Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
ALO! Aktuelno

Žene se muževima svete preko dece!

U Beogradu danas pukne svaki treći brak, u Srbiji svaki peti! U celoj zbrci tokom brakorazvodne parnice ...

  • Marko Vreme: 28.12.2014 09:35h

    I ja sm govorio majka je majka ali nije to tako. To samo kod nas daju djecu majkama ali na zapade nije tako. Prosao sam grozote najcrnje i sa brakom i u vezi djece, bitku jos uvjek vodim oko djece ali sam skoro na povrsini!!!! Djeca zive sa mnom (tatom),zive sa onim roditeljom koji je normalan.Ovaj covjek je potpuno u pravu.

    Preporuka čitalaca: +6 - 0

  • makedonac Vreme: 02.06.2014 00:53h

  • makedonac Vreme: 02.06.2014 00:52h

  • makedonac Vreme: 02.06.2014 00:51h

  • makedonac Vreme: 02.06.2014 00:50h

    OBOSTRANO STARATELJSTVO je kljuc moderne zajednice jer je usmereno ka jednom: FOKUS ostvarenja najboljih interesa deteta! Najblji interes je modjusobi dogovor i sklad, a ne razmirice. To su povrsne stvari a gubi se sustina, bez koje smo svi degradirani i isfrustrirani. Nas sistem je primitivan i kao da sam poziva na dalji linc i svadju! U naprednim zemljama EU, gde prednjace Skandinavci to izgleda ovako: Ako dva roditelja ne mogu da se dogovore i fokusiraju na interese deteta, nego su im razmirice prece, dete im se oduzima, a oni oboje idu kod psihologa, da se vidi sta nije u redu sa njima kad su im medjusobne ne suglasice prece od interesa deteta. Tek kad prodju silne testove i kontrole, dete im se vraca, a do tad moze da prodje i 10 godina i vise. Za takav sistem treba jaka i bogata drzava, da brine o detetu! Da stvarno svi spuste loptu i uozbilje stvari, u takvom jednom sistemu, nikad se ne bi ovako prepucavali, nego bi stvarno interes deteta bio primarni cilj svih!

    Preporuka čitalaca: +4 - 2

  • Vukašin iz Banjana Vreme: 21.03.2014 11:01h

    Branislave, mi u Crnoj Gori nemamo tih problema. Pretpostavljam da ste vi iz nekih ravničarskih krajeva. Pozdravljam vas uz želju da uspijete u vašoj borbi.

    Preporuka čitalaca: +10 - 1

  • branislav Vreme: 05.03.2014 19:13h

    ugledni profesor decije psihijatrijske bolnice iz Zagreba -DR ZDENKA GRUDEN,saopstila je da je svaki pokusaj udaljavanja deteta od oca -ZLOCIN PREMA DETETU ,a da je zena koja to radi BOLESNA OSOBA,i kaze da to otac mora znati i naci nacina da zastiti dete od takve osobe.

    Preporuka čitalaca: +22 - 1

  • nema dve iste price Vreme: 13.01.2014 09:06h

    A sta u situaciji kada su oba roditelja ok ali nisu ok medju sobom. Ona ocekuje previse uz ni malo truda a on jedva uspeva da prehrani porodicu. Ona "nece" da radi jer ne zeli on kaze ok ali moramo da se stisnemo. On trpi svakodnevno neyadovoljstvo svoje zene, pokusava da prica sa njom a ona preti da ce odvesti dete. STA TADA!?

    Preporuka čitalaca: +6 - 2

  • VESNA Vreme: 09.11.2013 21:36h

    Sve je to moguće, ali kod mene je situacija obrnuta. Otac manipuliše detetom, Centar za socijalno to zna, ali ništa ne preduzimaju, jer dete ima gde da boravi, tj. gledaju se materijalne mogućnosti. A i politika je u sve to umešana. Preživela sam takvu psihološku torturu, da sam morala da odem iz zemlje. Jedva da komuniciram sa detetom, i kad ga pitam u čemu je problem, on kaže da ne zna. Ne verujem u ovaj sistem, jer je sve korumpirano, ili počiva na rodbinskim vezama. Znam da je u pitanju manipulacija, ali da bih to dokazala, rekli su mi da mi dete može otići u hraniteljsku porodicu, dok se sve ne utvrdi....:(

