Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
ALO! Aktuelno

Sama gajim dete, a on ispadne heroj!

Povodom apela našeg lista na državu da odgovorno radi svoj posao, a na građane da ne okreću glavu, ...

  • nebojsa Vreme: 02.06.2015 00:51h

    centar za soc rad u cupriji i juagodini je samo jos jedan primer arogancije i nerada i javasluka u drzavnim sluzbama a sto svi mi gradjani ove zemlje placamo .pored sudstva to je najjslabija karika ovog drustva.tri godine se borim za vidjanje sa mojom maloletnom decom,obracao sam se sudu,centru za soc,rad jagodina i cuprija ,ministarstvu ali i skoro svim novinama ali moc novca,mocnog i politicki zasticenog advokata je jaca od sve pravde u ovoj zemlji.

    Preporuka čitalaca: +0 - 0

  • Marija Vreme: 12.11.2014 13:31h

    Ja o CSR u Boru bolje da ne komentarišem.....

    Preporuka čitalaca: +0 - 0

  • Danijela Vreme: 10.11.2014 13:32h

    Svrha postojanja Centra za socijalni rad, kao i Nacionalne sluzbe za zaposljavanje ne postoji, sem da ti u odredjenim segmentima zivota pravi problem. Ali zahvaljujuci NZS sam shvatila da barem nesto funkcionise u ovoj drzavi,a to je brisanje sa evidencije. Ako se ne javis sluzbi da ti evidentiraju dolazak,istog dana u 15 h i 01 min. se po automatizmu brises sa evidencije.Toliko o tome da je smanjen broj nezaposlenih !!!!!!!!!!!!

    Preporuka čitalaca: +0 - 0

  • mina Vreme: 08.11.2014 23:52h

    Ne verujem uopšte u priču ove žene.Krajnje je nelogično. Šta to znači da je otac je već jednom skoro bio delimično lišen na sudu?Ii je lišen roditeljskog prava ili nije.Ako se vodio neki postupak u centru, moraju biti na evidenciji,a oni nemaju podatke o njoj.Tužba za lišavanje roditeljskog prava se ne podnosi u centru već na sudu.Ako su protiv tog oca podnošene krivične prijave za nasilje, tek onda sigurno su na evidenciji centra. I šta je sa tim krivičnim prijavama?Jel osuđen za nasilje ili ne?Nijedan normalan čovek joj ne bi rekao to što je navela. Što se odmah nije žalila direktoru centra ako ju je neko izvređao, u šta sumnjam?

    Preporuka čitalaca: +5 - 6

  • Jelena Vreme: 08.11.2014 22:46h

    I ja sam imala neprijatna iskustva ali u Šapcu, ponašaju se arogantno bezobrazno, decu su htele da razdvoje i da daju stariju ćerku njemu a meni mlađu, ocu koji je psihički nestabilna osoba sklon alkoholisanju.... Sa njim sam preživela i psihičko i fizičko nasilje. A dotična radnica me je upitala; DALI SAM GA JA OBRLATILA NA TRUDNOĆU;.... Imala je mnogo bisera....... sve sam snimala na telefon...

    Preporuka čitalaca: +6 - 0

  • seka Vreme: 08.11.2014 20:02h

    Ja verujem da je žena sve to prošla socijalni radnici samo donose probleme ne rešavaju ništa.ja sam samohrana majka koja sama brine o detetu dok otac preti i ide po kladionicama ni dinar mu neposalje a govori kako sam ja loša a radim po ceo dan da mom sinu sve obezbedim samo sam ja stavila malog na moje prezime .pa taman da mi socijalni radnik kaže ko njoj da je on heroj molim vas što više potencirati da socijalni dovedu u red ili da ih više nema jer iako sud ne mora da uvaži ono što odrede tako da najbolje više i ne postoje mojoj drugarici su život zagorcavali na kraju su malog dodelili tati i ako je ona dobra majka ali hvala bogu sud nije to uvažio i dodelio njoj.

    Preporuka čitalaca: +4 - 1

  • sana Vreme: 08.11.2014 18:22h

    centri za socijalni rad - nocna mora samohranih roditelja. bezosecajni, bahati, nedobronamerni - sve u najboljem interesu deteta a u korist nesavesnih.kao sto su i oni sami. RADE TACNO ONO I ONOLIKO ZA KOLIKO SU *POT(PLACENI 9309

    Preporuka čitalaca: +5 - 1

  • aleksandar Vreme: 08.11.2014 18:20h

    Gospodjo ako je on toliko los covek kao sto ste naveli kako ste dozvolili da vam takav covek dete napravi? Ipak mislim da je problem u vama

    Preporuka čitalaca: +1 - 7

  • nedjo Vreme: 08.11.2014 16:55h

    tito je živ

    Preporuka čitalaca: +4 - 0

  • Гвозден Челиковић Vreme: 08.11.2014 16:13h

  • Zemunka Vreme: 08.11.2014 16:04h

    I ja sam imala skoro bliski susret po prvi put sa ovim centrom u Zemunu,ostala sam bez posla nazalost posle 20 godina rada.Ne dao bog nikom da ode kod njih,od njihove arogancije,nekulture ,neprofesionalnog ponasanja.a dao bog da se nesto promeni i da zamenimo pozicije pa da ima pokazem kako se radi.Sramota za drazavu sto vec jednom ne udje u ovu ustanovu i napravi jednu cistku.Kako li se samo ponasaju prema romskoj populaciji i starim i neukim ljudima kada su se prema meni ponasali onako...pitam se????...STRASNO!!!!

    Preporuka čitalaca: +15 - 1

  • Marija Vreme: 08.11.2014 14:03h

    Svaka cast svim samohranim roditeljima. Samo biti samohran roditelj a dobijati alimentaciju, placati decije skolske i vanskolske aktivnosti, kupovati garderobu i vidjati s vremena na vreme tj. kako je sud doneo odluku je sve samo ne samohran roditelj, po mom misljenju. Cak je taj roditelj kod koga je dete zakonski pripalo je u prednosti, jer uziva u njegovom odrastanju, svakodnevno.

    Preporuka čitalaca: +9 - 7

  • Pedja Vreme: 08.11.2014 13:28h

    Kada sam ja prijavljivao dete u centru za soc.rad u Zemunu ispred mene je bila jedna romkinja sa jedno 10 dece i trazila je socijalnu pomoc i dobila je,kada sam ja dosao na red i rekao da sam dosao da prijavim dete gospodja koja je radila u toj sobi pitala me je da li sam ja otac toga deteta nasta sam joj ja odgovorio sto neupita gospodju pre mene to isto(nema nikakve veze sa rasnom i nacionalnom pripadnoscu komentar).Zemunski centar za socijalni rad je poznat po losim odlukama i komentarima zaposlenih na ustrb stranaka i sticenika. Sramota je zasta primaju platu.

    Preporuka čitalaca: +15 - 1

  • darko Vreme: 08.11.2014 13:21h

    Osnovi rada u centima za socijalni rad su iz perioda socijalizma .Po partijskoj liniji bez obrazovanja adekvatnog odlucivali su ljudi o sudbinama jadne decice .tako je i danas .Nema novina u radu ili bilo kakavog saosecanja za one kojima je potrebna pomoc i ko god se "usudio" da unese malo emotivnosti , po principu mobinga dobio je svoje ..

    Preporuka čitalaca: +10 - 0

  • anchi Vreme: 08.11.2014 12:16h

    Moj suprug i ja smo imali vrlo neprijatno iskustvo sa Centrom za socijalni rad Stari grad. Naime moj suprug ima decu iz prvog braka i dodeljene su njemu na samostalno staranje jer je majka dece bila vrlo neodgovorna, povrsna, problematicnog ponasanja, zasnovala je novi brak i onda su deca postala nepozeljna u njenoj blizini po shvatanju njenog novog supruga. Krenula je emotivno da uznemirava decu i povredjuje a da ih ni jednom nije videla za 4 god. Suprug je podneo tuzbu za lisavanje roditeljskih prava ali je socijalno prihvatilo lazi majke i u presudi napisalo da majka ima ,,dobru volju za reuspostavljanje odnosa sa decom ali zbog nesnalazenja u novoj sredini to ne uspeva,,....Ja pitam da li to znaci da deca treba da trpe i cekaju 20-30 god da se ona snadje...Na nagovor soc rad ,,majka,, se pojavila jedan jedini put za 3 god na 15 min i sad je opet nema posle presude. Nema pojma ni u koju skolu deca idu...da li ovakva osoba ima pravo na majcinstvo?

    Preporuka čitalaca: +15 - 1

  • Otac Vreme: 08.11.2014 11:17h

    Socijalna radnica je u pravu!

    Preporuka čitalaca: +1 - 32

  • sladunka Vreme: 08.11.2014 09:19h

    niko u ovoj drzavi ne radi nista! toliko smo jadni i bedni da se mrzimo. i kada bi videli da je covek pao, niko mu nebi pruzio ruku, zgazio bi ga da nikada vise ne ustane. sramota je za ovakvu instituciju da radi ovako kako radi.yoig7

    Preporuka čitalaca: +33 - 0

  • 123 Vreme: 08.11.2014 08:58h

    Zavod za socijlni rad je totalni promasaj u ovoj drzavi! To su ostaci socijalizama, gde zaposleni primaju plate praveci se da nesto rade. Svako resenje koje oni izdaju kasni godinu dana, vicu na ljude, prave pauze po dva sata, lupaju stiklama po hodnicima i plase decu sa majkama!

    Preporuka čitalaca: +36 - 1

  • zeljko Vreme: 08.11.2014 07:14h

Ostavite vaš komentar

Pravila za pisanje komentara
Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP
?>