Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NEVEROVATNO

Mora da plati 120.000
dinara jer je sudija
pobrkao imena!

Autor: Ljubiša Mitić | 11.03.2013 - 23:51:00h | Komentara: 13

U dve odvojene tužbe od 2006. Dragoslava Veličkovića je tužio komšija Zlatko Stojković - najpre za put do svoje njive, a zatim i za nadoknadu štete u vrednosti od 2.400.000 dinara jer, navodno, nije mogao da dođe do svoje parcele kako bi je obrađivao.

Sudija mi se izvinila i napomenula da to više ne može da se ispravi, a kao rešenje mi ponudila da plati dug na rate?!

Sudija mi se izvinila i napomenula da to više ne može da se ispravi, a kao rešenje mi ponudila da platim dug na rate?!

Oba spora Dragoslav je dobio, ali ono što je usledilo ući će u anale pravosuđa, ali i njegov život pretvoriti u noćnu moru. Tokom obrazloženja druge presude u martu 2008. dolazi do tehničke greške tokom izrade presude, pa umesto da sudske troškove od tada 64.000 dinara plati onaj ko je izgubio spor, sudija je u presudi naznačio da Dragoslav nadoknadi troškove postupka.

Sudijsku grešku tada niko nije primetio, čak ni Veličkovićev advokat Milan Rakić, koji je u međuvremenu preminuo, a za propust se saznalo pre nekoliko dana, kada su na kuću porodice Veličković zakucali sudski izvršitelji, tražeći da izmiri dug koji je u međuvremenu sa kamatom narastao na preko 128.000 dinara!


- Devet nas je u kući i svi živimo od poljoprivrede. Radimo od jutra do mraka u polju, obrađujemo zemlju kako bismo se prehranili. Živimo u skromnoj kući i jedina vrednost nam je traktor star dvadesetak godina. Ako nam njega izvršitelji popišu, nama jednostavno više nema života - tvrdi Veličković.

On ističe da, nakon što je saznao za sudijsku grešku, obijao je vrata svih mogućih sudskih instanci u Prokuplju i svi su mu rekli da je sudija Dragana Lazić napravila tehničku grešku, ali i da je žalbeni postupak u kome je mogao da traži ispravku rešenja istekao, te da to rešenje više niko ne može da ispravi!

- Sudija koja je izrekla presudu mi se izvinila i napomenula da to više ne može da se ispravi, a kao rešenje mi ponudila da platim dug na rate - dodaje očajni Veličković, kome su se prokupački izvršitelji već najavili da će doći kako bi mu popisali imovinu.

- Pa svi u kući za godinu dana ne možemo da uštedimo ni deseti deo tog novca, a sada treba da platim 128.000 iako nisam kriv. Da sam kriv, neka mi uzmu imanje, kuću, šta hoće. Ali nisam - priča vidno uznemiren čovek koji je čitav svoj život vredno radio i svaki dinar krvavim znojem zaradio.
Poslednji komentari
  • ana Vreme: 12.03.2013 00:37h

    Kilavci. Kakav je to mehanizam koji ne moze da se zaustavi. I atomsku bombu zaustave a ovi kao da su Gipsirani ni da se pomere. Kafkin Proces je za ove kesare decija igrica.Sram ih bilo i na odgovornost da idu!. Da vidimo u novinama KO JE POGREŠIO i da se kazni.Neka plati krivac sudske troškove. Ko će da pazi šta radi kad nema sankcija???? Svako zlo ga zadesilo! Još će morati jadnik da plati pa da se tuži. Šta mislite kakvih sve propusta ima u tom javašluku. Treba da tuži krivca (ne Sud pa da svi plaćamo budaline greške) već krivca da mu skida od plate.

  • ilija Vreme: 12.03.2013 01:23h

    eto gde mi zivimo

  • Zlaja Vreme: 12.03.2013 07:25h

    A zašto on da plati njenu grešku. 13beš izvinjenje..

  • Jasna Simonovic Vreme: 12.03.2013 07:44h

    Slično sam doživela na Trgovinskom (Privrednom) sudu u Beogradu 2001. iako je moja firma dobila spor! Strana koja je izgubila nije platila sudske troškove, a sud (ako se ta jazbina uopšte može nazvati sudom!!!) naplatila nam je troškove što se bavila našim zahtevom da strana koja je izgubiola spor plati troškove!!!

  • Ana Vreme: 12.03.2013 07:55h

    Pa Valjda to tako ide i ja sam skoro imala sudski spor koji sam dobila kao pravno lice a onda me sacekalo iznenadjenje. Naime samo sam videla da mi je sud skinuo odredjenu cifru i da sam u blokadi. Naime bez ikakvog predhodnog obavestenja sve troskove su skinuli meni sa racuna a meni ce navodno vratiti novac kad se naplate od tuzenog. E sad postavllja se pitanje zasto sud meni ili mom pravnom zastupniku nije predhodno poslao obavestenje nego su naplatili prinudno po kom osnovu zakona to ide tako neka mi neko objasni

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP