Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Saveti

DA NE BUDE PROBLEMA

Ovih nedoumica o seksu bi svaki par trebalo da reši!

Autor: Pravda.rs | 22.08.2014 - 09:19:00h | Komentara: 0

Razgovor o seksu je škakljiva tema koja na površinu izvlači mnogo neprijatnosti, koje parovi radije guraju pod tepih umesto da ih reše.

seks ljubav parovi Foto: Profimedia

 Bolje je da na samom početku odredite status veze / Foto: Profimedia

Ipak, otvoren odnos koji izgradite na samom početku veze trebalo bi da vam omogući dovoljno slobode da s partnerom podelite sve. Pogotovo kada je reč o krevetu.

Razgovarajte o granicama

Prvo o čemu treba da popričate jesu granice, jer one pomažu da se oba partnera osećaju prijatno. Treba da raspravite šta želite da radite u krevetu, a o čemu ne želite ni da razmišljate. Jednom kad se granice postave, smanjiće se pritisak, ali i rizik da ćete povrediti partnera ako odbijete neke od njegovih ideja u spavaćoj sobi.

Uskladite libido

U dugim vezama partneri mogu ponekad da postanu toliko komotni da to smeta njihovom seksualnom životu. Rutina zbog toga može da bude opasna za vezu, naročito ako se libida partnera ne slažu. To je teško uskladiti, ali nikako nije nemoguće. Ako jedna strana ima slabiju seksualnu želju, a druga jaču, u tim situacijama može da pomogne raspored. Odličan dodatak su igračke i igranje uloga, ali treba ih uvoditi postupno i bez ikakvog pritiska.

Problemi u krevetu

Preuranjena ejakulacija, vaginalna suvoća i manjak akcije u sobi su delikatne situacije o kojima parovi treba da razgovaraju. Ovde treba da budete posebno pažljivi, zato što je partner već vrlo osetljiv, pa čak i najmanja pogrešna reč može da izazove burne reakcije. Treba da mu date do znanja da ste uz njega i da ćete to zajedničkim snagama da prebrodite. Njegovo samopouzdanje je već okrznuto, pa je bolje da krenete polako i da produžite vreme predigre.

Vrsta zaštite

O sigurnosti i korišćenju kontracepcije treba da raspravite pre prvog seksa. Virusne i bakterijske infekcije vrebaju, a tu je i rizik od neželjene trudnoće. Najbolje je da zajedničkim snagama odlučite koju ćete vrstu kontracepcije da koristite. Takođe, bitno je da o tome podjednako brinu i žena i muškarac. Podrazumevanje da će na to da pazi jedan, odnosno drugi partner je put ka riskantnim situacijama.

Regulišite status u vezi

Pre samog upuštanja u seks s partnerom treba da razgovarate o tome kakva je vaša veza. Žene se najčešće boje tog pitanja, pa podrazumevaju da se njihov partner viđa samo s njima, što može da izazove mnogo neprijatnosti, tvrde bračni terapeuti. Bolje je da na samom početku odredite status veze.

Otvoreno recite šta vas uzbuđuje

Partner ne zna uvek šta njegovu bolju polovinu uzbuđuje, a takve situacije nisu retke čak ni u dugim vezama. Ali tome je lako doskočiti i samo nemojte da zaboravite da partner ne zna da čita misli. Treba da mu jasno pokažete šta vas uzbuđuje, a šta nikako ne želite. Recite mu i usmerite ga, od toga ćete oboje da profitirate. Već sledeći put on će vas bez reči dovesti do vrhunca.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP