Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
ALO! Aktuelno

Građani će sami krojiti svoju penziju!

Ukoliko bi Srbija primenila neku od varijanti penzijskog osiguranja socijalno razvijenih država, što ...

  • Sunčica Vreme: 19.01.2014 12:35h

    Ne mogu da verujem da čak i ozbiljne partije i to demokratske orjentacije i sindikati ne vide dalje od nosa.Kao da nikada nisu videli ni čuli kako se isplaćuju penzije u Srbiji: deo na teret firme i deo na teret radika.Ako bi pošlisamo od tog saznanja shvatili bi bi da bi primanja socijalnih i solidarnih penzija bilo najnormalnija stvar i to bi bila osnovna zagarantovana penzija za sve kako je u mnogim razvijenim,ozbiljnim državama gde se zna kuda ide svaki radnički dinar.Penzioni doprinos koja radnik uplaćuje iz svog rada, iz bruto prihoda i na koje plaća porez državi bila bi njegova lična penzija koju zarađuje tokom radnog staža i te uplate bi morale da se vode na drugačiji način,preko ličnog broja, kao u banci a ne preko manipulaticnih,famoznih M4 obrazaca. Sad mi je baš jasno da i URS koji je bio u najvišoj vlasti nije umeo jer nije ni znao a nije se ni potrudio da sazna kako izgledaju foormulari za doprinose ali mi nije jasno NEZNANJE SVIH ODREDA SINDIKATA!

    Preporuka čitalaca: +1 - 0

  • laki Vreme: 19.01.2014 11:45h

    sa tim sam se dopro upoznao uplaćivao sam penzioni fond preko beča centar u dablinu posle ekonomske krize jedva smo sudskim putem dobili osnovicu uloga a kamate od realizacije fonda pokupili direktori i menadžeri a fon navodno puko pa i fordov fond je u americi propao pa žena umesto penzije dobija 80 dolara socijalne pomoći za pun radni vek sve je to dobro uigran bankarski sistem lakoćemo puko je tridesetih godina pa opet sada samo solidarna državno penziono neka fondu vrate sava centar i banje pa će biti manje opterećenje za državu a ako uvedu 12 sati radno vreme za 10-15 godina će broj penzionera da se prepolovi uz naš zdrastveni sistem .

    Preporuka čitalaca: +1 - 0

  • Баш Челик Vreme: 19.01.2014 08:03h

    Ово је једна од ретких лепих вести које државни органи упућују грађанима, од које неће бити ништа, на жалост. Дежурни букачи већ најављују да неће проћи, јер још увек има генералских и којекаквих осталих набилдованих ,манипулаторских пензија које ће овај народ исплаћивати - све до коначног банкрота. Заиста није "поштено" да онај ко је читав радни век зарађивао више од другог има иста примања у пензији -како је нпр. у Аустралији. "Суперхик расподела" пензионог фонда - до краја!

    Preporuka čitalaca: +2 - 0

  • Vlaja Vreme: 18.01.2014 21:13h

    Dobro dosli u EU... nista ovo nije novo, svuda na zapadu Penzioni fond bas tako funkcionise.

    Preporuka čitalaca: +2 - 0

Ostavite vaš komentar

Pravila za pisanje komentara
Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP
?>