Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
ALO! Politika

Beograd na vodi gradiće se 10 godina!

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da projekt Beograd na vodi treba sagledati sa društvenog ...

  • mihailo Vreme: 28.03.2015 17:13h

    Izuzetno puno malicioznih komentara. 1948g. Nikola Dobrović pravi prvi plan silaska Beograda na Savu " Teraziska terasa". Branko Pešić ima novi plan "Savski amfiteatar". i poćinje realizaciju projekta. Izgrađeni su tuneli kojm danas saobrača Beovoz, novi želj. most preko sajma i Prokop želj stanica koja je 75% završena. Stalose sa realizacijom zbog ljubomore drugih repunlika i onda ekonomske krize...Uvek je bila ideja da se sačuva stara želj. stanica i Karađorđeva ulica i da bude želj. muzej. Ova maketa je samo kako bi možda izgledalo ali DUP nije donesen. Ovo je odličan plan i daj Bože da se izvede i za 10 godina a to je brzo.

    Preporuka čitalaca: +0 - 0

  • mihailo Vreme: 28.03.2015 16:54h

    @ Dragomir. Ovaj projekat koji se sad zove" Beograd na vodi" a još 1948 Nikola Dobrović je prvi napravio urbanistički plan silaska Beograda na obalu Save. Taj projekat zvao "Teraziska padina". Onda je u vreme mandata Branka Pešića napravljen novi plan i to zvalo Savski anfiteatr. Čak je počet da se i realizuje. Izgradjeni su tuneli kojim danas saobrača Beovoz. Početa je da se gradi nova želj. stanica Prokop, želj. most preko sajma i stalo se iz raznoraznih razloga političke prirode ( intervencijom iz drugih republika ) i ekonomske krize. Prokop je 75% završen i njegom funkcijom se oslobađa prostor u centru grada na kome je sada Žel. Stanica. Uvek je bio zahtev da se zgrada želj. stanice sačuva i bude želj. muzej. Ovo je odličan prokekat i daj Bože da se realizuje i za 10 godina a i to je brzo.

    Preporuka čitalaca: +0 - 0

  • BEOGRADSKI GRB Vreme: 26.03.2015 11:49h

    Da li gospodin Mali i projektanti znaju da će : 1). FALUSNA kula večno UNAKAZITI pogled na panoramu Beograda ; 2). visoki soliteri ZAKLONITI pogled na kupolu Hrama Svetog Save; 3). previše stambeno-poslovnog prostora svakodnevno stvarati SAOBRAĆAJNE KOLAPSE na svim mostovima i u centru grada.

    Preporuka čitalaca: +6 - 0

  • Teodora Vreme: 26.03.2015 09:49h

    A njegov gazda, vučić 'ladno izjavio da će "sve sa makete biti izgrađeno za 4 godine"! Isakreno i intenzivno nas prave budalama, otvoreno nam se rugaju, podsmevaju, a mi im još za sve to i plaćamo! Ako ima još normalnih u ovoj propaloj državi, udružimo se protiv organizovanog političkog kriminala!

    Preporuka čitalaca: +6 - 0

  • Драгомир Vreme: 26.03.2015 09:03h

    Ко потпише наредбу да се стопира путнички саобраћај и да се историјска железничка станица у Београду претвори у коцкарницу боље да му већ сада није до живота?Тај грех ће му фамилију ојадити!Зар да неко то учини и отера народ у ПРОКОП где ничега нема што велича главне железничке станице?

    Preporuka čitalaca: +6 - 0

Ostavite vaš komentar

Pravila za pisanje komentara
Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP
?>