vreme: 11.05.2013 21:11h

    Nikako

    Preporuka čitalaca: +5 - 8

  • Zoran Vreme: 11.05.2013 21:00h

    Ja nisam iz Srbije ali sam protiv ovog predloga

    Preporuka čitalaca: +6 - 11

  • savo Vreme: 11.05.2013 14:54h

    zivela kraljevina Srbija!!!

    Preporuka čitalaca: +10 - 5

  • mika Vreme: 11.05.2013 13:21h

    On mnogo bolje govori srpski nego onaj poljski jevrejin za pedeset godina koliko je vladao, a da je sa sobom jos morao da vodi i prevodioce za razgovore sa svetom. Nasem kralju ne trebaju prevodioci a sto se srpskog jezika tice pozdravio vas sve onaj Hrvatski ustasa Vojislav Seselj koji je prvi to primetio pa ste se svi uhvatili za to. Covek sasvim dovoljno govori srpski da ga svi mi razumemo i ne treba mu vise. Dovoljno je da zna Engleski jezik jer mu je on potreban za razgovore sa svetom jer da je ranije on razgovarao pre nego sto je onaj FASISTA Milosevic zaratio protiv celog sveta sada bi Kosovo ostalo u Srbiji i nebi se dogadjalo ovo sto se sada dogadja da izgubimo sopstveno srce. NEMOJTE LJUDI OBRACATI PAZNJU NA SITNICE DA NAM SE NEBI DOGADJALE JOS KRUPNIJE STVARI NEGO STO JE OVO DANAS.

    Preporuka čitalaca: +6 - 6

  • Nikola Vreme: 11.05.2013 05:57h

    Ovi Karadjordjevići se mnogo bave humanitarnim radom, raspitajte se malo pre nego što počnete da pišete. Ima tri sina koji odlično pričaju srpski.

    Preporuka čitalaca: +6 - 5

  • Monika Vreme: 11.05.2013 05:54h

    Monarhija je naša istorija. Malo zemalja može da se time pohvali. Što se tiče prestonaslednika govvori loše srpski padeži ga muče ali zato engleski pergekt govori. Može neko od sinova da bude na čelu monarhije. Imali bi veći ugled u svetu! Šta bi dali hrvati da imaju monarihiju. Ugledajte se na njih kako se voli zemlja. Oni nisu dali Krajinu ali zato mi našu svetinju oboručke dajemo. Ali opet će mo nekad živeti svi zajedno!

    Preporuka čitalaca: +6 - 5

  • dudule Vreme: 11.05.2013 01:58h

    Ko gоd pаmеtuје prоtiv mоnаrhiје, nеkа sаm uvidi dа је оvо јеdnа оd vоdеćih аgеnciја zа аnkеtе. Dаklе gоspоdо, tј. drugоvi, sviđаlо sе tо vаmа ili nе SRBIЈА ĆЕ BIТI KRАLjЕVINА! А štо sе tičе Prеstоlоnаslеdnikа Аlеksаndrа, јеdinа stvаr kојu mu zаmеrајu је nеpоznаvаnjе јеzikа, i tо tоlikо ističеtе. А pоglеdајtе kоlikо pоlitičаrskih mrljа pа im sе nе zаmеrа. Krаljеvskа pоrоdicа vеć gоdinаmа BЕZ IKАKVЕ KОRISТI i nе PRЕD NЕKЕ IZBОRЕ pоmаžе оvu zеmlju! Pоglеdајtе sаmо nа sајtu Krаljеvskе pоrоdicе kоlikо је pоmоgnutо... А vi znајtе, i vi dа stе rоđеni, dа stе оdrаsli, mislili, škоlоvаli sе nа еnglеskоm, dа vаs је оvај nаrоd оdbаciо i zаmrzео prе nеgо štо stе i bili rоđеni i vi bi stе imаli оdbојnоst prеmа nаžаlоst SОPSТVЕNОМ јеziku! Prеstоlоnаslеdnik vоli svој nаrоd, dа gа nе vоli nе bi sе ni vrаćао, dоvоljnо vеć imа pаrа, nе trеbа mu višе dа krаdе.

