Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
ALO! Aktuelno

U sokovima boja, u kafi grašak i krompir, a u mesu svega osim mesa

Voćni sokovi, umesto pravog soka, sadrže vodu, boju, šećer i veštačke arome. U mlevenoj kafi nalazi ...

  • Beogradjanka Vreme: 15.04.2014 07:59h

    Prosto je neverovatno da bi virsla kostala 700 din.Kada nasi ljudi donose virse iz Madjarske ,ovde ih prodaju po 200 dinara.Znaci da su tamo jos jeftinje !!! Izgleda samo kod nas ne moze nista bez dranja potrosaca !!!

    Preporuka čitalaca: +0 - 0

  • skipi Vreme: 03.04.2014 11:12h

    Ne vredi, opet moram da prokomentarišem netačne informacije vezane za mesne proizvode. Prvo, u mesne proizvode se ne stavljaju nitrati već nitriti u smeši sa šećerom i kuhinjskom soli i ta smeša a ni njeni sastojci nikako ne mogu da utiču na povezivanje sirovine. Drugo, MOM ne spada u treću kategoriju, nije kategorisan. Treće, tačno je da se koriste prehrambene boje, fosfati i karagenan, pogotovo u hidriranim proizvodima ali ne u svrhu povezivanja već dobijanja potrebne čvrstine i elastičnosti. A da cena govori o kvalitetu proizvoda - činjenica.

    Preporuka čitalaca: +2 - 0

  • Dragan Vreme: 03.04.2014 09:56h

    Koje su ovo neznalice. Ne dodaju se nitrati nego nitriti. Tačno je da se meso uvozi ali je su trebali da imenuju uvoznike, a ne da sve trpaju u isti koš. Tužno je i smešno kad neko ko nije proveo dana u proizvodnji daje ocenu proizvoda od mesa. Tehnolog sam i radim ovaj posao preko 10 godina. Tačno je da se dodaju nitriti, fosfati, karagenan. Nitriti i fosfati su se dodavali i pre 30 godina, a karagenan se počeo da dodaje 90-tih godina. Spomenuti proizvodi mogu da se proizvedu na bezbroj načina, samo je pitanje koja je kupovna moć građana. Svi bi mi želeli da pravimo TOP proizvode, ali ne znam ko bi ih kupio? Jer bi viršla naprimer koštala 700 dinara po kilogramu. A vas molim, ako ćete uopšte da objavite moj komentar da ne gledate stvari jednostranao nego da uvek sagledate obe strane medalje.

    Preporuka čitalaca: +2 - 0

Ostavite vaš komentar

Pravila za pisanje komentara
Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP
?>