Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
ALO! Aktuelno

Hoće da ih ubedi da predaju samo po njegovim udžbenicima?

Hrvatski tajkun Ante Žužul, vlasnik beogradske izdavačke kuće "BIGZ školstvo" naredio je svojim ...

  • novosađanka Vreme: 30.03.2015 22:03h

  • ceca Vreme: 28.03.2015 20:02h

    Posto radim kao ucitelj u jednoj cacanskoj skoli mogu da potvrdim da u skolama pojedine kolege otvoreno zastupaju strane izdavacke kuce.Verovatno da za to imaju adekvatnu nagradu.Prosvetna inspekcija treba da ispita ko su zaposleni u skolama koji rade za strane izdavace i da ih kazni,kao i da proveri direktore koji su takodje imali udela prilikom izbora u pojedinim skolama.Nikad u prosveti nije bilo pritisaka od strane izdavackih kuca kao ove godine.Najagresivniji je taj Klet koga mnogi prosvetni radnici nazivaju PROKLET.

    Preporuka čitalaca: +1 - 0

  • jelena Vreme: 28.03.2015 19:53h

    Vazno je da su prosvetari dobili kineske torbice,olovkice,rokovnike,tabletice a pojedini i novac.Treba pitati uciteljicu M.G. u OS Dragisa Misovic u Cacku sta je dobila od ovog izdavaca pa djaci u ovoj osnovnoj skoli sledece godine uce iz udzbenika BIGZ-a.Da li samo ova uciteljica nesto dobila i to treba proveriti.Zanimljivo da je Cacak uporiste strajka a u 80% skola prisutni su udzbenici od STRANIH izdavackih kuca-BIGZ,KLET,LOGOS.E "grebici" bas vam pristaje nadimak.

    Preporuka čitalaca: +0 - 0

  • zora Vreme: 28.03.2015 17:22h

    Nije samo ova izdavacka kuca prikupljala ove podatke.Uzimao je i Klett i Logos takodje a i oni su strani izdavaci.Na svojim promocijama uzimali su i maticne brojeve nastavnika.Mnogo veci problem je sto je ova a i ostale strane izdavacke kuce delila sakom i kapom novac,poklone kako pojedincima tako i direktorima skola.U svakoj skoli ima nastavnik koji je insajder ovih izdavackih kuca i za to dobija novac.Samo niko u prosveti da se bavi time,sada je strajk interesantniji.Nasi prosvetni radnici ionako su vec ubedjeni da rade po udzbenicima kako Bigza tako i Kleta i Logosa.Nigde domacih izdavaca.Obidjite skole pa cete videti cije udzbenike nameravaju da koriste sledece godine.

    Preporuka čitalaca: +1 - 0

  • srpska nastavnica Vreme: 28.03.2015 11:05h

    Veću nebulozu nisam odavno pročitala. Ako je i od Informera, mnogo je. Zašta neće sve da upotrebe nastavnike, ne može ni najbujnija mašta da stvori. Ali liči na obračun izdavačkih kuća, koje su ogrezle u korupciju, nepotizam, neznanje, stvaranje klanova, a kvalitet i prilagođenost udzbenika kome je on namenjen je na zadnjem mestu. Žalosno...

    Preporuka čitalaca: +1 - 0

  • Pera Vreme: 28.03.2015 10:20h

    Sudijuama su dali velike plate da ne budu potkupljivi.Sada dajte i prosvetnim radnicima da ne bi ucili tudju istoriju.

    Preporuka čitalaca: +0 - 1

Ostavite vaš komentar

Pravila za pisanje komentara
Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP
?>