Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
ALO! Aktuelno

Bačeno 17,5 miliona dinara!

Mala matura se poništava i rezultati sa ispita neće se uzimati u obzir prilikom upisa u srednje škole, ...

  • neko iz mase Vreme: 27.06.2013 00:34h

    i zarko i ivica da daju ostavku! kakva je ovo glupost! ako brod tone kapetan tone sa brodom bez obzira ko je napravio propust!

    Preporuka čitalaca: +1 - 0

  • Mima Vreme: 26.06.2013 08:17h

    Tokom osmogodišnjeg školovanja moje dete je jedino u toku školske godine imalo sve petice ,da bi na kraju svake školske godine bilo njih petnaestoro sa prosekom 5,00 ( samo u njegovom odeljenju),naravno i toliko vukovaca na kraju školovanja.Muke sam mučila da mu objasnim kako je moguće da neko cele godine ima dvojku ili trojku iz više predmeta a na kraju sve petice i kako se te petice ne mogu upoređivati sa njegovim. I naravno svi ti vukovci su upisali gimnaziju i šta biva? Opet je moje dete jedino koje ima sve petice dok su ostali vukovci ili promenili škole ili jedva pregurali sa dobrim ili dovoljnim uspehom.Tako da je stvarno žalosno što će zauzeti mesto deci koja su ,,zaradila" pošteno vrlo dobar pa čak i dobar uspeh a neće se upisati u željene škole zbog onih kojima su mame i tate izdejstvovale Vukove diplome iako, kako zaista iskreno i opravdano reče Direktor Gimnazije u Pirotu ,ne znaju tablicu množenja.

    Preporuka čitalaca: +0 - 0

  • Srbin iz dijaspore Vreme: 26.06.2013 06:23h

    Pošto novine više ne znaju šta da pišu, jer je tema "dobijanje datuma" toliko već izžvakana, udarile su po maloj maturi! Muvanja na ispitima je bilo od kada postoje ispiti. Pa i roditelji đaka koji se sada naveliko žale o muci svoje dečice su koristili "puškice", došaptavanje, muvanje. Mućke ima i EU u koju srljaju naši političari, i na istoku -na zapadu je tehnika (bubice, mini skeneri sa odašiljačima i sl.) na istoku mito. Znači, ništa neobično. Kod nas, hvala Bogu, nisu muljali ni učitelji, ni ministarstvo nego štamparija i ulica! Ugledali su se na tajkune, bivše i današnje političare, bankare. Kako ono beše: kakva politika i vlada, takav i narod.

    Preporuka čitalaca: +0 - 0

  • Stari iseljenik Vreme: 26.06.2013 06:09h

    Alo bre, novinari iz "Alo"! Šta je tih 150.000 € prema milijardama koje su pokrali bivši ministri, tajkuni i druge propalice? Pišete roditelji plaćali dodatne časove. Pa šta? Tako su im deca bar dodatno još nešto naučila i obnovila znanje, znači, imala su samo korist a ne štetu. I zašto da bude neko kriv ako nije, bez konkretnih dokaza, odmah sve zaustavio? Po vašoj logici, sve ministre, predsednike vlada i druge nesposobnjakoviće od 2000.g. do danas bi trebalo obesiti jer su znali u koju propast die srspka porivreda a nisu sprečili! Ajdte, molim vas!

    Preporuka čitalaca: +0 - 0

  • nedjo Vreme: 26.06.2013 01:09h

    srbija do tokija!

    Preporuka čitalaca: +0 - 0

  • Istina Boli Vreme: 26.06.2013 00:31h

    Zasto ste placali casove? Zar vam dete nijo islo u skolu? Zar nije imao matematiku i srpski jezik? Imali su i casove za pripremu, besplatno u skoli. Zar vam dete u OSMOM razredu ne ume sam da uci? O cemu svi vi pricate? Hocete reci da onaj roditelj koji nema para da placa ima glupo dete, a vi koji imate para imate i pametno dete? Ja nisam placala casove, dete mi imao 19 bodova iz srpskog, a 20 iz matematike. Nije vukovac, SAMO je odlican, bez ijedne podignute ocene!

