Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs IT

POVRATAK LEGENDE

"Komodor" se vraća na velika vrata, nećete verovati kako! (FOTO+VIDEO)

Autor: M. S. P. | 15.07.2015 - 18:15:00h | Komentara: 0

Oni malo stariji ljubitelji kompjutera sa setom se vraćaju prvih stranih "ljutih mašina" koje su se krajems edamdesetih i tokom osamdesetih godina pojavili na našem tržištru. Prva "ljuta mašina" bio je "ZX Spektrum", a onda je došla "zver!" za tadašnje poimanje tehnologije - čuveni "Komodor"! E, baš taj brend se vraća na velika vrata, i to kao - mobilni telefon!

Komodor 64

Prva "zver": "Komodor 64" (Klikni za uvećanje) | Foto: Profimedia

"Komodor" je svoje vremeno doneo pravu revoluciju među ljubitelje kompjuterskih igrica. Ako ste dovoljno matori, sigurnos e sećate učitavanja igrica koje su bile na audio kasetama, onog specifičnog krčanja, ručnog ukucavanja "turba" i drugih dogodovština. Koliko su ti kompjuteri bili popularni najbolje govori podatak da ih je u ono vreme prodato čak 17 miliona!

Ali, 1994. godine kompanije bankrotirala, pa je čuveni bredn tokom godin promenio nekoliko vlasnika. Konačno, najnoviji je odlučio da povrati staru slavu "Komodoru"!


Ova kompanija je sada odlučila da na tržište izbaci PET, mobilni telefon koji će ime nositi po čuvenom kompjuteru iz 1977. godine.

"Komodor PET" imaće ekran od 5,5 inča sa rezolucijom od 1920x1080 piksela, Mediatek 64-bit octa-core procesor na 1,7GHz, zadnju Sony sennzor kameru od 13 megapiksela i bateriju od 3.000 mAh. Moći će da pravi fotke u rezoluciji do 4096×2304 piksela i video do 1080 piksela, i to HD. Prednja kameria imaće osam megapiksela.

"Komodor PET" će postojati u dve verzije, sa 16 i 32 gigabajta memorije. "Šesnaestica" će koštati 275, a duplo jača verzija 330 evra.

I nešto posebno... Za ljubitelje igrica koje su proslavile te kompjutere tu će biti i dva emulatora, pomoću kojih će biti moguće igrati one stare dobre igrice sa "Komodora" i Amige"!

Sasvim dovoljno za povratak legende.

U to ime, pogledajte video u kojem se, za 10 minuta, možete podsetiti čak 100 svojevremeno ekstremno popularnih igrica za "Komodor":


Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP