Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
ALO! Aktuelno

Država dozvolila prodaju podataka bolesnika?!

Nacrt zakona o zaštiti prava pacijenata, u članu 23, dozvoljava osiguravajućim društvima i bankama ...

  • Ilona Patarica Hevizi Vreme: 21.05.2013 02:32h

    Jasno je da postoje nepravilnosti i kršenja prava.Ja sam bolesnica koja bolesna zapravo nikada nije ni bila,a kako saznajem,ipak imam ko zna kakav bolest,ja još nisam videla sopstvenu dijagnozu a ni lekara koji to sastavio.I šta mogu ja sada da uradim-da ostanem bolesna -npr.-kako kažete to se može koristiti sada već svugde, znači nemam prava zbog te dijagnoze na neke stvari a zapravo da li postoji nekakva provera da su ti lekarski izveštaji istiniti, ili komisija-pošto po zakonu ako neko dokaže na papiru da niste sposobni ili da ste zaostali-niko vas ni ne pita,niko ne proverava da li je to tako .Ako nije istinita dijagnoza-e-pa iom prilikom možemo izgubiti sve.Znači nismo ravnopravni pred zakonom-sem kad platiti moramo račune itd.bojim se da će se to dogoditi i sa osiguranjima sa imovinom,itd.

    Preporuka čitalaca: +0 - 0

  • rasprodaja u megamarketu Vreme: 18.04.2013 14:53h

    Ako si zdrav i svi organi pravilno funkcionisu a podaci dospeju u kriminalni milje...uh..uh, mozes da posluzis kao banka rezervnih delova .

    Preporuka čitalaca: +1 - 0

  • Marija Vreme: 18.04.2013 12:49h

    U ovoj Srbiji svaki zakon koji se uvede ili neki akt , namerno se ostavlja prostor da bi isti mogao da se krsi za pojedince koji mogu da izvuku neku korist a obicnim ljudima nece vise biti potrebna viza vec veza ukoliko zele da putuju ili bilo sta a pritom su bolesnici sa npr. hronicnim sinuzitisom. Ova zemlja je dno dna!!!

    Preporuka čitalaca: +2 - 0

  • lili Vreme: 18.04.2013 10:47h

    Banke su drzava u drzavi.Potpuno samovoljno nas pljackaju sa najvecim kamatama na svetu.Sada se jos bave nasim zdravljam i sve to uz blagoslov drzave.Pa ljudi gde je granica?

    Preporuka čitalaca: +2 - 0

  • drLaki Vreme: 18.04.2013 10:26h

    Ministarka koja se ne mesa u svoj posao samo potpisuje glupe izmena zakona. Ide zeno radi nesto u bolnici, nisi ti za ministarski posao.

    Preporuka čitalaca: +1 - 0

  • Samo profit Vreme: 18.04.2013 08:52h

    Ako istraga vodi dalje, stici ce sigur no do nekih podataka, ko i s kim predlozi novog zakona. To je zapravo kriminal nad pravom gradjana a ubedjen sam da niko nece biti osudjen zbog toga. Apsurdno je to sto ministarstvo zdravlja okrenuto ledjima o bitnim stvarima. Postvalja se pitanja dali ministarstvo radi za narod ili za neku grupu ljudi.

    Preporuka čitalaca: +2 - 0

  • Mile Vreme: 18.04.2013 07:24h

    Banke odavno prave selekciju pri davanju kredita: starija lica ne mogu dobiti ni kratkoročni kredit. Tako banka određuje vreme kad klijent treba da umre!!!

    Preporuka čitalaca: +2 - 0

Ostavite vaš komentar

Pravila za pisanje komentara
Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP
?>