    Preporuka čitalaca: +5 - 0

  • baks Vreme: 05.09.2013 18:02h

    uvek postoje izuzeci!!! ovo sto je napisano, bukvalno moj slucaj!!! kakve sam sve manipulacije dozivljavao , mogao bih da pisem do ujutru!!! Pocavsi od socijalne radnice koja je bukvalno podpomogla da se razidjemo. socijalna radnica kao da je bila isfrustrirana i sve sto je mogla da uradi da neostanemo zajedno, uradila je!!! kada sam se okrenuo novom zivotu i nasao novu zenu. Gurala mi je dete kao da sam ja dobio starateljstvo! Dete je pocelo da se pita zasto mu moja nova zena ili ti maciha nije mama?!!! tada je pocelo s kojekakvim razlozima i zabranama vidjanja deteta !!! Bivsa gospodja prosto nezna da se brine o detetu i to je neinteresuje!!! dokaz, profisori u skoli govore i tvrde da je dete dobro, nepravi probleme! Neuci jer je napusteno !!! ovo je samo nekolko recenica, PODRSKA UDRUZENJU ,,TATA"

    Preporuka čitalaca: +10 - 1

  • Ana Vreme: 04.09.2013 15:12h

    "U okviru uduženja postoji i nekoliko sektora, pa tako očevi mogu dobiti besplatnu pravnu pomoć (...) kod tužbi za neplaćanje alimentacije". Ova rečenica dovoljno govori i o iskrenim namerama udruženja, a i o namerama muškaraca da budu roditelji.

    Preporuka čitalaca: +5 - 7

  • Kiza Vreme: 24.07.2013 12:44h

    @ sipa Prava stvar bi bilo zajednicko staranje o detetu i posle razvoda ...... To je isuviše veliki napor za one mastiljare u Sudu i Centru za Socijalni rad. Dobro da se i složim da je većina očeva nezainteresovana, nije mali broj ni onih koji su takvi i u braku, ali očevi koji su "zainteresovani" (ima i takvih) ukoliko nisu u "milosti" bivše supruge moraju da "rode mečku" da bi ostali roditelj detetu i nakon razvoda i onda bivaju stavljeni pred izbor ili da dignu ruke od svega ili da od Centra do Suda i nazad (i tako više puta) idu glavom kroz zid boreći se za pravo svog deteta da ima oca! Ne bih zamarao detaljima ali samo ilustracije radi, moje dete i ja dve godine ne možemo da odemo na more samo zato što se nekome može, i ja sad trebam ponovo da pokrećem sudsku proceduru da bih ostvario to pravo koje mi po Presudi pripada. Nisam idiot pa da "udaram kontru" time što neću plaćati alimentaciju, jer to je direktna šteta za dete, ali razumem one koji su "digli ruke od svega"!

    Preporuka čitalaca: +14 - 3

  • smesno Vreme: 22.07.2013 00:15h

    Pa dobro, hajde da se pretvaramo da su muskarci na Balkanu pozrtvovani ocevi, da menjaju pelene, da kupaju decu, da im spremaju hranu, da provode vreme sa njima, da se ustaju vise puta u toku noci. Da ne izlaze po splavovima i kafanama, da ne vise po kladionicama. Vidim u cak i normalni komentari koje zene ostave nailaze na osudu. Gospodo pogledajte oko sebe, i budite realni. Bar 80 posto muskaraca nikad ne sazri dovoljno za aktivnu ulogu oca, statistike suda pokazujue da skoro svi ne placaju alimentaciju za sopstvenu decu. Pa i sam gospodin u tekstu kaze da ocevi smatraju da je roditeljstvo da dete ostave baki na cuvanje. U porodici imam slucaj bliskog rodjaka koji trazi starateljstvo a radi u inostranstvu, i nakon sto isto dobije decu planira da ostavi svojoj sestri..

    Preporuka čitalaca: +13 - 14

  • Otac Vreme: 22.07.2013 00:05h

    @Katy - Udruženje Tata se bavi i tim problemom i članovi su i majke u opisanoj situaciji. Plač deteta za BILO KOJIM (živim, sposobnim i voljnim) RODITELJEM je nepotreban i glavni cilj ovog pokreta je ostvarivanje prava DETETA na OBA roditelja.

    Preporuka čitalaca: +18 - 0

  • selekom Vreme: 21.07.2013 22:42h

    naše društvo je trajno narušeno baš urušavanjem porodice i to je baš ona tačka na koju su udarili.Posledice su vrlo vidne i bolne najviše po decu.Trudio sam se da u takvim uslovima bodem što bolji ali manipulacija detetom nije izostala a s obzirom da živim u maloj sredini svi slučajevi koje znam su posledica manipulacija upravo žena. Naše bake su kćerkama govorile udaj se i gledaj svoju kuću i bori se za nju a danas idi kćeri ako budeš imala problema imaš gde da se vratiš, zato i najmanji problemi se završavaju vrlo bolno a žene uzimaju stvar u svoje ruke i verovano nebrojeno puta oteraju oca od deteta dalje ili bliže

    Preporuka čitalaca: +13 - 5

  • Maja Vreme: 21.07.2013 20:37h

    To sve uzrokuju bolesni odnosi izmedju oca i majke. Majka ako voli svoju decu ne moze im uskratiti ocevu ljubav, znaci da nesto nije u redu s njom. Majke nisu ni svesne da se tako vise svete svojoj rodjenoj deci nego bivsem muzu i njihovom ocu.

