Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
ALO! Aktuelno

Ćutali su i kad sam prijavila da ribam wc šolje, pa mesare bez sanitarne knjižice!

Ljiljana Jovanović Zdravković (38) prijavila je inspekciji rada slovenačku firmu „Eko- poslovi“, ...

  • zoranjustme Vreme: 12.11.2013 14:47h

    E, sad će novi Zakon o radu sve da sredi. Lakšim otpuštanjem do lakšeg zapošljavanja! Strašno!!!!!

    Preporuka čitalaca: +7 - 0

  • nedjo Vreme: 12.11.2013 00:43h

    kakva inspekcija, sve je to korumpirano...

    Preporuka čitalaca: +6 - 0

  • rasa Vreme: 11.11.2013 19:40h

    Javna je tajna da inspekcije po opstinama ne izlaze ni na jedan poziv. obicno kazu da nisu nadlezni ili da nema dovoljno elemenata za bilo kakvu akciju.Obidjite grdove i pitajte gradjane sta misle o inspekcijama pa to prenesite u javnost neka se zna

    Preporuka čitalaca: +9 - 1

  • pera Vreme: 11.11.2013 18:17h

    neko kaže idite u hrvacku ideu neko u slovenački merkator itd neka oni zavire i u srpske firme , radi se svakodnevno kakva subota, nedelja, državni praznik ili verski nema od toga ništa zakonom je regulisano da imamo pravo ALI ne daj bože da pitaš pslodavca za slobodan dan ostaješ bes posla i onih 20.000 dinara kolika ti je plata ako je zakonom regulisano šta to ne kontrolišu neka plati kaznu šta je otvarao radnju na državni praznik

    Preporuka čitalaca: +10 - 0

  • beograđani Vreme: 11.11.2013 17:49h

    U medicinskij školi "Stevica Jovanović" u Pančevu nama koji putujemo iz Beograda godinama ne isplaćuju naknadu za prevoz u lokalu. Takođe,za prevoz u međugradskom saobraćaju naknada nam je godinama bila samovoljom pojedinaca znatno umanjena.O svemu je obaveštena nadležna inspekcija.Sve ovo je utvrdio i Školski odbor i doneo odluku da se nepravda ispravi i sve isplati kako je predviđeno zakonom.ALI OD SVEGA OVOGA NIJE BILO NIŠTA. Gospodo inspektori krajnje je vreme da odradite svoj posao i svakako da za sve pomenuto kaznite zaslužne krivce.

    Preporuka čitalaca: +9 - 1

  • Ludovic Vreme: 11.11.2013 16:39h

    Gde ste videli da inspekcije idu nenajavljene,ta ekipa ide samo po pozivu nekog.Samoinicijativno verovatno nikad,svi sede u kancelarijama.Naravno fino se najave tako da problema nema.

    Preporuka čitalaca: +11 - 2

  • Митрофан Фустић Морија Vreme: 11.11.2013 14:53h

  • Ana Vreme: 11.11.2013 13:21h

    Ja sam radila u jednoj prodavnici gde je tvoj posao od kasirke do cistacice.cistis podove a kad dodje musterija odes na mesaru i meris meso.ja kad sam dosla ono sto mi padne na pod ja bacim posle toga sam dobila grdnje i malo falilo otkaz gde mi je sef rekao to stavis sa strane a posle diskretno ubacis nekome.ja iskreno nisam mogla da verujem.

    Preporuka čitalaca: +14 - 1

  • milosad Vreme: 11.11.2013 13:18h

    Predlažem da inspekcija prekontroliše SVE privatne tj "strane" firme na prekršaje koje navodi ova radnica u tekstu i utvrdiće sve ove prekršaje a verovatno i više njih istovremeno. Samo tako će se uvesti red u privredu. A kazne moraju da budu takve da ih vlasnici plaćaju makar i svojom privatnom imovinom ili ako je nemaju onda imovinom svojih rođaka sve po zakonskom naslednom redu.

