Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
ALO! Aktuelno

Direktorka PIO fonda školovana o trošku penzionera!

Dragana Kalinović, direktorka Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, završila je ...

  • Cole Vreme: 10.12.2014 12:00h

    A sada je direktorka PIO fonda nezakonito, bez promene rešenja, smanjila penzije odokativno prema naredbi vodje Kim Al Vu-a. Ona treba da krivično dogovara jer je dužna da štiti zakonitost, a ne da nezakonito smanjuje penzije bez rešenja: Rešenje o penziji definiše vrednost prosečnog koeficijenta na osnovu koga se isplaćuje penzija. Prema tome penzija se može promeniti samo ako se veličina koeficijenta promeni, a on njegova vrednost je ista za sve penzionere i ne može se menjati proizvoljno da bude nekom veća a nekom manja.

    Preporuka čitalaca: +0 - 0

  • zika stojkovic Vreme: 29.07.2013 13:28h

  • zika stojkovic Vreme: 29.07.2013 13:26h

  • zika stojkovic Vreme: 29.07.2013 13:25h

  • zika stojkovic Vreme: 29.07.2013 13:20h

    Postovani novinaru Ninicu,samo zagrebete a ne idete do kraja. Gazite ne ostavljajte ih,ima kod nas prosecnog naroda,vise nego ovog drugog, pa su zeljni ishoda.

    Preporuka čitalaca: +1 - 1

  • Казна Vreme: 25.02.2013 09:31h

    Мало јој је, поред плате од 160.000 динара месечно и свих других привилегија, кола, возача и слично. Каква бахатост, какав неморал и потпуно одсуство савести. А с друге стране, рад фонда се може окаректирисати као ХАОС и увек на штету корисника. Нпр. ако је фонд погрешио у обрачуну пензије, па накнадно то констатује, том несрећном пензионеру се умањује пензија док не исплати разлику насталу грешком фонда...Бедно, а госпођа потроши за свој ћеш 350.000 динара. Страшно!

    Preporuka čitalaca: +10 - 1

  • svejo Vreme: 25.02.2013 08:42h

    U svim drzavnim institucijama slicna je situacija nedomacinskog trosenja narodne muke.Uzmimo samo Zavod za zaposljavanje, ulazu u poboljsavanje radnog prostora za njihove zaposlene ,dok mnogi nezaposleni,pa i invalidna lica nemaju nikakvu pomoc od njih.

    Preporuka čitalaca: +4 - 0

  • Vitke Vreme: 25.02.2013 08:11h

    SRAMOTA ,ali nije to jedini slucaj. I M. Albijanicu iz G 17je BIGZ platio doskolovavanje pre par godina. Tako nije bilo ni u socijalizmu! Ja sam vanredno zavrsila ek.fak., sama placala ispite, jedino sam dobijala po dva dana za ispit. Ovo je mozda po nekom propisu ali je prekrsen USTAV SRBIJE, jer su neki ljudi iznad drugih, neravnopravni su!!!! Da li zastitnik gradjana moze da pokrene inicijativu da se ova praksa ZABRANI u drz. sluzbama. Kad raspisu konkurs, ucini se coveku da nema sanse da neko ispuni uslove a oni prime preko veze i bez kvalifikacija. Posebno je interesantno to zvrsavanje na Megatrendu, sa kog faksa je min. prosvete a ciji vlasnik , veoma saradjuje sa vladom. I cak ustanova placa pripremu i cenu diplome!!!!! A ostala sirotinja placa svaki papir! Zemlja cuda, otimacine, nemorala! Evo nesto za pitanje poslanika u SS.

    Preporuka čitalaca: +3 - 0

  • M.T. Vreme: 25.02.2013 01:39h

    Zato nema para za vestacke endoproteze penzionera koji cekaju mesecima i godinama da se operisu kako bi mogli uopste da hodaju, za lekove, i ostala lecenja.O njima PIO fond ne vodi racuna.Sram da vas bude sve skupa! Stidi se drzavo!

    Preporuka čitalaca: +3 - 0

  • m.mara Vreme: 25.02.2013 01:23h

    Pitanje,da li je ovo marketinski trik ili gola istina! Ako je istina,nista novo,kradja na svakom koraku,u zemlji bede...Za postene ,mlade,pametne,koji sa 26 godina postanu doktori mediicne ,sa sopstvenim trudom,radom,zalaganjem i skolovanjem o trosku roditelja penzionera,NEMA MESTA ZA POSAO!!Bravo!

    Preporuka čitalaca: +5 - 0

  • marina Vreme: 24.02.2013 21:59h

    I posle svih tih njihovih usavrsavanja ja izvadim listing odem kod referenta i pitam obzirom da mi se vidi da sam prijavljena 2010 i 2011 god a ne vide se doprinosi da su uplaceni , dal mi je firma uplatila ili ne, a ona na to odgovori mozda jeste a da nije proknjizeno jos uvek, jer mi imamo pune ruke posla a mozda i nije firma uplatila!!! I to je odgovor tako usavrsenih referenata iz Pio fonda. Znaci sta referentu treba 2-3 godine da proknjizi moje doprinose a ako firma nije uplatila oni ne salju prijavu da kazne firmu koja nije platila na vreme. Mislim ova drzava bi itekako imala pun budzet para samo kad bi svi radili svoj posao za koji su zaposleni! Inspekcije (trzisne, sanitarne, radne) samo kad bi prohujale po svim malim i srednjim preduzecima i firmama itekako bi mogli da naplate silne kazne i da time popune budzet, a ne da budu placeni od tih istih poslodavaca da cute i da zaobilaze te firme

    Preporuka čitalaca: +5 - 1

  • Nena Vreme: 24.02.2013 21:35h

    Imam zavrsenu visu skolu i svoje usavrsavanje do 7 spepena sam platila licno svojim novcem.Moja plata je 10 puta manja od gospodjine.Naravno sta ce obicnom ,jadnom narodu i skola i novac treba im sve uzeti.To njihovo pravilo zakonito ili nezakonito treba ukinuti. Neka svako placa svoje.

