Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Automobili

MENJAJU ZAKON

Nema više uvoza automobila starijih od 10 godina

Autor: Blic | 19.04.2015 - 21:23:00h | Komentara: 7

Vlada priprema uredbu po kojoj će od Nove godine biti moguće uvesti nove automobile samo ako ispunjavaju standard evro 6, odnosno evro 4 za polovne.

Rasprodaja limuzina | Foto: Oliver Bunić

Ilustracija | Foto: Oliver Bunić

- Prema nacrtu uredbe koja je u pripremi, ove mere bi se sprovodile od septembra, ali uz prelazni period od nekoliko meseci za uvoz novih vozila. Od 2016. bi se u potpunosti primenila odluka da u Srbiju mogu da se uvoze samo automobili koji imaju standard evro 6. Što se polovnih vozila tiče, već od jeseni bi se primenila zabrana daljeg uvoza automobila koji imaju motor evro 3 standarda, kažu za “Blic” izvori u Vladi.

U Nemanjinoj podsećaju da se o povećanju standarda za polovna vozila dugo vodi rasprava jer su svi svesni da bi to poskupelo nabavku polovnih automobila u Srbiji u proseku za 500 do 600 evra.

U Srpskoj asocijaciji uvoznika vozila i delova za “Blic” kažu da je jasno da će od jeseni biti povećan standard za uvoz novih automobila.


- Povećanje standarda za uvoz polovnih automobila još uvek je u Srbiji socijalno pitanje. Mi smo više puta pokretali inicijativu da se omogući da u Srbiju ulaze samo vozila koja imaju standard motora evro 4. Međutim, uvek do sada kod predstavnika Vlade prevladavali su pre socijalni razlozi nego oni koji se odnose na bezbednost saobraćaja - kaže Milan Vukasović, koordinator Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova.


S druge strane, u Vladi razmišljaju i da konačno isprave nepravdu po kojoj se registracija vozila plaća u odnosu na zapremninu, a ne na snagu motora, opširnije pročitajte ovde.

Poslednji komentari
  • CIRINELA Vreme: 20.04.2015 05:56h

    Naravno samo oni iz Vlade imaju para a sirotinja nek vozi bicikle. Vratite nam penzijeeee, vratite plateeeee. Lopoviiiiiiii.

  • bube Vreme: 20.04.2015 06:26h

    Pa zato im Vlada Japana poklanja nove automobile.

  • pera Vreme: 20.04.2015 10:15h

    Ovo je dno dna. Sve to rade auto kuce cute cute a ovi rade kako hoce. Pa vazniji smo mi od advokata. Al oni su dobili sta su hteli. E moja srbijo jadna li si

  • ZORAN Vreme: 20.04.2015 12:04h

    Hoće li SNS predložiti da se ukine, mrskog im Šešelja uredba, o registraciji po kubikaži. Danas auto od 3000 kubika, stariji od 10 godina, vredi 1000-2000 evra a registracija 800. Pa gde to ima?

  • Pedja Vreme: 20.04.2015 14:47h

    "Međutim, uvek do sada kod predstavnika Vlade prevladavali su pre socijalni razlozi nego oni koji se odnose na bezbednost saobraćaja - kaže Milan Vukasović" Rece covek i osta ziv. Razlika izmedju euro 3 i euro 4 motora je ssmo u emisiji izduvnih gasova i nema nikakve veze sa bezbednoscu. majko mila sta sve "face" nece da odvale. ko sve radi i prima platu, ovo nije normalno. pa nije ni cudo sto nam ide ovako kako nam ide. Covek se ubi od zalaganja da se uvoze samo euro vozila sa euro 4 motorom JER SU BEZBEDNIJA. hahahaaa, boli koliko je glupo.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP