Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
ALO! Aktuelno

„Brufen“ pun otrova

„Brufen“ (ibuprofen), sirup za decu i odrasle, “obogaćen” je opasnim emulgatorima, od kojih ...

  • Nata Vreme: 08.05.2015 19:22h

    Brufen nije jedini lek koji sadrzi E110 ili sunset yellow boju.Skoro svi deciji lekovi cak i lekovi za alergiju sadrze taj dodatak.Kada sam pitala zasto u sve decije lekove stave boju i aromu odgovor je bio dete inace ne bi popilo lek.I sad je problem u boji???

    Preporuka čitalaca: +0 - 0

  • Mina Vreme: 08.05.2015 13:39h

    Postoje drugi lekovi, koliko znam maloj deci se protiv povisene temperature uglavnom prepisuje Febricet??? Sigurno postoji niz manje skodljivih lekova istog efekta, a pedijatar je tu da posavetuje!!!

    Preporuka čitalaca: +0 - 0

  • Zvončica Vreme: 07.05.2015 21:06h

    Dr Nis, po Vašem komentaru ne bih rekla da ste lekar jer biste onda znali da se Andol, tj. Aspirin ne sme dati deci mlađoj od 12 godina zbog opasnosti od Rejevog sindroma. Zato se deci obično daje Paracetamol.

    Preporuka čitalaca: +0 - 0

  • al Vreme: 07.05.2015 19:11h

    A što ne pokušate skidanje temperature tuširanjem mlakom vodom,alkoholnim oblozima i konačno vrlo efikasno mekinje sa vinskim sirčetom umotate stopala i kad se osuše ponovite postupak.Također ne utopljavati dete,već mu skinuti odeću i pokriti ga samo tankim prekrivačem.

    Preporuka čitalaca: +0 - 0

  • Dr Nis Vreme: 07.05.2015 12:00h

    U vreme kada je moja generacija bila predškolskog i školskog uzrasta a to je bilo '70-tih i '80-tih godina , glavni lek za temperaturu je bio andol i to u tabletama koje su se tako lako topile u ustima da lepila se za nepca pa deca više ispljuju ili povrate nego što popiju. Količine vrlo male se unesu u organizam i to je opet nekako delovalo. Danas se koriste lekovi koji su vrlo ozbiljni i nisu ni predviđeni za obaranje temperature kod dece, već eto za reumu, protiv bolova itd. Naravno da oni obaraju i temperaturu ali nose veliku opasnost od nus pojava. A količine ogromne, tamo piše da se lek nesme ponovo dati u narednih 6-8 sati, ali pošto detetu temeperatura i dalje visoka onda šta će mo daj mu još. Dođeš kod lekara i kažeš da imaš temperaturu i stanje slučno gripu a on ti odmah da diklofenak i paracetamol koktel od toga će ti biti lakše. Diklofenak nije lek za temeperatu itd.

    Preporuka čitalaca: +2 - 0

  • zabrinuta_mama Vreme: 07.05.2015 10:06h

    Uopste ne zelim da proucavam hemijski sastav lekova da bih znala koji lek da dam svom detetu kada je bolesno. Ali racunam na to da je neko ko se bavi medicinom i lecenjem dece debelo proucio sve to i odgovorno daje terapiju pacijentu. Jasno je da svaki lek pored indikacija ima i kontraindikacije, ali konkretni brufen dam svom detetu kada nabije temperaturu na vise od 39 stepeni, neretko i blizu 40 i kada vise ne pomaze ni masiranje alkoholom ni mlake kupke.

    Preporuka čitalaca: +1 - 0

  • slavisa Vreme: 07.05.2015 09:11h

  • slavisa Vreme: 07.05.2015 09:10h

    Koji cete sad lek da isforsirate kao alternativu? MAfijo farmaceutska!

    Preporuka čitalaca: +1 - 1

  • ivana Vreme: 07.05.2015 08:52h

    pa sad i brufen ispada da nista ne valja

    Preporuka čitalaca: +0 - 2

Ostavite vaš komentar

Pravila za pisanje komentara
Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP
?>