    Preporuka čitalaca: +5 - 0

  • Skolovan Vreme: 24.02.2013 21:24h

    A sta sa nama koji smo magistrirali o svom trosku i bez posla smo vise godina? Pa za poslite nas, a ove nedoskolovane posaljite kuci da uce ako ima treba.

    Preporuka čitalaca: +7 - 0

  • srle Vreme: 24.02.2013 20:49h

    SRAM VAS BLO < NIJE SAMO DIREKTORKA U PITANJU ,KOLIKO TAKVIH IMA I PITAM SE ODAKLE VISE KRADU !

    Preporuka čitalaca: +7 - 0

  • sofija Vreme: 24.02.2013 20:28h

    E, sada kao veliki strunjak neka ide da radi kod privatnika za 20 000 din

    Preporuka čitalaca: +4 - 0

  • Mikac Vreme: 24.02.2013 19:08h

    Sramota i bezobrazluk. A ako na celu PIO ima osobu koja je magistrirala na megatrendu onda je jadna ova drzava. Na megatrendu se polaze sedam osam ispita za dva meseca a kako, neka kazu nadlezni organi.

    Preporuka čitalaca: +9 - 0

  • Andjelko Vreme: 24.02.2013 18:25h

    Ovde mora da proradi FEKALNA MOTKA. Svi nezaposleni doktori,magistri i drugi ,uz pomoć penzionera sutra u PODNE ispred sedišta PIO demonstracije i SMENA .

    Preporuka čitalaca: +11 - 0

  • MIODRAG Vreme: 24.02.2013 17:42h

    Primim te nekfalikovanog u radni odnos sa drzavom,pa ti placam skolarinu,a pismeni vise na birou.....svaki drugi u drzavnoj upravi nema odgovarajucu spremu i takvi akti se usvajaju jednoglasno jer treba vecini.......neko je pre 2-3 godine pravio uporednu analizu zaposlenih i nezaposlenih i utvrdio da je jaca kfalifikaciona snaga u korist nezaposlenih....

    Preporuka čitalaca: +7 - 0

  • Nema druge Vreme: 24.02.2013 17:39h

    Da g-dja vrati pare i da joj se vrati radna knjizica. Nema druge.

    Preporuka čitalaca: +9 - 0

  • zorankepa Vreme: 24.02.2013 17:29h

    Bolje bi im bilo da urade reviziju penzonera i time oslobode drzavnu kasu nepotrebnih troskova! Ima penzosa koji su invalidi prve kategorije,a nikad im nista nije falilo,a jednim obicnim pregledom bi mogli to i da ustanove! Naravno da oni to nece,jer su tamo svi korumpirani. Strasno koliko je to sve daleko otislo!

    Preporuka čitalaca: +3 - 4

  • Ćelo Vreme: 24.02.2013 17:13h

    E moja državo, ima li još šta da se uzme i koliko ih ima da još nisu uzeli. Sram te g-đo bilo..

    Preporuka čitalaca: +7 - 0

  • stevan Vreme: 24.02.2013 17:08h

    nažalost ovde servisi za građane su u stvari izrabljivači koji žive od nameta i dobrih plata na uštrb građana i njenih potreba, da dodam i bahato ponašanje itd.

    Preporuka čitalaca: +4 - 0

  • Toma,Staro Selo Vreme: 24.02.2013 17:00h

    Stvar jasna parama Fonda kupi sebi diplomu na privatnom univerzitetu.Kaze da tu nema nbiceg losek i neobicnog,pa i nema jer su im obrazi deblji od djona.Koriste sve privelegioje drustva,pljackaju ga,kupuiju diplome po privatnim fakultetima, A BOGA MI ZNAJU DA UPOSLE SVOJE RODJAKE.Dotyicna gospopdja je pre 3 godine dobro zbrfinula porodicu Kalinovic.Prvo je svojim vezama zaposlila snahu Ljiljanu u Fond zdravstvenbe zastite u Rakjovici,za to vreme joj placan put da putuje do radnog metsa, a brata zaposli kao strazara na auto/put5 u V.Plani.Pre par meseci stize naredba odozgo i snaha joj sada radi u Vel.Plani uZajednici zdravstvene zajednice, i opet stize naredba iiy Beograda te brfat od 50 i vise godina sa mesdta strazara se zaposli u Republickoj zajednmici zaposljavanja u Vel.Plani.Ako vcam je to normalno nije ni cudo sto smo tu gde smo.

    Preporuka čitalaca: +12 - 0

  • PENZOS Vreme: 24.02.2013 16:39h

    Zato penzionerima zavrću gde god to može ,to je pojava ustaljena .

    Preporuka čitalaca: +6 - 0

Ostavite vaš komentar

Pravila za pisanje komentara
Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP
?>