    Preporuka čitalaca: +0 - 0

  • sale Vreme: 25.06.2013 19:47h

    Nista nije baceno sve te novce su lepo pokupili ti isti nastavnici koji ih uce po skolama samo sto se sada malo vise trude i ceo sistem je smisljen da se mnogi nastavnici ovajde za privatne casove a sledece godine ce se ovajditi i ostali uvode jos predmeta za malu maturu ko da deca upisuju kembridj a ne uskoro obaveznu srednju skolu.

    Preporuka čitalaca: +0 - 0

  • mi etta Vreme: 25.06.2013 16:06h

    Moje misljenje je da drzava nije kriva za to sto su roditelji privatno placali casove,jer je to gradivo koje se ucilo vec u skoli i valjda ga deca trebaju vec znati ,pa prema tome po nekoj logici ucenici koji imaju bolji uspeh upisace naravno zeljenu skolu. Ovim komentarom naravno ne branim sve odgovorne oko kradje testova,to je veliki zlocin za koji bi neko trebao odgovarati .

    Preporuka čitalaca: +2 - 2

  • Miljana Vreme: 25.06.2013 15:43h

    Vazno da ste potrosili 17 miliona, a sto decu mucite nije bitno?Sramota!

    Preporuka čitalaca: +1 - 0

  • Uroš Vreme: 25.06.2013 13:46h

  • dado Vreme: 25.06.2013 13:31h

    sta je sa vama, sta je covek kriv, sto je neki stampar uzeo nesto sto ne sme, i isto prodavao, po tome postar kada uzme neku penziju za sebe , ministar saobracaja ili ko je vec nadlezan za postu treba da da ostavku, ili slicno... van pameti. politikanti.

    Preporuka čitalaca: +2 - 1

  • Sladjana Vreme: 25.06.2013 12:50h

    Ministar bi morao da podnese ostavku iz vise razloga. Pokazao je da nema sposobnosti da upravlja obrazovanjem srbije!!!!!!!!!!

    Preporuka čitalaca: +4 - 1

  • pera kontraš Vreme: 25.06.2013 12:40h

    Ako su ta deca VREDNO radila i bila sve vreme odlična (a to znamo kako ide u većini slučajeva sto bi rekli ovi novi Anglo Srbi PO DIFOLTU (default)) što je problem bio da se odrade ti zadaci. Ko zna, on zna tj ko je naučio, naučio je i NE MORA da se posebno sprema. Ovde izmiče SUŠTINSKI problem, a to je konstantno višegodišnje uništavanje školskog i obrazovnosg sistema, a posledice su vidljive. Imamo ODLIKAŠE koji ne mogu ni 50% zadataka sa prijemnog da odrade, a kaomoli sve. Zemlja je u rasulu pa se i klinci snalaze jer vide da samo to u ovoj našoj lepoj i NAPREDNOJ zemlji uspeva (muvanje i varanje)

    Preporuka čitalaca: +2 - 1

  • Cvele Vreme: 25.06.2013 12:39h

    @Linux Istina je da pripreme nisu obavezne ali ako ste roditelj sigurno ce te sve ucitniti da se vase dete sto bolje kotira. A za to je neophodna priprema i novac. Mozda je Vase dete super talenat. ;)

    Preporuka čitalaca: +1 - 2

  • Osnovci Vreme: 25.06.2013 12:30h

    Da li cemo mi da saznamo koliko nam poena treba za skole koje zelimo da upisemo? Posto se sutra i prekosutra predaju liste zelja a mi nista ne znamo!

    Preporuka čitalaca: +2 - 1

  • prijeni.....0 Vreme: 25.06.2013 12:29h

    Zasto roditelji salju decu na privatne casove??? Da li oni uopste idu u skolu? I sta tamo uce? Desavalo se da deca imaju prosek 3......a urade prijemni sa 40 bod. Sve je nerealno,i treba veca kontrola skolstva,i kako deca dolaze do ocena,a godinama u nazad se na prijemnima prepisivalo i mnogo sta........Ispada da deca koja vredno rade i posteno kroz skolske godine ,losije urade prijemni sto nije logicno.Isto se to desava i na fakultetima.....

    Preporuka čitalaca: +2 - 1

  • realno Vreme: 25.06.2013 12:19h

    Jeste ovo sramota i to velika ja jesam najveci protivnik ove politike i politicara danas ovo za prijemni jeste bilo katasrofa ali realno nebi trebao ni da postoji taj ispit jer sad neko se trudi 3 godine uci razbija ima dobar prosek i kad dodje prijemni on nema pare da plati nastavu i uradi test nesto slabije a neko je bio osrednji djak al cale izvadi 500e i za mesec dana on spremi prijemni i uradi extra i ima vise poena od ovog sto je 3 godine marljivo radio i na osnovu toga upise bolju skolu a do juce je popravljao keca iz matematike i iz srpskog!!!

    Preporuka čitalaca: +3 - 1

  • mmW Vreme: 25.06.2013 12:12h

    I on ce i dalje da se zeza sa ovom decom, mislim da je ovo velika greska i da treba da leti, naci ce se neko ko ce da ga zameni. Katastrofa nam je sve ali mi cutimo, tako valjda volimo. :(

    Preporuka čitalaca: +3 - 0

  • deja.cat Vreme: 25.06.2013 11:21h

    1.Djaci razocarani zato sto su dodatno ucili-spremali (ucili su zbog sebe a ne zbog nekog drugog), roditelji razocarani sto ulozili u dodatnu nastavu svoje dece (utvrdili su gradljivo koje nisu naucili tokom redovne nastave) Poenta: jeste nepravedno al nije katastrofa - sad su bar deca obrazovanija. U sledecoj skolskoj godini ce im sada biti lakse jer imaju utvrdjeno znanje. 2. Sto se tice kradje ispitnih testova, bilo je kradje i ranijih godina pa se i sada moglo to ocekivati. Zasto je u ponovljenom postupku sve bilo obezbedjeno policijom? E isto tako je moglo i I.put. Znaci propust ministra. Stoga Smena! 3."Jedna" radnica stamparije ukrala testove? DA, ukrala je i imala je pomagace menadzere citav tim, distribuciju i logistiku pa su pokriveni svi rejoni. Pre ce biti da je "neko" s vrha prodao testove a radnica je "zrtveno jare" koja je ukradene testove uspela da proturi do nekog uzeg kruga prijatelja... U svakom slucaju za osudu al SIGURNO nije glavni krivac kradje. (moje misljenje).

    Preporuka čitalaca: +14 - 0

  • Nikola Vreme: 25.06.2013 11:17h

    Ne uci se matematika zbog prijemnog, nego zbog znanja. Tako da novac ulozen u znanje nije bacen.

    Preporuka čitalaca: +5 - 3

  • ljubisa Vreme: 25.06.2013 11:00h

    Velika sramota za prosvetu.Postavlja li neko pitanje šta je sa onim učenicima koji su vredno i marljivo spremali maturski ispit ipostigli dobre rezultate a sada zbog nekoliko poena na osnovu uspeha mogu da izgube pravo na upis željene škole.Kakve su rezultate postigli na ispitu Oni koji su imali sve petice(čast izuzetcima).Roditelji koj su ozbiljno shvatili prijemni ispit uložili su i vreme i novac na pripremu svoje dece za prijemni ispit .Na mnoga pitanja očigledno nema odgovora.Pridružujem se onima koji traze odgovornost za one koji su krivi za ovu veliku bruku.

    Preporuka čitalaca: +7 - 2

  • nn Vreme: 25.06.2013 10:47h

    Stvarno debilno. koliko ce ljudi proci koji su popadali ove ispite i upisati bolju skolu.

    Preporuka čitalaca: +0 - 0

  • Sanja Vreme: 25.06.2013 10:43h

    Sramota . Ministar neka odmah podnese ostavku , dokle vise da nas sve majmunisu .

    Preporuka čitalaca: +5 - 0

  • Linux Vreme: 25.06.2013 10:40h

    Pa pripreme nisu obavezne, sta je problem...

    Preporuka čitalaca: +3 - 2

  • Mika Vreme: 25.06.2013 10:37h

    U pitanju je totalni raspad sistema! Moramo ukinuti model vlasti i postaviti kralja da upravlja sa nama!

    Preporuka čitalaca: +0 - 7

Ostavite vaš komentar

Pravila za pisanje komentara
Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP
?>