    Preporuka čitalaca: +7 - 6

  • Dusan Vreme: 10.05.2013 18:02h

    Ovo pitanje je veoma interesantno. Da ili Ne za uspostavljanje monarhije. Kada o ovome razmišljate uglavnom predpostavljate da se dinastija Karađorđevića vrati na presto. Ali dada razmotrimo podpitanje KOJA DINASTIJA DA STUPI NA PRESTO. Zašto Karađorđevići? Nisu oni baš neka sreća za Srbiju. Možda Obrenovići (nađite naslednika). A šta nislite o Brankovićima, Hrebeljanovićima, Nemanjićima. Oni koji tvrede da su crnogorci srbi neka razmisle o Petrovićima. Pa treba razmisliti i o Grimaldijevima, Burboni ili Windsorima. Za one koji vole ruse pronađite nekog Romanova. I na kraju ja se ne šalim. Ako postavljate pitanje o monarhiji hajde da razmotrimo sve opcije. Pozdrav Dušan. PS. Ovaj Aca koga ste slikali NIJE PRESTOLONASLEDNIK, jer presto ne postoji. MOžete ga zvati princ ili kako god hoćete ali PRESTOLONASLEDNIK NIJE.

    Preporuka čitalaca: +4 - 7

  • Biljana Kovacevic Vreme: 10.05.2013 17:45h

    Za kralja, bez sahovnice koju su stavili na kovcege, i sa mladim naslednikom u Srbiji. Bez jugoslavenstva.

    Preporuka čitalaca: +8 - 6

  • sin Dragan Vreme: 10.05.2013 17:45h

    Bez KRALJA ne valja

    Preporuka čitalaca: +9 - 7

  • Радован Vreme: 10.05.2013 14:42h

    Па нормално у Београду живи 10% Срба остало су ови што их направио бравар.Кад дођем из Шумадије у тзв. престоницу као да сам у Загребу чак и у ЗГ. говоре боље српски.Од ових добијам бробаве!Што се тиче да предстолонаследник не говори добро српски па то је наша српска брука,Гласали "смо" после рата за Аустриског каплара(бравара), против Краља и против Ђенерала.Чак и сад наследници бравара коче процес рехабилитације датумом смрти Ђенерала.Више воле управника Јасеновца ,Јадовна ,...Голог отока.Управу је др.А. Рајс.Срамота!!!!

    Preporuka čitalaca: +10 - 7

  • Данијел Vreme: 10.05.2013 12:40h

    За обнову монархије сам 100 посто као и сви мало умнији људи ове земље којима није испран мозак политиком али ,једно велико АЛИ ...ко би водио ту монархију, овај Карађорђевић који од Карађорђевића само има презиме и ништа више, човек који живи у Србији 13 година и неће да дозволи себи да научи Српски,а може, човек који само служи за сликање и човек који је сурово реално речено "Социјални случај и на грбачи буџета грађана Србије" За монархију и краља ДА али за "Социјални случај" НЕ !!!!

    Preporuka čitalaca: +14 - 4

  • lakil Vreme: 10.05.2013 12:06h

    samo nam još fali da plaćamo kroz porez i njihovo uživanje jer nisu dosta odneli iz srbije zlata i plaćšali njihov luksuzni život neznam dali su platili struju za beli dvor a 1941 su pobegli a sad bi da nam se opet popnu na grbaču . koliko para su u švajcarskoj na njihovim računima .

    Preporuka čitalaca: +15 - 8

  • vuk Vreme: 10.05.2013 11:56h

    To je bolja opcija,ali treci serketari kineske,japanske,mongolske ambasade govore bolje srpski jezik od ovog naseg monarha .

    Preporuka čitalaca: +16 - 2

  • iguman Vreme: 10.05.2013 11:18h

    Zar stvarno neko misli da ovaj Aleksandar moze da predstavlja zemlju da da ga neko ozbiljno shvati. On zivi u Srbiji evo skoro dvadeset godina i nije naucio srpski. Recite mi koja je razlika izmedju njega i Ekrema Jevrica koji za dvadeset godina nije naucio Engleski.

    Preporuka čitalaca: +14 - 8

Ostavite vaš komentar

Pravila za pisanje komentara
Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP
?>