Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
ALO! Aktuelno

Hrvatski branitelji traže spomen-ploču u Novom Sadu!

Udruženje hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91 uputilo Gradskom veću i gradonačelniku Novog Sada ...

  • Dule Vreme: 21.08.2013 08:12h

    Zgog čega ne spomen ploča poginulim u Domovinskom ratu, pa i u Novom Sadu? Čemu tolika "dreka"? Slažem se s UHBDR91 iz Koprivnice i želim im da nastave s ovakvim inicijativama. Njihov predsjednik Mladen Pavković poznati je borc za prava ljudi. Divim mu se, kao i cela moja porodica. E, da je u nas takvih...Samo napred, gosp. Pavkoviću!

    Preporuka čitalaca: +0 - 2

  • Geni Vreme: 16.08.2013 21:06h

    Nemam ništa protiv spomen ploče. Hvala koprivničkim braniteljima i hvala g. Pavkoviću štio su se sjetili naše mrtve. Mrtve treba poštivati, a ovima kojima ide pjeena na usta neka ušute.

    Preporuka čitalaca: +1 - 3

  • zoran m. Vreme: 13.08.2013 16:32h

    Trazim od drzave Hrvatske da u Kninu, Zadru iZagrebu postavi spomen ploce neduznim zrtvama srpske nacionalnosti, stradalim od bahatih i pijanih " branitalja"

    Preporuka čitalaca: +6 - 0

  • Vesna Vesna Vreme: 13.08.2013 12:02h

    Ljudskoj gluposti i bezobrazluku, kraja nema.

    Preporuka čitalaca: +7 - 0

  • Anonimus Vreme: 13.08.2013 12:00h

    Ako i to dozvole da se postavi u Novom Sadu onda nema ništa od naše države Srbije.

    Preporuka čitalaca: +7 - 0

  • DR Gane Vreme: 13.08.2013 11:28h

  • Jeca83 Vreme: 13.08.2013 08:54h

    Sto? Nemaju dovoljno mesta u Zagrebu. U tom slucaju bi trebalo, i oni da stave na trgu Bana Jelasica u Zagrebu, spomen plocu poginulima u Oluji, da se ne zaboravi.

    Preporuka čitalaca: +7 - 0

  • petar Vreme: 13.08.2013 08:10h

    Zamislite tu drskost i bezobrastinu pa to je bolestan um sama ideja je dno dna bez teksta BOLESTAN narod

    Preporuka čitalaca: +7 - 0

  • milos Vreme: 13.08.2013 08:00h

  • goran Vreme: 13.08.2013 07:23h

    Pa moze ali kad u mom Vukovaru bude postavljena spomen ploca za sve nas kojima su Hrvatske barikade na pocetku rata zabranjivale izlazak iz ulice iz kuca iz grada, za mene kao desetogodisnje dete tada tako je poceo rat tako kad covek izgubi slobodu kretanja i mora da trazi izlaz dali milom ili silom. s druge strane sramota me je kakva su zverstva radjena u mome gradu nad celokupnim stanovnistvom ! Neki tamo su dosli da brane mene i istom tom meni opljackali kucu bez obzira sto je u dnevnoj sobi ponosno visila Ikona ! Bilo je svejedno ko je ko nego se samo pljackalo i ubijalo ... sad sam daleko i nadam se da cu svojoj deci pruziti puno bolju buducnost s time sto sam ih stvorio negde daleko od brdovitog i primitivnog balkana ... a vi eto vam vase drzave za koje ste se toliko borili i veca vam propast netreba od vas samih ....

    Preporuka čitalaca: +3 - 2

  • Nenad - Bg Vreme: 13.08.2013 06:27h

    Po dolasku Tuđmana na vlast u Hrvatsku se iz Argentine vraća Nada Šakić. Nada Šakić, nekadašnja upravnica logora Stara Gradiška i Jasenovac, umrla je u 5. februara 2011 godine u Zagrebu, u 85. godini i kremirana je na groblju Mirogoj. Ona je bila upravnica logora za žene i malu decu gde ih je i ona lično ubijala, a njen muž Dinko Šakić je bio upravnik logora Jasenovac. Nada Šakić je dakle umrla na slobodi i u miru u Hrvatskoj iz koje ovi nazovi hrvatski branitelji traže "pravdu i istinu." Malo je reći sramota. Dovoljno je na Googlu upisati njeno ime ( Nada Šakić ) i pročitati pravu istinu.

    Preporuka čitalaca: +8 - 0

  • posmatrac sa severa Vreme: 13.08.2013 06:08h

    Kakva nam je politicka elita, ne bi me iznenadilo da postave i spomenik Tudjmanu na sred N.Sada.Treba spomen ploca za zlocince koji su proterali 250000 Srba u srcu Srbije.Ako to nije izrugavanje sa Srpskim narodom onda sam ja tito.

    Preporuka čitalaca: +6 - 0

  • lidija Vreme: 13.08.2013 06:07h

    Naprosto za nepoverovati šta ovi traže. Kad je u Hrvatskoj HDZ sa Tuđmanom došao na vlast odmah su porušili sve spomenike borcima protiv fašizma i ukinuli trgove pod imenom "Trg žrtava fašizma". Još danas u nekoliko gradova u Hrvatskoj postoje ulice pod nazivom " Ulica Mile Budaka". Mile Budak je bio ministar u vladi Ante Pavelića (1941 - 1945) koji je smislio krilaticu "Srbe na vrbe" i 1/3 Srba pobiti, 1/3 proterati i 1/3 pokatoličiti. Sve što je Mile Budak radio to je 1991 nastavio Franjo Tuđman i njegovi tobože branitelji. I oni takvi bi da dižu spomenik svojoj neljudskosti a po njihovom Srbi se u Hrvatskoj nisu smeli niti braniti. Bolje da javno priznaju svoje zločine i da svoju decu u školama ne uče lažnu istoriju.

    Preporuka čitalaca: +7 - 0

  • Makša Mašić Vreme: 13.08.2013 05:51h

  • Goran B. Vreme: 13.08.2013 05:39h

    Od koga su to hrvatski "branitelji" napadnuti da su se morali braniti. Hrvatska je 1990/1991 stvorila paravojne formacije i oružano napala u zajedničkoj i međunarodno priznatoj državi regularnu vojsku te države JNA i civile srpske nacionalnosti naročito one koji su živeli u krajevima gde su Srbi bili u većini. U Vukovaru su 1991 ti tzv. "branitelji" ubijali vojnike JNA i Srbe odvodili u privatne logore po podrumima odakle se više nisu vraćali živi.JNA kao regularna vojska u svojoj državi je po ustavu morala reagovati i zaustaviti proustaško divljanje nad civilima Srbima i svojim vojnicima. Na sličan način su iz Hrvatske proterani ostali Srbi i sada bi te ustaše da podižu spomenik LAŽNE ISTINE u Srbiji. Dosta je lažne ustaške istine.

    Preporuka čitalaca: +7 - 0

  • Milovan S Nikolić Sombor Vreme: 13.08.2013 05:06h

    Osetili takozvani branitelji da aktuelna vlast Srbije pristeje na sve,pa ko vele da počnu realizaciju svog plana okupacije Vojvodine. Koji je ovo bazobrazluk koji ne da nebi trebao da prodje već bi reagovanje naših vlasti trebalo da usledi istog momenta kada su dobili ovakav zahtev,i to jasno i glasno da ovo nije i nikada neće biti njihova teritorija pa vezano za to da nema ni mesta za spomen ploču onima koji su izdali Srbiju kao svoju zemlju i harali na samo njima svojstven način,

    Preporuka čitalaca: +6 - 0

  • Radosav Vreme: 13.08.2013 01:42h

    Postavite u Zagrebu spomen-plocu o koncentracionom logoru Jasenovac i o jedinom koncentracionom logoru za decu Jastrebarsko.Uvek ste bili na gubitnickoj strani u ratu.Prvi svetski rat,pa drugi svetski rat,pa ratovi u Jugoslaviji.Kad god ste dobili po usima kukali ste i trazili primirje.

    Preporuka čitalaca: +8 - 0

  • Anja Vreme: 13.08.2013 01:27h

    Malo sutra jer od toga nema nista.Ko ste vi da odredjujete sta ce se koji spomenik staviti i to u tudjoj drzavi koju ne podnosite?Jos se dicite vasom ,,Olujom,, i povrh svega pljujete na zrtve koji ste kukavicki ubili i isterali iz vase izmisljene takozvane drzave Hrvatske.Iz NS sam i verujte bilo kakav spomenik koji budete stavili omladina ce unistiti.Smatram da je tako najbolje.Kako se vi prema nama odnosite,tako cemo se i mi odnositi prema vama.Svakom po zasluzi.

    Preporuka čitalaca: +7 - 0

  • ciko Vreme: 13.08.2013 00:53h

    hahahahahahahaha kakva lakrdija.A mozda i nije...Vreme je gospodo iz vlasti da se jednom za svagda ovim licemerima odgovori na pravi nacin i zacepiti im usta za sva vremena.Kako vise imamo dostojanstva da trpimo uvrede od najvecih krvoloka koje je Evropa videla od inkvizicije pa na ovamo,do kada ce se zrtve pokazivati kao krivci?Imamo li snage da lupimo sakom o sto i viknemo DOSTA VISE LAZI,ZAMUKNITE VUCI U JAGNJECOJ KOZI!!!

    Preporuka čitalaca: +6 - 0

  • Ludi ja Vreme: 13.08.2013 00:36h

    Kakv smo narod i spomenik ce im podici i izviniti se sto su tek sada dobili,ne verujete ? sacekajte i videcete

    Preporuka čitalaca: +6 - 0

  • Mili Vreme: 13.08.2013 00:28h

    Ovo je logičan potez rvata, posle svega što su pokupovali po Srbiji u bezcenje, drže privredu dobrim delom, e sad još hoće i spomenik braniteljima... ne bi me čudilo i da im se udovolji, jer samoponižavanje u Srbiji je uzelo veliki mah. Dobro još ne traže i tuđmanovu bistu da postave na Terazijama.

    Preporuka čitalaca: +7 - 0

  • Србин Vreme: 13.08.2013 00:04h

    За крст часни и слободу златну!

    Preporuka čitalaca: +8 - 0

Ostavite vaš komentar

Pravila za pisanje komentara
Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP
?>