Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
ALO! Aktuelno

Platu i dalje prima 30.000 penzionera!

Dok prema zvaničnim statistikama u Srbiji ima 778.579 nezaposlenih, najmanje 30.000 građana trenutno ...

  • rajko 55 Vreme: 03.04.2013 18:23h

    Мислим да их је више и сви су у јавним предузећима, приватник ако неког ангажује то је без уговора на црно и то не траје. Ово су све партијски радници којима партије плаћају верност. Нису ни партије ни пензионери свесни да на тај начин уништавају будућност својој деци за мало ситне зараде.

    Preporuka čitalaca: +0 - 0

  • Ćelo Vreme: 03.04.2013 18:17h

    Zaboravili ste na penzinisane policajce i vojna lica koji rade u bankama, Poštama i ostalim institucijama kao obezbeđeenje. Mnogo ih ima koji to isto rade u raznim preduzećima. Brojka je veoma velika. To je veoma nepošteno prema velikoj Armiji nezaposlenih ljuudi a pogotovu omladine.

    Preporuka čitalaca: +0 - 0

  • milorad zlatiborac Vreme: 03.04.2013 18:08h

  • penzioner Vreme: 03.04.2013 17:31h

  • zoran Vreme: 03.04.2013 15:21h

    neznam zbog čega se ne ukidaju beneficije policajcima a i vojsci kad nije u ratu,imaju sve moguće pogodnosti tokom službe i školovanja pa još i beneficiran staž,ovu pogodnost bi trebalo samo da imaju rudari i to oni koji rade u jamama a svima ostalima ukinuti,pa ovakvo rasipništvo bi i neke normalne zemlje dovelo do bankrota,trebalo bi još da pišete o izmišljeni radni mestima u policiji ,opštinama, nekakvim sektorima za redovne i vanredne situacije i drugim organima pa da vidite koje to opterćenje budžeta.krenite peške od opštine novi beograd prema kinezima i prebrojte automobile na parkinzima navedenih institucija pa se zapitajte ko to i kako uspeva da finansira.odgovor je jasan pošto je privreda uništena onda obični građani raznim nametima ,haračima na sve živo jer treba tolike pijavice nahraniti.

    Preporuka čitalaca: +2 - 0

  • lazar Vreme: 03.04.2013 15:11h

    e pa posto vidim da ovde mnogi pljuju po vojnim i policijskim penzionerima, moram da odgovorim, sto bi se reklo spomenut sam. pa svuda u normalnom svetu te kategorije su beneficirane, zato sto ta zanimanja povlace odredjene rizike. pa da su uslovi drugaciji, ko bi se javio da radi ove poslove, kvalitet izbora je visok zato sto je konkurencija velika

    Preporuka čitalaca: +0 - 7

  • Petar Vreme: 03.04.2013 14:27h

    Konacno da se neko setio ovog velikog problema,a i jos da se resi bilo bi fenomenalno.Kod mene u firmi,inace,kompanija koja se bavi distribucijom robe siroke potrosnje sa sedistem u Dobanovcima,rade dvojica vojnih penzionera,ukratko,to je zlo nevidjeno,oni se bore za posao kako da su tek zasnovali radni staz,imju penzije oko 60000-70000 RSD,plate u firmi su im jedan oko 120000 RSD(jer se vodi kao menadzer),a drugi oko 60000 RSD(jer je njegov zamenik),oni su,kao,bivsi bezbednjaci,a sada vode poslove oko obezbedjenja,a veze sa poslom nemaju,klasicni poltroni,kojima je bitno samo da ih vlasnici kompanije vide i narednih 8 sati se zabarakadiraju u svoje kancelarije,Da neopisujem mnogo,ali zaposljavanje penzionera,pored toliko mladih,je veoma zabrinjavajuce.Svaka cast na ovom clanku i jos kada bi se pokrenula neka akcija da se spreci ovakav javasluk bilo bi odlicno.

