Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
ALO! Aktuelno

Obnova kuće Gavrila Principa, u inat američkoj propagandi

Na jesen bi mogla da počne obnova rodne kuće Gavrila Principa, koji je 1914. godine u Sarajevu ubio ...

  • Marko Kraljevic Vreme: 13.08.2013 02:35h

    Najbitnija stvar je da bi I svetski rat izbio svakako, bio Ferninand ubijen ili ne! Oni su samo trazili povod, a to da ti kao "Srbin" ili bilo ko drugi nazivas clana Mlade Bosne barabom, ubicom i teroristom to samo pokazuje koliko nemas pojma o istoriji, a pogotovo o razlozima zasto je ubio princa. (Gavrilo jeste ubio, ali nije pocinio ubistvo!). To da li ce neko da pada u nesvest u Becu ili ne, to je njihova stvar, jer ako neko iole zna istoriju onda zna da je tadasnja Austro-Ugarska bila u svojstvu represivnog okupatora na celu sa Ferninandom! Gavrilo je pokazao velesilama da cak i male i oslabljene zemlje mogu da pruzaju otpor megalomaskim psihoticnim osvajacima! Tako da ja tebe pitam nesto za kraj kao "Srbina", posto ti smatras da je Gavrilo bio "terorista", pa sta je onda bio Ferninand koji je bio u svojstvu lidera okupacije? Pa na sve to jos je bio toliko arogantan da se shepurio po Sarajevu... P.S. Batalite kapitalisticko-imperijalisticke revizije istorije!

    Preporuka čitalaca: +1 - 0

  • CHUMMY Vreme: 12.08.2013 20:15h

    ti sto se predstavljas vernikom i SRBINOM stidi se ovakvog razmisljanja....po tebi bi trebalo podici spomenik svim nacistima i hitleru...a osuditi sve one koji su se borili protiv njih...

    Preporuka čitalaca: +0 - 0

  • krajisnik Vreme: 12.08.2013 18:45h

    Prvo ovom gore sto se predstavlja kao SRBIN mogu da kazem da on nije nikakav srbin nego- austrijski dupelizac- Ko je koga porobljavao Srbi Austrougarsku ili obratno ili da bolje razumijes dali je Heroj Gavrilo otiso u austriju i ubio nekog ili je u svojoj zemlji ubio osvajaca sto je po meni legitimna meta

    Preporuka čitalaca: +0 - 0

  • srdjan Vreme: 12.08.2013 18:27h

    Ne mogu da shvatim koliko covek moze da bude nepismen pa da Gavrila Principa uvrsti u teroriste.Ovaj lik koji koji sebe predstavlja kao SRBIN i kaze da se ne lazemo da je Princip terorista pokazuje elementarno nepoznavanje.Atentat se dogodio u Sarajevu a ne u Becu.Austrougarska je okupirala Bosnu i legitimno je borba protiv okupatora.Po njemu je i Milos Obilic terorista jer je posle bitke ubio Murata.Kriv je Gavrilo Proncip jer je zeleo slobodu za svoju zemlju i svoj narod.Ovakvi slucajevi postoje svuda kroz istoriju u svetu i svi narodi i ti civilizovani o kojima govori ovaj lik , postuju takve ljude i slave ih.Nije tesko malo procitati neke knjige, a nazivanje Principa da je ubica i baraba koji nas odvija od civilizovanog sveta je totalna glupost.Postovani gospodin je totalno neobavesten,austrougari nisu okupirali Bosnu sa cvecem nego puskama i pobili mnogo ljudi.Jedna stvar se ne moze nijednom narodu na svetu oduzeti a to je borba za SLOBODU.

    Preporuka čitalaca: +1 - 0

  • gavrilo Vreme: 12.08.2013 18:14h

    e,moj ..srbine..pisem srbine malim slovom zato sto ti nisi ni s od srbina.Ti da malo bolje znas istoriju..ili historiju kako god ti je lakse da procitas ,sigurno bi upotrebio svoj mozak..ali posto ga nemas kao sto vidim iz tvog komentara .Dat cu ti samo jednu cinjenicu..istorija koja nije davna..znas li da je taj tvoj miljenik franc i njegova tj. tvoja miljenica sofija dosli u sarajevo u posjetu pod pratnjom od 40,000 vojnika..e,sada..pokusaj da upotrebis mozak{ali sumnjam da ces moci}..pa kada i ako mognes nemoj zuriti..take your time..polako ..kazi mi ili nama koji citamo svakodnevne novine i ostavljamo komentare ...sta to znaci..da te nebi zbunio ..znam da nisi skontao pitanje...znaci SRBINE..pitanje glasi....STA TI MISLIS SA TOM POSETOM FRANCA U PRATNJI 40.000 VOJNIKA?

    Preporuka čitalaca: +0 - 0

  • Vrag Vreme: 12.08.2013 17:58h

    Cudim se ovim komentarima ovde sto kazu da je Princip bio terorista. Pa on je ubio austrougarskog prestolonaslednika, uzurpatora na uzurpiranoj teritoriji. Sta je on, kog djavola, trazio u BiH. On je dosao da produzi ropstvo te zemlje i Gavrilo je, kao rodoljub, ubio i sam ubrzo umro za ideal slobode. Rekao je da Sofiju nije nameravao da ubije, vec Pocoreka. Sve u svemu, mi Srbi treba da se dicimo ljudima koji daju zivote protiv zala i osvajaca. Mislim da smo postalo mlak narod, narod bez inicijative, morala, korunpirani i bez osecaja za zajednistvo. Zato nam je tako kako nam je. Gavrilo- kao arhangel, Princio - kao moralno nacelo od kog karakterni ljudi ne odstupaju.