    Preporuka čitalaca: +29 - 1

  • Srecko Vreme: 21.07.2013 20:15h

    Uvek je najbolji biznis bio "malo seksa, udaja, rodjenje deteta, razvod i ostatak zivota zivis na grbaci bivseg muza". Zakon ne da sve posmatra cutke, vec je eksplicitno na strani zena, a sve one se pozivaju na ravnopravnost. E, pa molim lepo. Neka zene rade, placaju alimentaciju, a neka muskarci brinu o svojoj deci. Dosta je bilo ovog sovinizma!

    Preporuka čitalaca: +26 - 12

  • Biljana Vreme: 21.07.2013 20:11h

    Gospodine Visekruna, stavite prst na celo i razmislite sta pricate! Ne kazem ja da su majke idealne i svetice, ali iz mog i iskustva mog osmogodisnjeg deteta znam da je OTAC~ KOLAC. Tri godine ne vidja i ne pita za dete. ALIMENTACIJA ~ sta je to? Mrtvo slovo na papiru. Sudski spor traje dve godine, u sred grada Jagodine ni policija "ne moze" da ga nadje! Ja Vas molim da u javnosti ne plasirate informacije koje su jedan u milion i da od "TATA" pravite zrtve! Treba da znate da zena sa detetom, ako ima mozga nasilnika ostavi na vreme, ali uglavnom je to slcaj kad joj zivot bude ugrozen. S postovanjem

    Preporuka čitalaca: +14 - 18

  • Sanja Vreme: 21.07.2013 16:53h

    Malo je pravih oceva koji istinski pate.U vecini slucajeva radi se o ocevima koji su maskirane zrtve i pacenici koji su zapravo jedino i voljni da vide svoje dete na 2 sata i da nakon toga budu oslobodjeni svih mogucih obaveza. Majka je ta koja brine o detetu,hrani ga,oblaci ga,vodi kod doktora,ne spava cesto i nema vremena za zabavu kao vecina oceva koji navodno placu za svojom decom (to samo zbog okoline) kako im navodno majka brani da vide decu a u stvari su presrecni sto nemaju nikakvih obaveza. Da ne pricam o ekstremima koji ostave svoju decu,ne brinu o njima,ne znaju ni kako izlgedaju a okolini pricaju kako im majka brani da vide dete/decu.Ko moze da nekom zabrani da vidi svoje dete?To su oni najgori koji glume zrtve a u stvari su dzelati svojoj sopstvenoj deci.I slazem se sa kometarom: " Kod nas vecina oceva nema nikakvu ulogu u odrastanju dece, niti to zele. Nikad ne mogu biti isti roditelji, jer samo nas jedno nosi devet meseci ispod srca."

    Preporuka čitalaca: +19 - 33

  • srdjan vojnovic Vreme: 21.07.2013 14:40h

    udruzenjeoceva.rs

    Preporuka čitalaca: +12 - 6

  • mladen Vreme: 21.07.2013 14:16h

    "Imali smo slučaj da je dete pripalo majci. Otac je posumnjao da je ujak seksualno zlostavljao dete, odveo ga je kod lekara i utvrdilo se da su očeve sumnje bile tačne. Uzeo je mališana i odveo ga kod sebe, a onda su radnici centra za socijalni rad došli i uz asistenciju policije uzeli dete i vratili ga majci u porodicu gde je zlostavljano, a otac je završio u zatvoru na tri meseca." I posle se cudimo kad dodje do ubistava u porodici. Sta drugo covek da uradi?

    Preporuka čitalaca: +34 - 0

  • nikomenijerazumeo Vreme: 21.07.2013 12:57h

    jasam otac maloletnog muskog deteta,moj sin koimije otet od strane centra socijalni rad grock i sopt prepustenje na staranje posrnuloj psihickoj osbi koja manipulise preko njega i koja nepostuje nikakva resenja centra ni suda zamislite da ja kontakt jos nisam imao sa detetom a dete ima 13 godina jedino placam alimentaciju a za uzvrat sam dobijo dete koje je zatrovanom mrznjom prema meni jasam se tesko razboleo zbog nevidjanja deteta i privrzenosti prema njemu opaomi je imunitet i dobiosam koksaki virus obracao sam se instutu za mentalno zdravlje ministarstvu za socijalna pitanja ministarstvu zdravlja i raznim udruzenjima niko mi nije izaso u susret ako ikada neko procita ovo molibi da stupi u kontakt samnom mocice da napise jednu tragicnu knjigu samo kada bi videli koliko resenja i presuda ima u moju korist a koji nikada nisu primenjeni nebi mogli da poverujete u kakvom drustvu zivimo

    Preporuka čitalaca: +27 - 2

  • Sara Vreme: 21.07.2013 12:43h

  • majka mama Vreme: 21.07.2013 12:27h

    A da li na celokupan sled dogadjaja ima uticaja to sto ogromna vecina oceva ne daje ni dinara za izdrazavanje dece?Znate li da je to surova istina i osnov po PZ za lisavanje roditeljskog prava?