    Preporuka čitalaca: +4 - 0

  • mlada generacija Vreme: 03.04.2013 14:25h

    I posle studirajte deco, zavrsite skole sedite na birou....ima ko da radi....a joj koliko mladih hleb nema da jede, zajedno sa svojim roditeljima koji su ih jedva iskolovali i oboleli od nemastine. Prodaja antidepresiva raste! Hm, zasto me to ne cudi !

    Preporuka čitalaca: +2 - 0

  • Maleta Vreme: 03.04.2013 12:17h

    KONAČNO!!! se neko od novinara setio da obradi i ovu temu, doduše površno, ali se ipak setio. Ali kada biste napravili pravo istraživanje o vojnim i policijskim penzionerima (i ostali) koji rade i primaju visoke plate pored svojih visokih penzija, Imali biste vrlo zanimljivog materijala i dokaza da blizu 2000.000 hiljada radnih mesta zauzimaju prvenstveno tudjoj deci jer su svoju odavno udomili. Alo ili Blic novine bi to mogle vrlo uspešno da odrade kao akciju za MLADE i nezaposlene.

    Preporuka čitalaca: +5 - 0

  • nislija Vreme: 03.04.2013 12:07h

    Na primer doktor u penziji, poslanik u penziji, sudija u penziji, direktor u penziji, Miskovic u penziji, Beko u Penziji, prodavci elektricne energije u penziji, direktor Telekoma u Penziji, direktor Kolubare u Penziji koliko mogucnosti za istrazivanje kolike li su to penzije.......

    Preporuka čitalaca: +0 - 0

  • Dada Vreme: 03.04.2013 09:26h

    Ponos moze lepo da zivi-e pa sad uporedite penziju od 20.000.00 din, i neka jos tadi nesto taj penzioner za jos 20.000.00 i sta sad, ma kako vas nije sramota da o tome razglabate, pa lepo ujedenacite penzije, a ne tolike razlike, ja sam otisla u penziju i ona je ispod 60%, a vojna lica i policija kako oni odlaze u penziju-ma sve su ratove izgubili i treba im i to oduzeti-pa raja je odvajala za vojsku i policiju-sto da nisu nesto izmislili?Sramota

    Preporuka čitalaca: +3 - 0

  • skakljo Vreme: 03.04.2013 00:16h

    Krajni je bezobrazluk u ovakvoj nezaposlenosti zaposljavati penzionere koji imaju bar nesto,a mladi nemaju nista.Zaovo je kriva vlast,nadlezna ministarstva i inspekcije. Isto je neljudski u ovakvoj nezaposlenosti produzavati radni vek onima koji imaju uslov za penziju..

    Preporuka čitalaca: +6 - 0

  • nikola Vreme: 03.04.2013 00:01h

    istrazite molim vas koliko samo penzionera ima u javnim preduzecima.zasto bas tamo.niko da pokrene tu akciju.i to su penzioneri sa dobrim penzijama,kao naprimer- pilot u penziji,a toliko mladih nezaposleno.

    Preporuka čitalaca: +5 - 0

  • penzioner Vreme: 02.04.2013 23:25h

    Zato sam ja invalidski penzioner (tumor) sa 43 god. i penzijom od 14.500 i bez prava na eventualno zaposlenje (za razliku od gore navedene gospode). Pa bar da imam i neku subvenciju (info stan, tv, struja, i ostalo) nego i to nemam jer nisam dovoljno invalid. Što bi reko Kalimero .... :)

    Preporuka čitalaca: +2 - 0

  • nis Vreme: 02.04.2013 22:51h

    trebalo bi pisati malo o vladinim agencijama u kojima su nzaposleni po nekakvim ugovorima penzionisani državni službenici, u agenciji za bezbednost saobraćaja nezna se koliko pezionisanih GENERALA policije sada prila platu, a plate su im oko 100000 dinara, trba da se donese zakon da državni penzioneri ne mogu bda rade pod ugovorima u državnim ustanovama.

    Preporuka čitalaca: +0 - 0

Ostavite vaš komentar

Pravila za pisanje komentara
Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP
?>