Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
ALO! Aktuelno

Posle Zapadnog Nila stigla i malarija!

Saša S. (35) iz okoline Aleksinca, koji je umro na Infektivnoj klinici u Nišu, bio je zaražen najtežim ...

  • Cobi Vreme: 23.08.2013 18:21h

    Koliko smo mi svi upuceni u razne bolesti, tesko je da shvatiti da nemamo trezvene lekare koji ne mogu da se izbore sa jednom malarijom. Da je u drugim zemljama to izlecivo a samo kod nas sa smrtnim ishodom, da se hitni rezultati dobiju za dva sata a samo kod nas za 5dana. Tesko je da shvatis, da je covek koji je doso iz Afrike tretira kao da ima zuticu i da se ne sumnja na malariju, da se to sazna tek kad covek umre i kad je kasno a da se saznalo kada je jos moglo biti efektno. Tesko je da shvatis da covek ode svojim kolima i na nogam u bolnicu, da samo dan pre toga prica telefonom a da ga posle toga nema zauvek. Kako je to moguce?

    Preporuka čitalaca: +2 - 0

  • Dragica Vreme: 23.08.2013 12:59h

    Imala sam malariju izazvanu falciparumom. Jedini simptom koji sam osecala bila je hladnoca u nogama, od stopala do kolena. Na srecu, nigerijski lekar je odmah znao o cemu se radi, a analiza krvi je to potvrdila. Vec sm imala dva krstica, a sa cetiri se umire. Nema tipicnih i netipicnih simptoma malarije, ti, kako profesor kaze tipicni simptomi, razvijaju se kasnije/ a sve sto ogstupa od normalnog stanja moze biti malarija. Mislim da su nasi lekari pogresili jer ne poznaju dovoljno tu bolest, nisu se susretali sa njom i njihovo znanje je iskljucivo knjisko. Malariju ne moze preneti bilo koja vrsta komarca, tako da nema potrebe za stvaranjem panike. Postoji posebna vrsta komarca, zove se malaricar. Ti komarci su sitniji od nasih i belicasti, a njihov ujed najcesce ne ostavlja trag. Raditi dezinfekciju i dezinsekciju prostora u kojem je umrli ziveo je van svake pameti, nije to kuga!

    Preporuka čitalaca: +3 - 0

Ostavite vaš komentar

Pravila za pisanje komentara
Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP
?>