    Preporuka čitalaca: +12 - 1

  • čitalac Vreme: 11.11.2013 12:39h

    Kod nas (u Beogradu) inspekcija se najavljuje vlasniku na mobilni, kruži legenda :)) Nemoguće da u ital. restoranu u Strahinjića Bana niko nije prijavljen!?

    Preporuka čitalaca: +13 - 1

  • Veca Vreme: 11.11.2013 11:57h

    a sam radila u hotelu kao pomocna radnica u kuhinji.Radno vreme je bilo od 7 pa cesto do 23 h.Svaki dan bez dana odmora,a navodno u ugovoru mi pisalo da radim na povremenim poslovima 40 sati u nedelji.A plata mizerna 13000,za prevoz sam dobijala 2000,a ostatak sam morala ja da odvajam ...navodno ministarstvo je samo toliko odobravalo....nas 4 radnika smo ,,delili" cizme koe nismo smeli da taknemo,osim kada dodje inspekcija...Tek kada sam pala u krevet i nisam ustajala 5 dana dala sam otkaz,a direktorka me zvala i govorila da cuvam posao...nisam znala dal da se smejem ili da placem

    Preporuka čitalaca: +13 - 1

  • momazver Vreme: 11.11.2013 10:24h

    Pa jel vidite bre koji su to LEZILEBOVICI u tim *Inspekcijama*. N ista pod milim bogom ne rade,u smislu zastite radnika i zdravlja stanovnistva..najgluplji izgovor koji sam procitao..*..nema istaknutu firmu..* .. pa u svim civulizovanim zemljama, pa i Evrope inspekcije UPADAJU u objekte i zbog toga. STA,KAKO,YASTO I ZBOG CEGA NIJE ISTAKNUTA FIRMA. To odmah smrdi na prevarantske poslove SRAM IH BILO -NERADNICI

    Preporuka čitalaca: +16 - 1

  • Djurdja Vreme: 11.11.2013 10:13h

    Ovo se zove potplacena inspekcija.

    Preporuka čitalaca: +17 - 1

  • Miško Vreme: 11.11.2013 10:10h

    Tako je bilo i sa tragedijom kada su se nesrećni rudari prevrnuli u kamionu. Niko poslovanje rudnika od strane inspekcije nije kontrolisao a ni snosio odgovornost. Gospodine Vučiću direktor inspektorata za rad, inače kadar PUPS je stalno zaposlen u MUP ali je već više od godinu dana upućen na tu funkciju kao ekspert, iako nema odgovarajući fakultet niti iskustva na tim poslovima.Ali politika je čudo makar i po leđima radnika! Molimo vas preduzmite nešto jer ovo je sramota! Neko mora snositi odgovornost!

    Preporuka čitalaca: +13 - 0

  • Jasna Simonovic Vreme: 11.11.2013 09:02h

  • Jasna Simonović Vreme: 11.11.2013 09:01h

    Bravo! Ovo nije nemar ovo se zove kriminal...A takvih je primera na stotine..srećem ih gde kod se krećem.... Uzgred ćutali su i institucije i advokatske i sudske komore i ministarstva zdravlja i dr. kvazi tvorevine i sudovi i tužilaštva kada sam prijavljivala strane firme koje krše naše zakone (i to uglavnom u zdravstvu!!!) i samo mi se obijalo o glavu! Tzv strana firma ima u Beogradu blanko pravo da ne poštuje pravo.... Republika Srbija je kriminalna organizacija i kao takva treba da se skine sa grbače prave Srbije koja je svoju državnost položila zlato u novcu i ljudima....

    Preporuka čitalaca: +16 - 1

  • MASA Vreme: 11.11.2013 08:44h

    NEKA INSPEKCIJE ZAVIRE I U HRVATSKU IDEU,PRIVATNE PRODAVNICE,GDE SVI SVE RADE...STRASNO..TREBA IH TOLIKO KAZNITI DA IM TREBA GODINU DANA DA SE FINANSIJSKI OPORAVE.

    Preporuka čitalaca: +18 - 1

Ostavite vaš komentar

Pravila za pisanje komentara
Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP
?>