Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Automobili

KRAJ PRAZNIKA

Na naplatnim rampama spremni za saobraćajni udar

Autor: Tanjug | 13.04.2015 - 13:52:00h | Komentara: 0

Na naplatnoj rampi Bubanj Potok, kod Beograda, danas će biti otvorene tri dodatne trake za naplatu putarine iz pravca Niša, kako bi se izbegle očekivane gužve u poslepodnevnim časovima, rekli su u Putevima Srbije.

Napalata putarine

Napalata putarine

Darko Savić iz Sektora za naplatu putarine Puteva Srbije rekao je reporteru Tanjuga da je u protekla četiri dana kroz naplatnu stanicu Bubanj Potok, u oba pravca, prošlo 133.000 vozila, kao i da se tokom dana očekuje 35.000 vozila, od kojih oko 20.000 iz pravca Niša ka Beogradu, što je za oko 40 odsto više nego inače.

"Trenutni režim naplatne stanice Bubanj Potok je 10 traka za naplatu putarine i pet traka za distribuciju kartica. Po potrebi ćemo otvoriti tri dodatna kanala za naplatu putarine od Niša ka Beogradu", kazao je Savić.

Na Bubanj Potoku trenutno nema većih zadržavanja vozila, dok je na naplatnoj stanici kod Niša pojačan saobraćaj u smeru ka Beogradu, dok je na izlazu redovno stanje.

Vozači kažu da na putevima u Srbiji još nema gužve, da je za sada sve u redu, kao i da su na vreme pošli na put.

"I na ostalim naplatnim stanicama u Srbiji saobraćaj je trenutno umerenog intenziteta", kaže Savić.

On poziva vozače da ne čekaju poslednji čas za povratak sa odmora već da na vreme krenu ka Beogradu, kako bi izbegli gužvu.

"Inkasanti imaju sitan novac i ispred kabine na tri strana jezika je napisano cena putarine za najduže relacije, tako da stranci mogu da pripeme novac", navodi Savić.

On je istakao da je sve popularnije korišćenje elektronske naplate putarine, što značajno doprinosi smanjivanju gužvi na naplatnim stanicama, kao i da je za oko 100 odsto povećano korišćenje elektronske naplate putarine u odnosu na prethodnu godinu.

Inkasant na Bubanj Potoku Tatjana Bošković je rekla za Tanjug da je trenutno malo pojačan protok vozila na toj naplatnoj stanici i pozvala vozače da pripreme tačan iznos putarine.

Ona kaže da ima dovoljno sitnog novca i napominje da se često dešava da gradjani, sa domaćim registrarskim oznakama vozila, ne znaju da ne mogu da plate putarinu u evrima i da se onda napravi gužva.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP