Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
ALO! Aktuelno

Mora da plati 120.000 dinara jer je sudija pobrkao imena!

U dve odvojene tužbe od 2006. Dragoslava Veličkovića je tužio komšija Zlatko Stojković - najpre ...

  • Dimitrije Vreme: 12.03.2013 16:10h

    Velika glupost, ali pošto čovek niti njegov advokat nisu pročitali presudu kad su je dobili, donekle su i sami krivi. Svi grešimo, pa i sudovi. On može da tuži Republiku Srbiju za naknadu štete, ako to nije zastarelo.

    Preporuka čitalaca: +0 - 1

  • Bolder Vreme: 12.03.2013 12:45h

  • Čedomir Cvetković Vreme: 12.03.2013 12:18h

    Ova birokratska glupost se ne sme dopustiti.Sudije koji ovakve greške prave treba izbaciti iz službe a ako je potrebno menjati zakon koji ovakvu budalaštinu omogućava. Izgleda da će i u ovom slučaju Vučić morati da udari pesnicom o sto.

    Preporuka čitalaca: +3 - 0

  • sudija Vreme: 12.03.2013 10:58h

    ovo je sramota i za sud i za pravosudje.smeniti sve odgovorne za navedeni propust,a ostecenom drzava neka plati jer covek nije kriv.drzavo na tebi je da reagujes.ako neko nezna da radi svoj posao neka da otkaz,ima ko zna da radi...sramota.

    Preporuka čitalaca: +4 - 0

  • zoran stamenkovic Vreme: 12.03.2013 10:48h

    Zao mi je tih ljudi. Sudiju treba kazniti pa ce se nauciti da cita. Ne moze da zaastari istina ni pravda. Ovo je tragicno igranje sudbinom ljudi. Te spodobe koje se nazivaju sudijama su nedodirljive. Njima niko ne moze doakati. To je svojevrsni olos. Moje iskustvo je drugacije ali je sustina ista. Sudstvo je sljam. Posle dvanest godina besmislenog odugovlacenja spora koji i malo dete moze da resi, dobio sam spor i trebam da naplatim sudske troskove u visine 2500 Eu sa kamatom oko 5000 eu, a kad su izvrsitelji dosli da naplate putem izvrsenja popisom stvari duznik izjavi da nisu stvari u njegovom stanu njegove i ovaj ne popise stvari, kada sam trazio da se proda njegov stan i namiri dug, kaze sud nije srazmerno dugu, on nema penziju. Spremam se da idem u penziju i svakog dana cu im pisat dopis, poludece kada budu morali da otvore kovertu i vide moje ime i broj predmeta.

    Preporuka čitalaca: +2 - 0

  • Luna Vreme: 12.03.2013 09:25h

    Privredni sud, po zlu poznat, bitno je oteti, naplatiti od koga to vec nije bitno. Jadan ovaj covek, Sud te odere sa taksama, advokati sa tarifama i na kraju sve izgubis, Najgore prodju oni koji sud i ne vide a sudije tako silne pogresile, kakva greska ne zanima ih niko oni su Bogovi zasticeni od svega pa cak i od grize savesti. Jadan covek, predlaze mu neko da pokrene tuzbu, nije lud da nabaci sebi najmanje jos ovoliki dug, kada je neki sudija odgovarao za svoj javasluk.

    Preporuka čitalaca: +2 - 0

  • čitateljka Vreme: 12.03.2013 09:02h

    Gde je sad advokat Borović da pomogne sirotinji!? Ovo je, ljudi, nečuveno! Ali valjda ima pravde u ovom našem trulom pravosuđu... jao kako bih nekoga naučila pameti!

    Preporuka čitalaca: +3 - 0

  • Sale Vreme: 12.03.2013 09:00h

    Ona sve da plati sa kamatom plus njemu odstetu i odstetu , da odgovara i da ne maltretiraju coveka vise . U poslovnom svetu nema nista na ''izvini'' a posebno ne u sudstvu... kretenka teska

    Preporuka čitalaca: +4 - 0

  • Dragan Vreme: 12.03.2013 08:23h

    Birokratija je cudo.Meni je stigla opomena za dug za vodu od 37000 din.Kad sam proverio odakle oni kazu verovatno od ranije imajuci u vidu da u racunaru od 2011 nemaju nijedan neplacen racun.Iskopam preko veze podatak da je dug iz 2004god.Ali u tadasnjim racunima je bila sasvim druga adresa korisnika ali je moje ime.Kda sam rekao s obzirom da mi je potrosnja oko 1000 din svih ovih goddina znaci da nisam placao 3 god. kako to da nisam tuzen iskljucen opomenut,samo slezu ramenima i kazu da platim.Na okolnost da cak i da je dug tacan i da je zastareo samo kroz smesak kazu ,mozemo da te iskljucimo gad hocemo.Ko ovde krsi zakon i evo primera kako se monopolisti ponasaju.

    Preporuka čitalaca: +6 - 0

  • Ana Vreme: 12.03.2013 07:55h

    Pa Valjda to tako ide i ja sam skoro imala sudski spor koji sam dobila kao pravno lice a onda me sacekalo iznenadjenje. Naime samo sam videla da mi je sud skinuo odredjenu cifru i da sam u blokadi. Naime bez ikakvog predhodnog obavestenja sve troskove su skinuli meni sa racuna a meni ce navodno vratiti novac kad se naplate od tuzenog. E sad postavllja se pitanje zasto sud meni ili mom pravnom zastupniku nije predhodno poslao obavestenje nego su naplatili prinudno po kom osnovu zakona to ide tako neka mi neko objasni

    Preporuka čitalaca: +3 - 0

  • Jasna Simonovic Vreme: 12.03.2013 07:44h

    Slično sam doživela na Trgovinskom (Privrednom) sudu u Beogradu 2001. iako je moja firma dobila spor! Strana koja je izgubila nije platila sudske troškove, a sud (ako se ta jazbina uopšte može nazvati sudom!!!) naplatila nam je troškove što se bavila našim zahtevom da strana koja je izgubiola spor plati troškove!!!

    Preporuka čitalaca: +3 - 0

  • Zlaja Vreme: 12.03.2013 07:25h

    A zašto on da plati njenu grešku. 13beš izvinjenje..

    Preporuka čitalaca: +5 - 0

  • ilija Vreme: 12.03.2013 01:23h

    eto gde mi zivimo

    Preporuka čitalaca: +3 - 0

  • ana Vreme: 12.03.2013 00:37h

    Kilavci. Kakav je to mehanizam koji ne moze da se zaustavi. I atomsku bombu zaustave a ovi kao da su Gipsirani ni da se pomere. Kafkin Proces je za ove kesare decija igrica.Sram ih bilo i na odgovornost da idu!. Da vidimo u novinama KO JE POGREŠIO i da se kazni.Neka plati krivac sudske troškove. Ko će da pazi šta radi kad nema sankcija???? Svako zlo ga zadesilo! Još će morati jadnik da plati pa da se tuži. Šta mislite kakvih sve propusta ima u tom javašluku. Treba da tuži krivca (ne Sud pa da svi plaćamo budaline greške) već krivca da mu skida od plate.

    Preporuka čitalaca: +7 - 0

Ostavite vaš komentar

Pravila za pisanje komentara
Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP
?>