Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
ALO! Aktuelno

SIM kartica samo uz ličnu!

Zbog problema prilikom lociranja kriminalaca, MUP je tražio da građani ubuduće ne mogu bez lične ...

  • Neki Vreme: 24.08.2013 10:45h

    To nece biti resenje, kriminalci nije moguce zaustaviti ovako,, cim znaju oni ce kupiti karte negde na ulici registrovane a policija ce traziti kriminalac u ime te kartice koja ima drugacije informacije! U njemacku, sad, britaniju nema potrebe za dokumente jer oni znaju da to nije nikakvo resenje.

    Preporuka čitalaca: +0 - 0

  • tibor Vreme: 13.08.2013 21:25h

    Svuda se za aktiviranje nove SIM kartice ostavljaju licni podaci.Provereno

    Preporuka čitalaca: +0 - 0

  • mungos Vreme: 13.08.2013 18:23h

    HMMMMMMMM pa prvo neka rascesljaju ko od njih upozorava te iste koje hoce da hapse pa tek onda neka se smisljaju sta dalje a izmedju ostalog i ovako i onako nas sve prisluskuju sa i bez sudskog naloga tako da strumfovi sretno vi ga bilo :D

    Preporuka čitalaca: +0 - 0

  • zoran m. Vreme: 13.08.2013 16:37h

    Ako ovaj zahtev Mup-a prodje, imam blagi osecaj da ce kartice drasticno da poskupe.Sto je, naravno i krajnji cilj, zar ne?

    Preporuka čitalaca: +0 - 0

  • Boban1 Vreme: 13.08.2013 14:04h

    Slazem se u svemu sto predlaze policija. Ujedno predlazem da u celoj Srbiji pocne prodaja kartica u PU. Policij gde se vade i ostala dokumenta. Imace policija prednost i da nas snimi i da snimi nas glas i da uzme podatke .Mogli bi i da traze kada kupujemo karticu koga zelimo da zovemo da imaju i to u vidu.Pozdrav za PU.Policiju Srbije.(koja ne hapsi one koji nama ukradose veliki novac a na slobodi su )

    Preporuka čitalaca: +1 - 0

  • Miroslav Vreme: 13.08.2013 14:03h

    Ja u potpunosti podrzavam, jer sam imao priliku da se susretnem sa tim u Norveskoj gde ne mozes aktivirati karticu ukoliko ne das sve svoje podatke i u tom slucaju drzava stiti gradjane od tog vida pretnji kriminalaca i svega ostalog sto bi ugrozilo bezbodenost gradjana na taj nacin...hvala Bogu pa je i to doslo u Srbiju jer kod nas postoje i sitni kriminalci koji na taj nacin prete i uznemiravaju obicne gradjane, pa i za najsitniji novac...samo napred!!!!

    Preporuka čitalaca: +0 - 0

  • Skeptik Vreme: 13.08.2013 11:12h

    Hm..delom..ali samo delom,..slazem se sa tim..ali mnogo vise( da ne obrazlazem detalje ), se ne slazem.Tacno je da se tako narusava privatnost lica i da se nikada ne zna ko ce i zasto to zloupotrebiti. Sa druge strane, budimo realni, ako je izgovor policije da ce tako lakse hvatati kriminalce, onda je izgovor i vise nego jadan. Ako vec razmisljamo na taj nacin , pa ako je taj neko kriminalac, terorista i sl..pa koliko ce mu biti tesko da ukrade nekom telefon, sa njega zavrsi posao i baci ga..i tako u nedogled ako mu treba, dok policija za to vreme juri registrovanog korisnika koji mozda u tom trenutku radi nesto deseto, sedi sa porodicom na nedeljnem rucku, a policija upada jer je "terorista"..A sta je sa mogucnoscu kloniranja kartica ?..i sl.. Na kraju krajeva, za kriminalce uvek postoji alternativa i nece ih spreciti mobilni telefon da zavrse sta su planirali. Plasim se samo da na ovaj nacin hoce da proguraju neku sasvim drugu pricu " na mala vrata"..ali..vreme ce pokazati.

    Preporuka čitalaca: +0 - 0

  • Dragan Jovanovic Vreme: 13.08.2013 10:13h

    Najbolje da MUP trazi da nam se brojevi dodele po rodjenju i da nam se istetoviraju na celo. Prvo, ako neko menja sim kartice ne znaci da ne moze da se locira. Svaki telefon ima svoj IMEI broj koji je jedinstven i provajder ga verifikuje pre nego sto uspostavi mrezu. Znaci zamena kartice ne znaci da telefon i dalje ne moze da se jedinstveno prati. Naredno, to bi znacilo da svaka trafika treba da dnevno predaje izvestaj MUP-u ko je kupio kartice, a to je vec komplikovano i na kraju protivustavno. Ima jos milijardu protivargumenata, a argument da treba da se napise dobro obrazlozen zahtev sudu, je nizak udarac demokratiji. PA NARAVNO DA MORA! PRISLUSKIVANJE JE KRSENJE ELEMENTARNIH LJUDSKIH PRAVA!!! I na kraju da ne duzim, karticu umesto mene moze da kupi bilo ko, a ja da je koristim. Sem ako nece i to da se zabrani. I da se pise izjava ako se kupuje vise od jedne kartice.

    Preporuka čitalaca: +0 - 0

  • drLaki Vreme: 13.08.2013 09:11h

    Prati se telefon (njegov ID), a ne kartica. Jos malo pa ce traziti LK kada kupujem noz ili cekic.

    Preporuka čitalaca: +0 - 0

  • Nina Vreme: 13.08.2013 09:02h

    MUP nesposoban. U celom svetu to se prodaje bez lične karte jedino u Srbiji sve naopačke. Pa oni mogu da kupe kartice u neku drugu zemlju. Koja glupost, MUP STIDITE SE! Toliko kriminala a oni šta rade? Sad im kartice krive, SRAMOTA!

    Preporuka čitalaca: +0 - 0

Ostavite vaš komentar

Pravila za pisanje komentara
Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP
?>