Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
ALO! Aktuelno

Ništa od sedam predmeta na maloj maturi

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Tomislav Jovanović rekao je juče u Nišu da na maloj ...

  • Ivana Vreme: 10.06.2014 16:42h

    Znači,za manje od ned. dana! '98 nisu ni imali,mi smo im zamorčići,a oni sledeće god. će kao raditi normalno samo srpski i matematiku.Divno! Našli ste na kome da se iživljavate. I slažem se sa Anđelom.Nas terorišu od 5. razreda.Svaki dan nas ispituju i dele ocene koje,naravno,idu u dnevnik.Vršili su pritisak na nas do zadnjeg dana.Svi su pod ogromnim stresom.Da je taj Jovanović ili ko već,bio iole normalan,ne bi uopšte ni imali ovakvih problema.Neki od odraslih pričaju kako će nam tih 7 predmeta samo pomoći u obrazovanju a neki čak i pričaju kako i treba da nas terorišu...Za to stvarno ne znam šta da kažem.Ljudi,shvatite da smo mi samo deca i da TOL'KO STRESA NIKAKO NE MOŽE DA NAM POMOGNE!!!!!!!!!

    Preporuka čitalaca: +0 - 0

  • Ucenik Vreme: 11.10.2013 15:57h

    Pa oni stvarno nisu normalni ako nam daju 7 predmeta. Kao radi viseg obrazovanja ucenika, a to je rekao najveci olos, glupak i sljam - ministar, kao kad bi alkoholicar rekao normalnom coveku da je lose da se pije. Uzas. A i jos gore, prosla generacija, 98, nije imala NIJEDAN predmet, tj. prijemni i to je kao ok, a sad mi treba da imamo 7, epa sutra malo. Ja samo da kazem da ce dzaba da se trude da sastavljaju 7 testova kad ce ucenici da strajkuju i niko nece da dodje.

    Preporuka čitalaca: +3 - 0

  • Isidoraa ♥ Vreme: 10.10.2013 18:02h

    Ne treba nam test opsteg znanja -.- Srpski i matematika su dovoljni.

    Preporuka čitalaca: +1 - 0

  • Stefan Vreme: 09.10.2013 18:46h

    Koje predmete cemo polagati?

    Preporuka čitalaca: +0 - 1

  • Srki Vreme: 08.10.2013 21:38h

    SVAKA CAST!! I NEKA DOBRA VEST!! :))

    Preporuka čitalaca: +3 - 0

  • Andjela Vreme: 08.10.2013 12:38h

    Zbog ovog ispita od 7 predmeta, nastavnici vrse jako veliki pritisak na nas. Bukvalno nas terorisu, svaki dan neka ocena. Ucimo jako puno jer ni oni ne znaju sta ce biti na toj maturi :( MOLIM VAS UKINITEE TOO

    Preporuka čitalaca: +2 - 0

  • kako da ne Vreme: 08.10.2013 07:46h

    hahaha gde je jos mala matura, menjace se zakon jos 10 puta...

    Preporuka čitalaca: +0 - 0

  • laki Vreme: 07.10.2013 21:52h

    sta se razmislja oce nece mojne da nerviras ovu decu-

    Preporuka čitalaca: +0 - 0

  • MILICA Vreme: 07.10.2013 21:50h

    Nigde u Evropi se ne polaže prijemni ispit samo kod nas.Deca su pod stresom i razmišljaju gde i kako će da se upišu,da li će da polože prijemni,poručujem novom Ministru da dobro razmisli nije nam dosta krize još trebamo da razmišljamo do juna o maloj maturi.

    Preporuka čitalaca: +1 - 0

  • Ucenica 7 razred Vreme: 07.10.2013 20:48h

    Da stvarno nije fer za tih 7 testova ili ispita.Sta ja cu da se polomim od ucenja pred taj ispit?A i da nabubam sve to i sve tacno uradim a nista nisam znala kroz sve 3 godine i nije neko resenje.A da i trosite nas mnogo:Kupi zbirku za vezbanje, plati nastavnika. . Mi deca stvarno to ne mozemo.I da ako se vama to cini fer i korektno onda radite sami.Ako su predhodne generacije polagale samo 2 predmeta onda treba i buduce a ne da se menjkate.Rec je u vama.Zar da se u buduce plasdimo skole?A i vi ne znate koliki pritisak roditelji tada vrse nad nama.Zar treba da se desavaju samoubistva jer po ceo dan provodimo pred knjigom?Zar treba da nam se vid pokvari on slova?Epa ja to stvarno ne razumem.Da trebalo bi imati samo 2 predmeta, osnovna i najbitnija- maternji jezik i matematiku!Marija iz Jagodine

    Preporuka čitalaca: +1 - 0

  • Majaa Vreme: 07.10.2013 20:30h

    Da li ce to vaziti i za sadasnje sedmake,da sledece godine nece biti 7 predmeta za polaganje?

    Preporuka čitalaca: +0 - 0

  • '99 Vreme: 07.10.2013 20:29h

    Ministarstvo prosvete treba malo da se osvrne oko sebe i stavi se na mesto ucenika prosecnog znanja i velikih ambicija. Ko zna koliko ucenika postoji koji moze prijemni lose da uradi samo zbog treme. A za to ste vi krivi! Samo vi i niko vise! Nabijate deci komplekse od tih 7 predmeta... Strasno stvarno. Najbolje je da se ukine prijemni ispit. Ako je nemoguce, onda neka bude samo ono osnovno. Kruze cak i price da ce da ukinu i ekskurzije... Boze, Boze. Smenite ovog ministara. Pozdrav svojoj generaciji '99, samo opusteno! ;) <3

    Preporuka čitalaca: +3 - 1

  • Toni Brat Vreme: 07.10.2013 20:07h

    TOOO BREEEEE!!!JOVANOVICU MAJSTOREEEEEEEEE!!!!!! :-) :-) :-) :-) :-)

    Preporuka čitalaca: +1 - 0

  • Tonisa brat :D Vreme: 07.10.2013 19:55h

    TOOOO BREEEEEEE!!! JOVANOVICU MAJSTOREEEE!!!

    Preporuka čitalaca: +3 - 0

  • ZNANJE GOVORI Vreme: 07.10.2013 19:05h

    Sramota bre, vas je problem sto skolu niste zavrsili, nemate prava da to branite svojoj deci! Tesko je kopati, a ne uciti 7 predmeta, majo!!!! Sta je 7 predmeta? Nista! Druga je stvar ako vi zelite da vasa deca rade na ulici(mislim na sve moguce poslove ;) ). Koliko god da ste vi prosti, a, iz prilozenog se vidi da jeste, i to mnogo, vasa deca nikako ne smeju da krenu vasim stopama. Jer sta ce onda da bude od srpskog naroda? Sve seljacine i seljaci? E, pa nece moci! Ova deca ima da se obrazuju i da daju sve od sebe! "Knjige, braco moja, knjige, a ne zvona i praporci!" - D. Obradovic, za ovde prisutne nepismene! P.S. poslednja dva prijemna bila su presmesna, posebno srpski jezik! Kao da radite test koji se zove 'Citanje i razumevanje procitanog', nigde ni S od srpskog jezika, koji treba da negujemo i iznova i iznova ga ucimo. Jer on je nase blago! Pa pogledajte vi, roditelji, koliko ste samo nepismeni, ne zelite valjda da vasa deca budu kao vi?!

    Preporuka čitalaca: +0 - 9

  • ZNANJE GOVORI Vreme: 07.10.2013 18:37h

    jdkafjhfia

    Preporuka čitalaca: +0 - 0

  • Maja Vreme: 07.10.2013 17:54h

    Dobro je da su ukinuli to za polaganje sedam predmeta.Ne bi trebalo da decu tako maltretirate.Prethodne generacije su polagale 2 predemta a ova jadna deca 7.Imam starijeg sina koji je sad prva godina srednje,i cerku koja je 99 godiste,i mislim da nije uredu polagati 7 predmeta.Hvala na tome sto ste vratili na polaganje samo dva predmeta.Ne treba decu umarati,pogotovo time da uce 7 predmeta.Sve pohvale za ovo,hvala. :)

    Preporuka čitalaca: +4 - 0

  • PRAVDA Vreme: 07.10.2013 16:11h

    Svaka Vama cast ako je tako! Mnogo nas stresirate (nas decu) pricama kako ce biti i nece biti cuvenih sedam predmeta. Ali, zapravo su nastavnici ti koji nam nabijaju najveci pritisak, pricajuci nam STALNO o tome! S toga, u ime svih djaka, bilo bi krajnje fer da nas postedite dodatnih muka i ispitivanja - neka sve ostane po starom, ovo je n e i z v o d l j i v o ! Pozdrav.

    Preporuka čitalaca: +3 - 0

  • Osmenac Vreme: 07.10.2013 13:42h

    Samo li budu 7 predmeta cela 99 generacija ima da dodje ispred vlade da strajkuju !! Prethodne generacije su polagali samo 2 predmeta a mi moramo 7 stvarno nije fer! ko god da odluku da budu 7 predmeta neka ih sam radi a ne mi da se mucimo !!!!!!!!!!!!

    Preporuka čitalaca: +5 - 1

  • srki Vreme: 05.10.2013 11:56h

    Svaka cast.

    Preporuka čitalaca: +1 - 0

  • pahulja Vreme: 05.10.2013 10:51h

    iz godine u godinu traumirate djake i roditelje.dok nesto definitivno ne resite,nemojte o tome na sva usta da pricate godinu dana ranije!!!!!!!!!!!!!stalno se nesto izmislja i eksperimentise.ova nasa deca kao da su vam zamorcici.ovo govorim kao bivsi prosvetni radnik,i drago mi je sto nisam vise u prosveti.opsti javasluk!!!!!!!!!!!!!!!

    Preporuka čitalaca: +5 - 0

Ostavite vaš komentar

Pravila za pisanje komentara
Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP
?>