Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MINISTARSTVO PROSVETE

Ništa od sedam predmeta na maloj maturi

Autor: E. A. | 05.10.2013 - 07:02:00h | Komentara: 21

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Tomislav Jovanović rekao je juče u Nišu da na maloj maturi neće biti sedam predmeta i sedam testova, kao što neki govore i najavio da će predlog za polaganje biti poznat do 20. oktobra. Jovanović je rekao da će u testu sigurno biti pitanja iz matematike, maternjeg jezika i deo iz opšteg elementarnog znanja.

- Mala matura biće takva da predstavlja što manji stres za decu i roditelje i deca ne treba da se posebno spremaju za taj ispit - kazao je Jovanović. On smatra da mala matura treba da bude provera znanja učenika i evaluacija škola iz kojih oni dolaze i ocenio da bi posebne pripreme đaka značile da nije sve urađeno kako treba kroz redovno školovanje.
Ministar Jovanović je naglasio da mala matura mora da bude legalna, da ne sme biti privilegovanih i oštećenih i da sva deca moraju biti ravnopravna prilikom polaganja tog ispita.
Poslednji komentari
  • pahulja Vreme: 05.10.2013 10:51h

    iz godine u godinu traumirate djake i roditelje.dok nesto definitivno ne resite,nemojte o tome na sva usta da pricate godinu dana ranije!!!!!!!!!!!!!stalno se nesto izmislja i eksperimentise.ova nasa deca kao da su vam zamorcici.ovo govorim kao bivsi prosvetni radnik,i drago mi je sto nisam vise u prosveti.opsti javasluk!!!!!!!!!!!!!!!

  • srki Vreme: 05.10.2013 11:56h

    Svaka cast.

  • Osmenac Vreme: 07.10.2013 13:42h

    Samo li budu 7 predmeta cela 99 generacija ima da dodje ispred vlade da strajkuju !! Prethodne generacije su polagali samo 2 predmeta a mi moramo 7 stvarno nije fer! ko god da odluku da budu 7 predmeta neka ih sam radi a ne mi da se mucimo !!!!!!!!!!!!

  • PRAVDA Vreme: 07.10.2013 16:11h

    Svaka Vama cast ako je tako! Mnogo nas stresirate (nas decu) pricama kako ce biti i nece biti cuvenih sedam predmeta. Ali, zapravo su nastavnici ti koji nam nabijaju najveci pritisak, pricajuci nam STALNO o tome! S toga, u ime svih djaka, bilo bi krajnje fer da nas postedite dodatnih muka i ispitivanja - neka sve ostane po starom, ovo je n e i z v o d l j i v o ! Pozdrav.

  • Maja Vreme: 07.10.2013 17:54h

    Dobro je da su ukinuli to za polaganje sedam predmeta.Ne bi trebalo da decu tako maltretirate.Prethodne generacije su polagale 2 predemta a ova jadna deca 7.Imam starijeg sina koji je sad prva godina srednje,i cerku koja je 99 godiste,i mislim da nije uredu polagati 7 predmeta.Hvala na tome sto ste vratili na polaganje samo dva predmeta.Ne treba decu umarati,pogotovo time da uce 7 predmeta.Sve pohvale za ovo,hvala. :)

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP