Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
ALO! Aktuelno

Godišnje bace 20 miliona dinara

Iako izdvajanja za penzije čini četvrtinu rashoda državne kase, Republički fond za penzijsko i invalidsko ...

  • Milojko Vreme: 21.02.2014 00:02h

    Trebalo bi proveriti i povezanost Unije poslodavaca sa Fondom.Zaposljeni Unije su kao sto i pise u tekstu clanovi UO Fonda PIO i naknade koje primaju su im umesto plata u Uniji,jer ista nema novca da ih placa,sto je totalno protiv zakona i na neki nacin sukob interesa,jer ispada da partner u socijalnom dijalogu sa strane poslodavaca prima plate iz drzavnog budzeta.

    Preporuka čitalaca: +0 - 0

  • damir Vreme: 20.02.2014 20:32h

    čestim izmenama zakona o PIO pljackaju porodice preminulih radnika oduzimajuci im pravo na penziju recimo 2005. godine je bio zakon ako udovica ima 43 g ostvaruje pravo i moze da pocne da prima istu kada navrsi 48 g pa je zakon promenjen 2006 tako da svi oni koji su bilo na granici ostvarenja na porodičnu penziju istu nemogu dobiti SRAMOTA NEKO JE CEO SVOJ ZIVOT PROVEO RADECI I PUNECI BUDzET DA BI NJEGOVI BLIŽNJI ŽIVELI KAO SLEPCI

    Preporuka čitalaca: +1 - 0

  • mima Vreme: 20.02.2014 13:55h

    pio je vec dugo leglo mafije !

    Preporuka čitalaca: +0 - 0

  • kamatica Vreme: 19.02.2014 20:09h

    zato traze od mene za 17000 dinara glavnice 22300 kamate pa starzbur je za vas majka ,necete prestati krasti ovaj narod, kao nemoze da skine kamata jer program nemoze da menja kamatu ,jadni vi i nemoze protiv masine a lopovi je napravili, stace se i vama na kraj.a i vi alovci ako ste ko ovi iz kurira koji se plase vlasti ili ste placeni od vlasti vi nemojte slucajno da objavite jer kako bi ste ziveli ako vas vlast neplati a ako objavite onda niste podplaceni da se ulizujete vlastodrscima .jer i sami snate da je kurir sns ov , a i sve novine cije su cije.

    Preporuka čitalaca: +4 - 0

  • Janacko! Vreme: 19.02.2014 18:06h

    Svi mi mladi iskreno se nadamo da ce ova faraonska dinastija konacno otici gde joj je i mesto - na djubriste istorije. Zivimo za dan kada ce u Srbiji biti formirana Vlada bez PUPS-a i kada cemo i mi mladi dobiti sansu da po prvi put zasnujemo radni odnos - da i mi budemo kao najmladji Krkobabic...

    Preporuka čitalaca: +4 - 0

  • Niko Vreme: 19.02.2014 17:11h

    Pod hitno nakon izbora razmišljati o sprovođenju POPISA VLASNIŠTVA na svim nivoima!

    Preporuka čitalaca: +3 - 1

  • Драгомир Vreme: 19.02.2014 15:55h

    Ја сам први пензионер који је још пре неколико година покренуо акцију ,,ДОКЛЕ ДА ПИО ФОНД БУДЕ ДРЖАВА У ДРЖАВИ,,?Тамо је толико безобразлука да ми дају неколико специјалаца из полиције и да улетимо и разбуцамо низ мангупа па да им више не пада на памет да мућкају за рачунањем висине пензије у мањем износу.ТРИДЕСЕТ ХИЉАДА ПЕНЗИОНЕРА ЈЕ НА СУДУ ЗБОГ МАЊЕ ПЕНЗИЈЕ.Судске одлуке не поштују ?АКО ИХ ТУЖИШ ДОДАТНО ТИ ПО КАЗНИ СМАЊЕ ПЕНЗИЈУ?Ја нисам веровао да је то могуће?Да,по казни су ми смањили 800 динара.НАТЕРАЛИ СУДИЈУ ДА РЕШЕЊЕ У МОЈУ КОРИСТ ПОНИШТИ?Еј,бре,Н А Т Е Р А Л И Ј Е?Све имам написмено и крај приче!

    Preporuka čitalaca: +2 - 1

  • ujkavasabgd Vreme: 19.02.2014 14:43h

    Ako je i pola od ovog teksta tacno,pa CZ u Bacvanskoj je mali zatvor da primi sve ove kriminalce iz PIO fonda i PUPS-a. Imao bih Ja jedan predlog za Vucica, da ne gradi Beograd na vodi,vec zatvore Padinjaku,em je ta investicija jeftinija,em je korisnija ovoga momenta.

    Preporuka čitalaca: +5 - 0

  • Klik Klak Vreme: 19.02.2014 11:23h

    Samo još hvali otvaračica usta Jellena kao direktor DIF i kadar PUPS! Možda će i ova da peva, ali u tužilaštvu jednog dana kada PUPS ne bude u Vladi!

    Preporuka čitalaca: +5 - 0

  • Zdravo živo Vreme: 19.02.2014 11:21h

    Ta stranka je kao hobotnica ! Malo usporena ali odrađuje posao! Da li u nekoj zemlji poput Sumatre, Gvatemale, Konga i Nigerije postoji ovakvih slučajeva kada penzioneri ponovo zasnivaju radni odnos u državnim institucijama i nakon određenog perioda zahtevaju korekciju penzije. Pravo je čudo što se ne vode, ali nisam siguran u Nacionalnoj službi za zapošljavanje za poslove isključivo u javnim preduzećima, državnim institucijama i sl. Gospodine Vučiću molimo vas ali i preklinjemo da se konačno zaustavi ova sekta za socijalno bogaćenje individua iz PUPS.! Ali za sva vremena!

    Preporuka čitalaca: +13 - 0

  • Bata Srećko Vreme: 19.02.2014 11:13h

    Da li ova žena ekspert zna koliko penzionera u Srbiji je ponovo zasnovalo radni odnos u javnim preduzećima, ministarstvima, raznim inspektoratima, agencijama,sekretarijatima,lokalnoj upravi i sl. i da li sme javno da objavi taj podatak. Takvi zaposleni penzioneri celo vreme primaju i platu i penziju i zbog njih mi ne možemo da zaposlimo našu decu koja su na vreme završavala fakultete nego smo prinuđeni da im od naše jadne penzije pomažemo za život. SRAMNO !

    Preporuka čitalaca: +13 - 0

  • TWIX Vreme: 19.02.2014 11:07h

    Kada će se sprovesti detaljna istraga u PIO i PUPS, ali sa posebnim osvrtom na dodelu kredita zaposlenima i onim koji nikada nisu bili zaposleni u PIO a koji su preko PUPS dobili kredit sa neverovatno malom kamatom.Konačno trebaju pošteni penzioneri da shvate ko ih i na koji način predstavlja i koliko mesečno iznose njihova primanja. Ko su sve njihovi kadrovi direktori, državni sekretari, a koji do sada ništa nisu uradili na poboljšanju života izuzev što su mnogo bogatiji nego što su bili, dok se mi pošteni penzioneri nalazimo rubu egzistencije i jedva preživljavamo.

    Preporuka čitalaca: +12 - 0

  • RAMZES Vreme: 19.02.2014 11:01h

    Jedva čekamo da neka druga stranka kao npr SNS preuzme PIO fond. Ali predhodno sve istražne institucije da detaljno provere poslovanje i veze sa PUPS.Onda sledi promena prebivališta za neke na duži vremenski period ili sarkofag!

    Preporuka čitalaca: +9 - 2

  • niki Vreme: 19.02.2014 10:57h

    Sta cete kad se gospodji Kalinovic svidjaju masaze u Banji Koviljaci.

    Preporuka čitalaca: +10 - 0

Ostavite vaš komentar

Pravila za pisanje komentara
Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP
?>