Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
ALO! Reportaža/Srbija

Spomenik za 110 četnika!

Pored spomenika Vuku Kalajitoviću Kalajitu (1913-1948), komandatu Mileševskog četničkog korpusa, ...

  • Lune Vreme: 22.11.2014 13:00h

    "krivi bez krivice"...? Dan sećanja na žrtve Holokausta i genocida u Drugom svetskom ratu obeležen je polaganjem venaca kod spomenika Žrtvama genocida u logoru Staro sajmište. Masovno hapšenje Jevreja u Srbiji i odvođenje u logore počelo je već u avgustu 1941. godine, odmah po nemačkoj okupaciji Srbije, u čemu je ključnu ulogu imala srbijanska kvislinška vlada Milana Nedića, čija je policija i žandarmerija svojski pomagala nacistima, kao i odredi smrti Dimitrija Ljotića. Već u avgustu 1942. godine Srbija je, među prvim državama u Evropi, proglašena "judenfrei"

    Preporuka čitalaca: +0 - 0

  • Пантелеја Vreme: 31.08.2013 23:14h

    Слава страдалима од злочиначке руке. А Крцунове слуге и челати су званично сазнали да им "маршал"-каплар није југословен, баш ми криво !!!!!!!

    Preporuka čitalaca: +1 - 0

  • Lune Vreme: 28.08.2013 19:16h

    Na spomen-ploči će biti i imena 58 mladića od 17 do 25 godina, od kojih je većina streljana bez suđenja i dokaza krivice u čistkama Ozne posle 1945. godine, u kojima je uništena čitava mladost božetićkog kraja – kaže Miloš Vjetrović, predsednik Udruženja „Knezovi Raškovići“. .......................................................................................................................................... Hm,hmm.. mora da nisu prihvatili amnestiju koju je obnarodovao Slobodan Penezic Krcun, pa je usledio postupak protiv saradnika porazenog okupatora i diverzanata kao drzavnih neprijatelja.

    Preporuka čitalaca: +0 - 0

  • Србин Vreme: 28.08.2013 18:49h

    За крст часни и слободу златну!

    Preporuka čitalaca: +1 - 0

  • Rekonstrukcija ili smrt Vreme: 27.08.2013 14:19h

    Slava ubijenim borcima od ruku ubica iz Ozne.Imali su zelju da zive u domacinskoj Srbiji, ali neko to nije hteo.Slava im i hvala!

    Preporuka čitalaca: +3 - 0

  • Vladimir Vreme: 27.08.2013 11:02h

    Слава им и хвала!

    Preporuka čitalaca: +3 - 0

  • Мирослав, Краг. Vreme: 27.08.2013 09:45h

  • maksim Vreme: 27.08.2013 09:19h

    Zanima me ko finansira sve ovo sto nas stalno vraca u proslost i nikako ne da napred. I zasto smo mi tako naivni pa verujemo u njine dobre namere? Uveren sam da su im zle namere s jedinim ciljem licnog koristoljublja. Ako neko vec zeli pomoci, neka pomaze zivima. Toliko je ozlojadjenih, osiromaseni, gladnih, izvaranih, izlaganih ... A mrtve neka ostave u miru. Pa zr nije ocito da oni od toga nemaju nikakvu korist. Ginuli su onda kao i mi skoro za tudj racun a svoju propast. Zar i mi nismo zalud stradali. Pa kada cemo se konacno dozvati pameti. Bar zarad zivota nase dece. Ili cemo i njih u propast i smrt pozivati da bi saka bezkrupuloznih bestidnika uzivala i pritom nas jos vredjala i ismijavala.

    Preporuka čitalaca: +0 - 3

Ostavite vaš komentar

Pravila za pisanje komentara
Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP
?>