    Preporuka čitalaca: +5 - 0

  • Sanja Vreme: 12.08.2013 17:25h

    Dragi Srbine, pouzdano ( i u dokumentima i sudskim spisima zabelezeno) se zna da je cilj bio Oskar Pocorek, a ne Sofija. U magnovenju, kada se desilo ubistvo, Sofija se nagla prema muzu, a ispred zloglasnog pocoreka, koji je, nazalost preziveo, a Sofija nastradala. To je Princip i rekao na sudjenju, jer nije imao nikakvu nameru da ubije nju, nego generala. Treba li da vam se objasni zasto? Sve zabelezeno u spisima sa sudjenja.

    Preporuka čitalaca: +4 - 0

  • yoko Vreme: 12.08.2013 17:01h

    Da ne idemo u daleku proslost, ali najvecim krvnicima srpskog naroda negde na otetoj srpskoj teritoriji dizu spomenike, a mi ne smemo nista. E, moji vi, dokle god ima onih koji se stide svih heroja srpskog naroda, a velicaju najvece teroriste "civilizovanog" sveta, tako ce nam i biti.

    Preporuka čitalaca: +2 - 0

  • sumadinka Vreme: 12.08.2013 16:39h

    Vi Srbi preko Drine sto radite u inat za......, al sto mi stradamo zbog vas, to je druga prica. Kad ste toliko jaki i toliko hrabri sto uopste prelazite Drinu ostanite tamo gde jeste pa se inatite sa celim svetom.

    Preporuka čitalaca: +1 - 5

  • JEZAVA Vreme: 12.08.2013 15:30h

    Kakve novine takvi i čitaoci.Pitao bih čitaoce,ako Gavrila Principa smatrate teroristom,koga smatrate herojem ili delijom?Možda Vučića,Dačića,Miloševića i Tita?Ili možda nekog trećeg ko je uništavao Srbiju?!

    Preporuka čitalaca: +5 - 0

  • djansla Vreme: 12.08.2013 15:13h

    Ne mijesaj zabe i babe Srbine. Ne mogu se Kejt i Vilijam uporedjivati sa Sofijom i Francom. Mozda sin Tonija Blera i njegova zena mogu, ali ne u Srbiji ili BiH, vec u Iraku, Avganistanu... Je l bi za tebe bio terorista Iracanin koji je izgubio pola familije, sopstvenu zemlju i dostojanstvo, pa puca na sina Tonija Blera koji je dosao da se sepuri po njegovoj djedovini, i to npr na Bajram? Znas li Srbine koliko je Srba izgubilo zivot zbog naredbi oca tog Ferdinanda? Znas li kako su Srbi zivjeli pod njegovom vladavinom? Je l mislis da bi prestolonaslednik bio bolji? E moj Srbine... Srbija nije saka pirinca da je pozobe svaka vrana koju donese vjetar...moj Srbine.

    Preporuka čitalaca: +4 - 0

  • Србин Vreme: 12.08.2013 15:00h

    Гаврило Принцип је српски националиста, који се основано и оправдано борио против страних аустријских, немачких и мађарских окупатора свете српске земље. За крст часни и слободу златну!

    Preporuka čitalaca: +13 - 4

  • Radivoje Jovićević Vreme: 12.08.2013 12:44h

    Milo mi je da se neko sjetio da obnovi kuću mog rođaka, koji je u najtežim vremeni - ma pokazao neviđenu hrabrost i junaštvo, kako su to radili i njegovi stari. To što ima komentara stranih medija (američkih) smatram da su, kao uostalom i sve što oni rade, zasnovane na fašističkoj ideoloziji i ugnjetavanju malih naroda.

    Preporuka čitalaca: +10 - 5

  • preziveli Vreme: 12.08.2013 09:20h

    Kakva bre obnova, zatrti mu sve sto je ostalo, unistio nas je za sva vremena na ovoj planeti.

    Preporuka čitalaca: +4 - 15

  • Dejan Vreme: 12.08.2013 09:17h

    Od heroja prave teroriste a od terorista heroje....

    Preporuka čitalaca: +12 - 1

  • tihivuk Vreme: 12.08.2013 08:39h

    Pa zar pored Hirosime i Nagasakija imaju bila sta kome reci ???

    Preporuka čitalaca: +13 - 1

  • Srbin Vreme: 12.08.2013 08:38h

    Da SRBIN sam i vernik i ne znam kako da gledam kao heroja čoveka koji je ubio sina Cara Fanca Josefa i njegovu trudnu ženu Sofiju Hotek. Zamislite da je neko ubio Princa Vilijema i njegovu ženu Kejt dok je bila trudna, da li bi i tog atentatora slavili kao heroja,a Engleska je mnogo veća imperija od Habsburške. Zamislite kao se osećala žena koja je došla u Opštinu u Beču da traži radnu vizu a iz Beograda je i u pasošu joj kao adresa stoji ulica Gavrila Principa, službenica je pala sa stolice. Jeste da je naš Srbin ali je terorista i ne treba više da se lažemo, jer to veličanje ubica i baraba nas odvaja od civilizovanog sveta.

    Preporuka čitalaca: +3 - 15

Ostavite vaš komentar

Pravila za pisanje komentara
Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP
?>