    Preporuka čitalaca: +8 - 19

  • Miloš Vreme: 21.07.2013 12:15h

    Jako dobar članak i stručan sagovornik na goruće teme! Hvala !

    Preporuka čitalaca: +18 - 4

  • Darko Vreme: 21.07.2013 11:54h

    Žao mi je, tate, ali gubite bitku kao što su je izgubili očevi na Zapadu. Pod uticajem feminističkih lažnih statistika o nasilju nad ženama zakoni su izmenjeni tako da daju svu moć odlučivanja. Npr. U Americi se poprilično rutinski muževi optužuju za nasilje u porodici tokom brakorazvodne parnice, jer ne postoji nikakve pravne posledice po ženu ako je lagala. Teška vremena dolaze za očeve...

    Preporuka čitalaca: +30 - 9

  • zoro Vreme: 21.07.2013 11:18h

    mogu li da dobijem kontakt telefon?

    Preporuka čitalaca: +9 - 3

  • maraja,,, Vreme: 21.07.2013 09:27h

  • maraja Vreme: 21.07.2013 07:50h

    e sto moze muski um moze tesko ko,,,,,posto sve lepo objasniste ,,,objasni mi ,sta je u mozgu muskarca koji napravi dete,,,,,ostavi zenu u 7om mesecu trudnoce,,,,nikad ne upita ni za nju ni a dete,,,DESET GODINA NE POZOVE DETE DA PITA KAKO JE,,,,O CEMU VI PRICATE,,,UDJETE U NECIJI ZIVOT DA SE POIGRATE,,,,PA SE PITATE DA LI VAM SSE ZENE SVETE,,,,,,,,,DA IMA BOGA I DA SAM JA ZAKON ,,,ZA SVAKU DECIJU SUZU BIH VAM NAPLATILA,,,,,ALI NE ,,,,,SUD IZJEDNACI NEZAPOSLENU MAJKU,,,,,I ZAPOSLENOG OCA SA PLATOM OD 2000E,,,NA ISTO IZDRZAVANJE,,,,,NE TRAZIMO MI PRAVDU ZA SEBE NEGO ZA DECU KOJU STE VI NAPRAVILI,,..................

    Preporuka čitalaca: +21 - 30

  • katy Vreme: 21.07.2013 05:17h

    A sto se muzevi svete zenama preko dece.Ajde malo pisite o tome.Meni je moj bivsi oteo dete samo da bi mi se osvetio sto sam ga ostavila.On jak i mocan biznismen u malom gradu gde sesudjenje odvijala a ja niko i nista.I dobio je dete na sudu.Jedini cilj mu je bio da mi se osveti,a niko nije cuo plac deteta za majkom.

    Preporuka čitalaca: +23 - 12

  • avatar Vreme: 21.07.2013 03:58h

    Roditelji se vole i postuju, ali gresi kad kaze da su isti onda kad zena prestane da doji. Nikad ne mogu biti isti. Majka je svetinja. Nisam roditelj, vec govorim iz ugla deteta. Kod nas vecina oceva nema nikakvu ulogu u odrastanju dece, niti to zele. Nikad ne mogu biti isti roditelji, jer samo nas jedno nosi devet meseci ispod srca.

    Preporuka čitalaca: +17 - 22

  • sipa Vreme: 21.07.2013 02:28h

    Prava stvar bi bilo zajednicko staranje o detetu i posle razvoda i niko ne moze da me ubedi da to ne bi moglo da se sprovede uz usmeravanje i drugaciji pristup nadleznih sluzbi. Sta ocu znaci jedan dan proveden sa detetom ako je posle toga dete nedelju dana sa majkom koja detetu usadjuje u glavu da je njegov ili njen otac najgora osoba na svetu?

    Preporuka čitalaca: +22 - 4

  • czar Vreme: 21.07.2013 01:14h

    puna podrska gospodinu

    Preporuka čitalaca: +19 - 6

  • Dragana Vreme: 21.07.2013 00:14h

    "Kad odluči da se razvede žena biva favorizovana i dobija podršku sredine"... "Zvanična nauka kaže da se u ekstremnijim slučajevima dečaci koji su odrastali bez očeva okreću nasilju, a devojčice prostituciji i vezama sa starijim muškarcima." Ne verujem šta čitam...

    Preporuka čitalaca: +12 - 29

  • Goran Stosic Vreme: 21.07.2013 00:06h

Ostavite vaš komentar

Pravila za pisanje komentara
Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP
?>