Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PROBLEMI SAMOHRANIH MAJKI SA SOCIJALNIM RADNICIMA

Sama gajim dete, a on ispadne heroj!

Autor: S. I. | 08.11.2014 - 11:25:00h | Komentara: 17

Povodom apela našeg lista na državu da odgovorno radi svoj posao, a na građane da ne okreću glavu, nastavljamo „Alo!“ inicijativu i pozivamo vas da se svi uključimo u ovu borbu.

Borba za  ćerku: Jasmina  Stojanović

Borba za ćerku: Jasmina Stojanović | Foto: Dušan Milenković

Problem sa radom Centara za socijalni rad imaju mnogi, a posebno samohrane majke i očevi kojima je ova institucija nezaobilazan stepenik na putu do ostvarenja zakonom zagarantovanih prava. Upravo o tome za „Alo!“ priča majka Jasmina Stojanović, koja tvrdi da sa Centrom za socijalni rad u Zemunu ima negativno iskustvo, da je od njih, umesto podrške, doživela niz šikaniranja i uvreda.


Centar: Ne postoji pritužba

Gradski centar za socijalni rad nije, kako kažu, upoznat sa slučajem Jasmine Stojanović.
- Direktor GCSR-a ni rukovodilac odeljenja Zemun nisu upoznati, niti u evidenciji postoji pritužba na ponašanje socijalnih radnika od strane Jasmine Stojanović. Ova ustanova vodi računa o zadovoljstvu korisnika i profesionalnom ponašanju zaposlenih, ali korisnik koji nije zadovoljan postupkom ili ponašanjem zaposlenih može podneti pritužbu nadležnom organu - objašnjavaju iz GCSR-a.

- Obratila sam se nadležnom sudu u Beogradu kako bih obnovila pasoš i putovala sa svojom sedmogodišnjom devojčicom, za šta mi je bila potrebna saglasnost oca. Pošto mi nije ostavio nikakav broj telefona, a već godinama živi i radi u inostranstvu, a našu devojčicu ostavio je kada je imala samo sedam meseci, nadležni organ koji je morao po zakonu da se umeša bio je upravo Centar za socijalni rad u Zemunu - priča ova majka za “Alo!”.

- Našla sam se oči u oči sa socijalnom radnicom Centra za socijalni rad u Zemunu koja je delovala agresivno tokom našeg razgovora, koristila svaki trenutak da me uvredi, omalovaži, prekine dok pričam i obezvredi moje razloge za pokretanje postupka za delimično lišavanje oca roditeljskog prava - žali se Jasmina i dodaje:
- Otac deteta je već u nekoliko navrata prijavljivan policiji zbog psihičkog maltretiranja ćerke i mene, ima nekoliko krivičnih prijava, oduzeta mu je vozačka dozvolom zbog vožnje u alkoholisanom stanju i pritom je već jednom prilikom bio delimično lišen roditeljskog prava, socijalna radnica njegove postupke naziva “ispravnim vaspitnim stavovima” - priča Jasmina i tvrdi da je čak i optužena i zato što dete ide na vannastavne aktivnosti.

- To što sam dete upisala na strani jezik i u muzičku školu socijalna radnica je protumačila kao namerno sračunat potez kako bih sprečila da dete bude u kontaktu sa ocem - kaže Stojanovićeva.
Poslednji komentari
  • 123 Vreme: 08.11.2014 08:58h

    Zavod za socijlni rad je totalni promasaj u ovoj drzavi! To su ostaci socijalizama, gde zaposleni primaju plate praveci se da nesto rade. Svako resenje koje oni izdaju kasni godinu dana, vicu na ljude, prave pauze po dva sata, lupaju stiklama po hodnicima i plase decu sa majkama!

  • sladunka Vreme: 08.11.2014 09:19h

    niko u ovoj drzavi ne radi nista! toliko smo jadni i bedni da se mrzimo. i kada bi videli da je covek pao, niko mu nebi pruzio ruku, zgazio bi ga da nikada vise ne ustane. sramota je za ovakvu instituciju da radi ovako kako radi.yoig7

  • Otac Vreme: 08.11.2014 11:17h

    Socijalna radnica je u pravu!

  • anchi Vreme: 08.11.2014 12:16h

    Moj suprug i ja smo imali vrlo neprijatno iskustvo sa Centrom za socijalni rad Stari grad. Naime moj suprug ima decu iz prvog braka i dodeljene su njemu na samostalno staranje jer je majka dece bila vrlo neodgovorna, povrsna, problematicnog ponasanja, zasnovala je novi brak i onda su deca postala nepozeljna u njenoj blizini po shvatanju njenog novog supruga. Krenula je emotivno da uznemirava decu i povredjuje a da ih ni jednom nije videla za 4 god. Suprug je podneo tuzbu za lisavanje roditeljskih prava ali je socijalno prihvatilo lazi majke i u presudi napisalo da majka ima ,,dobru volju za reuspostavljanje odnosa sa decom ali zbog nesnalazenja u novoj sredini to ne uspeva,,....Ja pitam da li to znaci da deca treba da trpe i cekaju 20-30 god da se ona snadje...Na nagovor soc rad ,,majka,, se pojavila jedan jedini put za 3 god na 15 min i sad je opet nema posle presude. Nema pojma ni u koju skolu deca idu...da li ovakva osoba ima pravo na majcinstvo?

  • darko Vreme: 08.11.2014 13:21h

    Osnovi rada u centima za socijalni rad su iz perioda socijalizma .Po partijskoj liniji bez obrazovanja adekvatnog odlucivali su ljudi o sudbinama jadne decice .tako je i danas .Nema novina u radu ili bilo kakavog saosecanja za one kojima je potrebna pomoc i ko god se "usudio" da unese malo emotivnosti , po principu mobinga dobio je svoje ..

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP