Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
ALO! Reportaža/Srbija

Piroćanac izumeo uređaj za štednju goriva!

Izum i potencijalni patent Jovice Pešića iz Pirota, katalitički uređaj reaktor S-1, koji se ugrađuje ...

  • pilje Vreme: 07.04.2014 09:33h

    Kao što neko reče "svako dobro delo zaslužuje da bude kažnjeno". Čestitke g. Pešiću. Naime, nije ovo prvi uređaj te vrste (pravljeni su još 70-ih godina prošlog veka). Tehnikom se bavim takođe, od 13-te godine. U vreme kada nije bilo Interneta, smišljao sam mnoge stvačice i rešenja. Kada je došao Internet, shvatio sam i tvrdim sa sigurnošću, da ne postoji nijedan izum od 50-ih godina naovamo, a da ga bar dve osobe nisu smislile na svetu. Tako je i sa doktorskim disertacijama (pronašao sam ih nekoliko kopiranih ili iz Indije ili Kine i sl) a postoji i veliki broj zabluda koje nas odvedu u pogrešnom smeru. Jedna je Plasma Stealth tehnologija, koju je prvi put jedan novinar istraživač, naveo kao potpuno neproverenu informaciju. Nakon nešto malo vremena, na eminentnom simpozijumu naučnika iz celog sveta, o toj tehnologiji su čitali - iz njegovog teksta! Naravno, ta tehnologija je u upotrebi, ali tada taj novinar o njoj nije znao apsolutno ništa.

    Preporuka čitalaca: +0 - 0

  • Dejan Vreme: 19.02.2014 18:37h

    Covece, pravo kod doktora. Ovo je bljak. Strasno.

    Preporuka čitalaca: +0 - 0

  • milan Vreme: 15.01.2014 16:03h

    Vidjeno pre 5 godina! YOUTUBE, Pol Pantone, Geet reaktor, dobar opis vise realizacija od vodovodnih cevi, prikaz ugradnje na WW bubu i td....

    Preporuka čitalaca: +0 - 0

  • Živan iz Švedske Vreme: 14.01.2014 17:37h

    Momentalno, Pirot je naj nerazvijeni region Srbije, nema " piroćanskog sukna " , stari zanati izumiru i dobro došao patent Gospodina Jovice Perišića . Štednja goriva i životna sredina su prioritet u svetu s unutrašnjem (SUS) motora i za ovaj izum neka srpska SUS industrija povede računa u Srbiji. Bog čuva Srbe!

    Preporuka čitalaca: +1 - 1

  • Goran Vreme: 12.11.2013 01:21h

    Ja bih proverio da li je gosn Jova uopšte pribavio potrebne dozvole za izmišljanje dotične cevčice. Gospodin je trebao da pribavi i mišljenje stručnjaka, pa tek onda da vidi da li da uopšte izmisli tu cevčicu. I sad mi treba to da stavimo u auto, uštedimo pola goriva, a država nas ni krive ni dužne na to klepi nekim dodatnim nametom tipa ATEST ZA CEVČICU i slično.

    Preporuka čitalaca: +1 - 3

  • marina Vreme: 09.11.2013 20:57h

    Kreativan gospodin,bar se ne vuca po selu nego radi nesaza svoju dusu i drugima koristi :-)

    Preporuka čitalaca: +2 - 0

  • Ivan Vreme: 09.11.2013 19:58h

    To nije EGR sistem, kako je jedan komentator rekao. Prosto ne verujem da deo izduvnih gasova vraća gumenim crevom nazad u usis. Crevo bi se istopilo za minut. Lepo piše da on uređajem proizvodi neku dodatnu komponentu, Mislim da znam šta je u pitanju i ideja je super. Doduše, nije sasvim originalna. Fora je što koristi toplotu...

    Preporuka čitalaca: +1 - 0

  • MIĆA Vreme: 09.11.2013 11:21h

    BIO KOD NJEGA U RADIONICI NAPRAVIO JE KAMIN ZA KOJI TVRDI DA MANJE TROSI ALI NEMA KORISNIKA KOJI TO OSNOVANO I POUZDANO TVRDE NEDOSTAJU MU OZBILJNOG ISPITIVANJA ( UZGRED, TAJ SISTEM SEKUNDARNOG VAZDUHA KORISTE AMERIKANCI ODAVNO, A MONOGE FIRME SU GA VEC ISKOPIRALE-DEFINITIVNO NIJE NJEGOV IZUM ) OVO ZA GORIVO DA VIDIMO KAKO CE SE DOKAZATI AKO SE JOCA, NE DAJ BOZE RAZBOLI ILI MU SE NESTO DESI, ONDA JE TO ZASIGURNO DOBAR PROIZVOD TO SE NA ZALOST, INTENZIVNO DESAVA U SRBIJI MASA LJUDI KOJI NESTO KORISNO RADE I NESTO PAMETNO NAPRAVE, NAJCESCE OBOLEVAJU OD RAKA DEBELOG CREVA ( CAK JE I POZNATA DIJAGNOZA -FAMILIJARNA POLIPOZA, A NIKO U FAMILIJI NIJE BOLOVAO, ZANIMLJIVO ZAR NE ? ) ... JOCO, ODMAH IDI NA PREGLED, PAZI STA JEDES I PIJES

    Preporuka čitalaca: +2 - 1

  • Ludi ja Vreme: 08.11.2013 18:46h

    Jovica je prepavo stari imv kombi u kamper pre skoro 30 godina,kada je to bilo prava retkost,na zalost kako to biva kod nas ,uvek su bilebirokrate da uspore i atest tog vozila,kada je omogucen atest vozilo j prodato i sluzi u Pirotskom kraju kao prodavnica na tockovima(obilazi sela ),za neke osobe je i to prevelik zalogaj....

    Preporuka čitalaca: +3 - 0

  • seljak Vreme: 08.11.2013 17:04h

    Svaka cast Srbine ali se plasim da stranci ne naprave "slucajnu"saobracajku sa tobom.Ne daj Boze srecno

    Preporuka čitalaca: +2 - 0

  • Buduci kupac Vreme: 08.11.2013 12:47h

    Bravo majstore. Eh da ima vise takvih kao vi. Bicu siguran kupac kada bude prodaja.

    Preporuka čitalaca: +14 - 1

  • klempur Vreme: 08.11.2013 12:17h

    Pih, štedi samo 50%... Korisniji izum je magnet za struju - ŠTEDI 100% (ako vas ne ukebaju), ali ne znam ko ga je izmislio :) :) :)

    Preporuka čitalaca: +7 - 5

  • R292 Vreme: 08.11.2013 11:20h

    Hahaha... Ovo je smešno. Baš me zanima na kom principu funkcioniše njegov milenijumski izum ? Da je istina ovo što pišete samo jednim patentom ovaj gospodin bi zaradio milijarde eura. Ovo je nažalost još jedan u nizu šarlatana koji se s' vremena na vreme pojave u novinama. Neka proba svoj eksperiment na 100 automobila, pa će tako biti siguran. Eksperimentisati na starom traktoru je i više nego smešno.... HAHAHAH

    Preporuka čitalaca: +3 - 13

  • Peca Vreme: 08.11.2013 10:44h

    Lako je na tom traktoru smanjiti potrošnju. Uradiš generalnu i rešen problem, a onda staviš neku cevčicu i kažeš kako sada manje troši zbog cevčice. Posle prodaš cevčicu i eto.

    Preporuka čitalaca: +2 - 9

  • marko Vreme: 08.11.2013 10:36h

    Ko bi drugi nego pirocanac!

    Preporuka čitalaca: +10 - 0

  • perica Vreme: 08.11.2013 10:33h

    Spremi se da budes kriv sto si ovo izumeo.Tako je u srbiji.Mozda i kaznu platis jer nisi imao neku izmisljenu dozvolu od agencije protiv nlo u srbiji.

    Preporuka čitalaca: +8 - 1

  • Мирослав, Краг. Vreme: 08.11.2013 08:56h

    Колико се види, то је рециркулација издувних гасова. Пре око 35 година то сам применио на возилу ФИАТ 1300, и тано је смањена је потрошња за око 20%, бела издувна грана, живљи рад мотора. То је познато као амерички ЕГР систем, неоспорно добра ствар.

    Preporuka čitalaca: +6 - 2

  • Vreme Vreme: 08.11.2013 08:16h

    Gospodin Prešić ide krupnim koracima napred kada je u pitanju očuvanje životne sredine. Smanjiti količinu štetnih sastojaka u izduvnim gasovima kod motornih vozila i ostalih agregata za nekoliko puta, a uz to da je to moguće i kod starih automobila, je izum prvog reda.Sama potrošnja goriva je par ekselans ali nije odlučujuća u odnosu na zaštitu, jer postoje prostori gde je zagadjenost izduvnim gasovima nepodnošljiva, a ovo rešenje u svetu je jedno od retkih jedino moguće. Postoje sredine gde je neophodno odmah uvesti ovakav sistem zaštite, posebno ako se uzme njegova cena , brzina ugradnje kao i stepen sigurnosti. Gospodin Pešić ima izum koji će svi se nadamo ući u anale zaštite životne sredine i postati standard.

    Preporuka čitalaca: +9 - 1

Ostavite vaš komentar

Pravila za pisanje komentara
Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP
?>