Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
ALO! Aktuelno

Vojni penzioneri traže zarađeno

Vojni penzioneri iz nekoliko udruženja danas su protestovali ispred Vlade Srbije tražeći da se što ...

  • Вања Vreme: 11.03.2015 15:03h

    Наводни "националисти" су из рата изашли пребогати, за разлику од часних старешина ЈНА од којих многи ни данас немају кров над главом, живе као грађани 2. реда понижени и омаловажени и још им се инпутира кривица за распад државе! Овде се ради о Праву и поштовању истог. Ако га данас оспоравате војним пензионерима, сутра ће власт да га оспори и вама, јер ВИ то подржавате. Ко ово не може и не жели да схвати, са њим не вреди расправљати, могу само да кажем да такви не заслужују да себе зову Србима, јер заступајући супротне ставове управо раде (свесно или несвесно), на штету и срамоту сопственог народа а у интересу оних који желе да нас униште.

    Preporuka čitalaca: +10 - 0

  • mornar Vreme: 11.03.2015 12:25h

    Mi vojni penzioneri tražili smo da naše penzije svedete na Republičke propise ali to se nije prihvatilo.Proveo sam ceo svoj radni vek na brodu i 30 godina na tri državne granice. Moja penzija je identična kao i KV vozača u jednom od srpskih rudnika. Penzionisan sam po sili zakon a ne po svojoj dobroj volji. Tri puta su me izigrali 2000,2004 i 2005 te 2008.Ovde se neradi o dobroj volji nego u primeni zakona koji ovu oblast regulišu.

    Preporuka čitalaca: +14 - 0

  • Vojni penzioner Vreme: 10.03.2015 23:18h

    СФРЈ су разбиле западне силе. Године 1999 заједно су ратовали народ, држава и војска, нас оволико а њих преко 900 милиона. Сигурно су и вас као мене тукли на Косову и Метохији: ракетама, касетним бомбама и ураном. (ситна митраљирања не рачунам) Нисмо ми предали КиМ него политичари које сте ви изабрали. Гордани се не чудим (није информисана) али где је био овај лажни резервни капетан када се бранила отаџбина ?

    Preporuka čitalaca: +7 - 1

  • Војни пензионер Vreme: 10.03.2015 23:17h

    Отишли су у пензију са 40 година стажа. Цивили су одлазили и са 15 година. Лажних цивилних инвалида има колико хоћете. У војсци њих 60 % имало је ВСС, а у грађанству 6 %. Пензија је приватна имовина, стечена на основу уплата у пензиони фонд. Удовица заставника има пензију 27000 динара. Станове нису добили него купили, читав живот одбијано им од плате 7% . И поред тога хиљаде старешина, са 70 и више година живота, нема стан него станује по подрумима, вешерницама, поткровљима, итд... Пре неколико дана активни војни пилот убио се јер није могао да издржава породицу, толике им плате, имао је 300 евра рату за стан који је "добио".

    Preporuka čitalaca: +11 - 1

  • rezervista rez .kapetan Vreme: 10.03.2015 17:00h

    Niste odbranili drzavu kojoj ste dali zakletvu a ona vam je dala sve .Bolje cutite od srama .

    Preporuka čitalaca: +2 - 19

  • Gordana Vreme: 10.03.2015 16:50h

    Uskladite im penzije sa civilnim penzionerima tj dajte im civilne penzije ako baš traže.Najniža penzija vojnog penzionera sa srednjim obrazovanjem je 40.000 a otišli su u penziju sa 40g. života

    Preporuka čitalaca: +2 - 20

Ostavite vaš komentar

Pravila za pisanje komentara
Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP
?>