Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ALO! OTKRIVA

Direktorka PIO fonda školovana o trošku penzionera!

Autor: Ivan Ninić | 24.02.2013 - 16:12:00h | Komentara: 21

Dragana Kalinović, direktorka Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, završila je master studije na Univerzitetu „Megatrend“ o trošku penzionera i tako je olakšala već šuplju kasu Fonda za 335.560 dinara, otkriva „Alo!“.

Za poslednje četiri godine, prema podacima do kojih smo došli, PIO fond je potrošio 1.536.176 dinara za školarine svojih zaposlenih, a samo u 2010. godini za tu namenu izdvojeno je 643.310 dinara, od čega je polovina novca otišla za plaćanje troškova magistrature direktorke Fonda.

Dragana Kalinović

Dragana Kalinović

- Za magistarske studije direktorke Kalinović, Fond je uplatio 319.810 dinara „Megatrendu“, međutim, pošto ona nije želela da iz svog džepa plati naknadu od 15.750 dinara za izradu diplome i te troškove je 2011. godine podmirio Fond. Kod nas je ustaljena praksa da svim službenicima koji studiraju, pored troškova školarine, Fond plaća pripremnu nastavu, troškove upisa, kupovinu indeksa i semestralnih obrazaca ŠV, ali i taksu za izradu uverenja i diploma - kaže za „Alo!“ izvor iz PIO fonda.
Na naše pitanje upućeno direktorki PIO fonda Dragani Kalinović da li smatra da je moralno da Fond, koji beleži deficit od preko 280 milijardi dinara godišnje, snosi troškove njenog usavršavanja, iz te institucije odgovaraju da u tome nema ničeg spornog.

Penzioneri

Penzioneri finansirali školovanje zaposlenih PIO fonda! | Foto: Dimitrije Goll

- Sva prava i obaveze zaposlenih u Fondu, pa i direktora Fonda, regulisani su zakonima i opštim aktima Fonda i usklađeni su sa potrebama za stručnim osposobljavanjem radi uspešnog funkcionisanja Fonda. Direktor Fonda nije sebi obezbedio nijedno pravo koje ne pripada i ostalim zaposlenima u Fondu - poručuju za „Alo!“ iz PIO fonda.
U toj instituciji objašnjavaju da se školovanje njihovih službenika realizuje po pravilniku o obrazovanju, stručnom osposobljavanju i usavršavanju, na osnovu kojeg direktor Fonda zaključuje ugovor kojim se regulišu međusobna prava i obaveze poslodavca i „školarca“ u skladu sa članom 49 Zakona o radu.

Školarina direktorke PIO fonda Dragane Kalinović

Školarina direktorke PIO fonda Dragane Kalinović

- Zaposleni u Fondu upućuje se na stručno usavršavanje kada to zahteva potreba procesa rada za uspešno izvršavanje poslova u Fondu i radi uvođenja novog načina i organizacije rada - kažu nadležni u Fondu i dodaju da se stručno usavršavanje zaposlenih obezbeđuje i prilikom uvođenja novih tehnologija u toj instituciji, a radi efikasnijeg obavljanja posla.
Inače, naš list je došao do dokumenta od 6. oktobra 2010. godine, u kojem piše da se „daje saglasnost za finansiranje stručnog usavršavanja Dragane Kalinović“ i to u okviru finansijskog plana Fonda za 2010. godinu.
Saglasnost je potpisao tadašnjeg predsednika UO PIO fonda Dragoslav Đukanović. Kalinovićeva je za direktora Fonda postavljena 28. oktobra 2010. godine, a pre toga je osam meseci bila vršilac dužnosti direktora. U njenoj imovinskoj karti piše da mesečno zarađuje 163.077 dinara.
Poslednji komentari
  • PENZOS Vreme: 24.02.2013 16:39h

    Zato penzionerima zavrću gde god to može ,to je pojava ustaljena .

  • Toma,Staro Selo Vreme: 24.02.2013 17:00h

    Stvar jasna parama Fonda kupi sebi diplomu na privatnom univerzitetu.Kaze da tu nema nbiceg losek i neobicnog,pa i nema jer su im obrazi deblji od djona.Koriste sve privelegioje drustva,pljackaju ga,kupuiju diplome po privatnim fakultetima, A BOGA MI ZNAJU DA UPOSLE SVOJE RODJAKE.Dotyicna gospopdja je pre 3 godine dobro zbrfinula porodicu Kalinovic.Prvo je svojim vezama zaposlila snahu Ljiljanu u Fond zdravstvenbe zastite u Rakjovici,za to vreme joj placan put da putuje do radnog metsa, a brata zaposli kao strazara na auto/put5 u V.Plani.Pre par meseci stize naredba odozgo i snaha joj sada radi u Vel.Plani uZajednici zdravstvene zajednice, i opet stize naredba iiy Beograda te brfat od 50 i vise godina sa mesdta strazara se zaposli u Republickoj zajednmici zaposljavanja u Vel.Plani.Ako vcam je to normalno nije ni cudo sto smo tu gde smo.

  • stevan Vreme: 24.02.2013 17:08h

    nažalost ovde servisi za građane su u stvari izrabljivači koji žive od nameta i dobrih plata na uštrb građana i njenih potreba, da dodam i bahato ponašanje itd.

  • Ćelo Vreme: 24.02.2013 17:13h

    E moja državo, ima li još šta da se uzme i koliko ih ima da još nisu uzeli. Sram te g-đo bilo..

  • zorankepa Vreme: 24.02.2013 17:29h

    Bolje bi im bilo da urade reviziju penzonera i time oslobode drzavnu kasu nepotrebnih troskova! Ima penzosa koji su invalidi prve kategorije,a nikad im nista nije falilo,a jednim obicnim pregledom bi mogli to i da ustanove! Naravno da oni to nece,jer su tamo svi korumpirani. Strasno koliko je to sve daleko otislo!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP