Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs IT

KRADUCKANJE OPCIJA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

Facebook potkrada Twitter!

Autor: Mondo | 18.03.2013 - 13:00:00h | Komentara: 0

Izgleda da je Facebook rešio da svoje korisnike “počasti“ novim opcijama, koje su na Twitter mreži izuzetno popularne: hashtag i liste aktivnosti, prenosi "Mondo".

Stiže nova opcija

Stižu nove opcije | Foto: Reuters

Facebook je nedavno zabranio Twitter korisnicima da gledaju Instagram fotografije, ali zato namerava da svojim korisnicima ponudi neke od Twitter opcija, koje su izuzetno popularne na tom mikro blogu.

Od nastanka Twittera poznata nam je i hashtag oznaka, koji se formira od znaka # spojenog sa temom ili pojmom. Recimo #MWC2013 ili #ALOnovine.
Prateći hashtagove korisnici lakše mogu da pronađu tvitove i korisnike koji ih zanimaju i na jednom mestu pregledaju sve tvitove na temu obuhvaćenu hashtagom. Hashtag opcija, sem navedenih stvari, na Facebooku bi omogućila lakše informisanje o tome šta korisnici prate, ko je koliko popularan i šta je trenutno “in“ na društvenoj mreži.
Hashtag je, takođe idealan i za ciljano oglašavanje, koje Facebook sve agresivnije forsira, i hashtag bi bio jedan od najlakših načina da Facebook sazna šta da ponudi svakom korisniku koji ih upotrebljava. Zapravo, oni bi to sami pokazali društvenoj mreži, koja bi kasnije “samo“ poslala oglas koji korisnici treba da vide.

Twitter

Kradu im opcije: Twitter

Sem hashtagova Facebook bi, prema pisanju TechCrunch portala, uskoro mogao uvesti i liste objava, kategorije sa hastagovima i Mentions liste, koje su svim korisnicima Twittera vrlo dobro poznate.

Kada će hashtagovi zaživeti na Fejsu i da li ćemo ih uopšte videti na toj društvenoj mreži saznaćemo uskoro. Podsetićemo vas na to da su sva šuškanja o novim Facebook opcijama, uglavnom bila i potvrđena.
Da li biste vi koristili hashtagove i da li vam je uopšte jasno šta je njihova prednost i kako se koriste?

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP