Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs IT

NOVO ČEDO KOREJSKOG GIGANTA

"Galaxy s5" večeras debituje u Barseloni

Autor: Ekipa Alo! | 24.02.2014 - 16:45:00h | Komentara: 0

„Samsung“ će večeras u Barseloni predstaviti dugo očekivani "galaxy s5". Prema nezvaničnim informacijama, novi telefon će imati AMOLED ekran dijagonale 13,3 centimetara, 16 megapiksela kameru, skener otiska prstiju, a zavisno od metalne ili plastične verzije koštaće 800, odnosno 650 evra.

Samsung pozivnica

U „Samsungu“ su spremni da danas, prvog dana Svetskog kongresa mobilnih tehnologija u Barseloni, brane šampionsku poziciju na tržištu pametnih telefona izbacujući dugo najavljivani "galaxy s5".
Južnokorejski džin očekuje da će ga novi telefon održati na vrhu i ispred glavnih rivala „Epla“ i kineskih proizvođača, a večeras od 19. časova obelodaniće sve detalje i karakteristike svog novog „čeda“.
Dobro obavešteni blogeri i tehnološki sajtovi ističu da će "galaxy s5" imati 13,3 centimetara (5,25 inča) dijagonalu AMOLED ekrana rezolucije 2560 sa 1440 piksela.
Dalje navode i da će "s5" biti dostupan u metalnoj i plastičnoj verziji, koje će koštati 800 i 650 evra.
Što se procesora tiče, još nije sigurno da li će u sebi imati osmojezgarni, 64-bitni Exynos 6 ili Snapdragon 805. I dok se za prvi dugo očekivalo da će biti ugrađen u "s5", odskora je počelo da se „šuška“ i o Snapdragon 805.
 
Mnogi smatraju da će oba procesora biti iskorišćena, odnosno da će se Exynos 6 naći u metalnoj verziji, dok će Snapdragon 805 biti ugrađen u plastičnu.
Osim svega ovoga, uređaj će imati 16 megapiksela kameru, a što se operativnog sistema tiče biće instaliran, očekivano, Android 4,4 Kit Ket. Telefon će imati i skener otiska prstiju.
Takođe, dobro upućeni izvori tvrde i da će „Samsung“ u bliskoj budućnosti izbaciti i "galaxy s5 mini" i "galaxy s5 zoom".

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP