Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
ALO! Aktuelno

Daj nam ugovor ili nema škole!

Ako ministar prosvete Srđan Verbić ne ponudi sutra sindikatima u štrajku potpisivanje posebnog kolektivnog ...

  • Rada Vreme: 15.04.2015 17:04h

    Kakva je ovo ucena prosvetara, na najgnisniji način se igraju sudbinama naše dece. Jedini su oni pametni da štrajkuju zbog plata , a unapred znaju da ne mogu dobiti nikakvo povećenje jer ,ako Vlada ovde popusti doći će do lančane reakcije i svi će onda preko štrajka da trže povećanje plate.Ja sa višom stručnom spremom radim u pravosuđu za platu od 25 000.00 dinara i 4000 neke jadne stimulacije. a radim ko konj cele godine osim 28 dana god odmora, a oni rade ko trudnice (plafon 4 sata) leti raspust ,zimi raspust, za uskrs raspust ,plus raspust što su sami sebi dozvolili preko štrajka i hoće neke pare koje niko ne može da im da. Treba podeliti otkaze ovim samoživim prosvetarima što gledaju samo svoje interese i na njihova mesta zaposliti mlade obrazovane ljude sa biroa.

    Preporuka čitalaca: +0 - 2

  • jeca Vreme: 15.04.2015 10:47h

    Ima komentara ali necete da ih objavite.

    Preporuka čitalaca: +1 - 0

  • dida dedic Vreme: 15.04.2015 08:11h

    Zalim prosvetare,ali,molim ih,nek izdrze do kraja.Ne mogu oni da zamene profesore,jer im to nece dozvoliti roditelji...Da je srece,da se podignu u strajk i profesori fakulteta,i roditelji ucenika...Bili bi jaci,jer samo tako,kao i sudstvo,moze se povratiti ugled,jednoj profesiji,koja je ,od strane drzave,stavljena na rub srama...Da je drzavi stalo do prosvetara,izdigla bi se i nasla nacin da se greska prethodnika ,ispravi,nego,odgovara joj da ima sto manje obrazovanih,iludih i poslusnih...Ako treba,organizovacemo i penzionere,da daju podrsku svojim unucima...

    Preporuka čitalaca: +3 - 1

  • jeca Vreme: 15.04.2015 08:09h

    Ja samo ne mogu da shvatim kako to da je nekome plata mala i nece da radi,a nekom drugom je plata dobra i radi najnormalnije sa decom,jer konkretno u školi u koju ide moje dete nastava teče najnormalnije nisu čak ni časovi skraceni. Razumem da svi svoj rad cene ali neki ga i precenjuju,ja bih onda sa svojim fakultetom trebala da imam platu bar sto hiljada obzirom da u prodavnici u kojoj radim radim i posao šefa i zamenika i prodavca i čistačice,Tako da mi je baš,baš muka od te neke druge intelektualne grupe.Da,inače komentar profesora matematike naše škole bio je"da štrajkujemo,pa da celo leto provodimo u školi samo nam to treba".Komentar skroz na mestu.

    Preporuka čitalaca: +1 - 4

Ostavite vaš komentar

Pravila za pisanje komentara
Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP
?>