Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
ALO! Hronika

Umrli su zbog greške lekara

Posle teksta objavljenog u „Alo!“ o grešci lekara, još dve porodice su se javile našoj redakciji ...

  • thomas Vreme: 24.04.2013 02:14h

    ja kao strani drzavljanin odnosno Nemac moram daapelujem na Sabacko medicinsko osoblje da savesnoobavljaju svoje profesionalne duznosti i rade u skladu sa zakletvom koju su polozili upisujuci se na Medicinski fakultet pre svega na humanost,nemackoj su potrebni srpski lekari ,postoji veliki kapacitet strucnog kadra ali zasto se desava to sto se desava?Zivote gube vasi drzavljani zbog nezainteresovanosti i olakog shvatanja trenutnog stanja pacijenta.Svaki i najmanji poku8saj lekara i briga da se pacijentu na vreme ukaze pomoc je za pohvalu ali praviti spdnju od bolesnika kome srce preskace poslati ga kuci nista ne preduzetito onda nije greskau lecenju vec krivicno delo.A te lekarske komisije to je isto kvac ili bezveze,zna se ko reaguje u tom slucaju valjda su sve to vase unutrasnje stvari u okviru vaseg drzavnog uredjenja samo mi je jako zao mog svage sto je tako nehumano preminuo

    Preporuka čitalaca: +3 - 1

  • Thomas Vreme: 23.04.2013 00:10h

    Trazi se motiv odgovornih lekara zbog cega nisu hteli ukazati ovom mladom coveku pomoc?zato sto nije imao trenutno overenu zdrvstvenu knjizicu ili sto je siromasan niko od guzonja ga nije doveo u bolnicu,nije im bio simpatican ili je bio politicki nepodoban.Strasno,slazem se sa novicom da je ovo bilo ubistvo s predumisljajem izgubiti sto vise na vremenu dok covek ne umre.A vozila hitne pomoci i ona njihova odvratna pravnica koju nista ne interesuje nema blage veze su posebna prica.pozelecu im u Draganovo ime da svi ti zavrse tragicno kao on pa da se onda svi smejemo kao hipnotisana gomila!

    Preporuka čitalaca: +4 - 0

  • Novica Vreme: 04.03.2013 20:01h

    Narode ovo je stvarno zadnje vreme doslo. Ovo se mora zaustaviti sad ili mu nema kraja. Kakva nezavisna lekarska komisija, pa to odmah mora Ministarstvo da smeni sve lekare koji su lecili pokojne pacijente i da im zabrani rad u struci, a pravosudje da ih osudi na maksimalnu kaznu, jer znamo da kritikujemo hulugane, kada divljaju na utakmici, a ovo je i gore od toga. Te visokorizicne utakmice odrzavaju se periodicno i hvala Bogu uglavnom sve prodje bez zrtava, a doktori svojim nesavesnim lecenjem skoro svakodnevno nekoga vrate u kovcegu. Krajnje je vreme da se ti lekari i njihov lobi rastavi na proste cinioce, jer je takvo njihovo bahato ponasanje nedopustivo. Ako bi se ovako nesto desilo u Nemackoj, drzava bi odmah preduzela adekvatne korake i te lekare posmenjivala, a kod nas se jos drzava mora dodvoravati onima koji sistemetski ubijaju nas narod. Ovo je veci zlocin nego Ubistvo, jer je ovde bitan umisljaj.

    Preporuka čitalaca: +4 - 0

  • Maja Vreme: 04.03.2013 18:40h

    Meni je gresko lekara umrla kumica, drug iz razreda i deda, to su bila deca stara 9 i 11 godina, ni jedna od porodica nije htela da pokrece postupak da ne bi prozivljavali ponovo isto.. Jako je to zalosno sto se svako danas moze nazvati lekarom.

    Preporuka čitalaca: +3 - 0

  • Govoriti i pisati o problemu Vreme: 04.03.2013 10:26h

    Ja bih samo da podrzim govor o lekarskom radu, kvalitetnom i onom rdjavom....sto se vise govori, ima vise sanse, da se stvari menjaju nabolje, kaznjavaju odgovorni za fatalne propuste, pa i one manje, a nagradjuju savesni i oni sa znanjem.....Nadovezaću se na prethodni komentar "Lekarski lobi".....I ja imam, kao bivši student Meidinskog fakulteta u Beogradu,a u jednom navratu i pacijent GAK Narodni front, sada lekar koji radim u inostranstvu, samo reči hvale za posebnost i izuzetnost u kvalitetu rada, obrazovanju i etičnosti ginekologa profesora dr Dušana Stanojevića...na žalost, moja opšta slika, mišljenje o toj bolnici nisu kao o njemu......

    Preporuka čitalaca: +2 - 0

  • Lekarski lobi Vreme: 03.03.2013 13:31h

    Definitivno postoji i lekarski lobi. Oni jedni druge stite i kad je vise nego ocigledna fatalna greska. Moja sestra bi umrla od sepse posle operacije jer ni operator u bolnici Narodni front ni svi lekari iz soka nisu umeli i nisu hteli, jer nije njihov pacijent, da joj pomognu. Da se slucajno nije pojavio jedini medju njima koji savesno radi svoju profesiju dr Dusan Stanojevic koji jeste i pomogao i rekao da je to greska operatora. A neki takvoga nisu docekali.

    Preporuka čitalaca: +4 - 0

  • Stefan Vreme: 03.03.2013 09:58h

    Ima toliko porodica koje cute na ovu temu,iako su njihovi najmiliji stradali na isti nacin-nemarom lekara ! Problem je one prirode,koja se najcesce javlja u nasem narodu „kog' je moliti nije srditi”, „cuti,moze to i gore” ... Kamo srece da se odazove bar 50% onih kojima je stradao neko na ovaj nacin. U privatnim klinikama ovi isti lekari lece mnogo savestnije nego u drzavnim,iako im i drzava daje ogromne plate (uzimajuci u obzir ishode).Cinjenica je da ima veoma dobrih lekara,ali su veoma malobrojni ili se ne isticu,dok ih ovakvi bacaju u senku...

    Preporuka čitalaca: +3 - 0

Ostavite vaš komentar

Pravila za pisanje komentara
Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP
?>