Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs IT

MOBILNI GIGANT POPUSTIO

Neočekivano: Nokijin Android u prodaji!

Autor: A. O. | 24.02.2014 - 16:48:00h | Komentara: 1

Nokia je uradila ono što su mnogi mislili da se nikada neće desiti: predstavila je svoje prve telefone bazirane na Android operativnom sistemu. Iako je veliki deo Nokie kupio Microsoft, ovo očigledno nije sprečilo njihovu ideju da izbaci ove modele, o kojima se u proteklim mesecima dosta nagađalo.

Nokia android u prodaji

Nokia android u prodaji

U pitanju je porodica telefona pod nazivom X, gde X označava “skretnicu” između Microsoft-ovog clouda, Android aplikacija i Nokie. Modeli su X, X+ i XL, a njihova cena jedva prelazi 100 evra.
Nokia X telefoni radiće na veoma modifikovanoj verziji Androida, koji po izgledu dosta podseća na Windows Phone. Sve što ima veze sa Google-om Nokia je izbacila, i ubacila svoje i Microsoft-ove servise. Najveća prednost ovih telefona u odnosu na čuvene Lumia uređaje su aplikacije, piše Telegraf.
Iako Google Play ne postoji na ovim modelima, nekoliko nezavisnih marketa za aplikacije je uključeno, kao što je na primer Yandex. Ovi marketi su često popularniji od Google Play-a u državama na koje Nokia cilja svojom X serijom. Nokia Store će takođe biti prisutan.
Model Nokia X imaće ekran od 4 inča sa rezolucijom od 480 x 800 piksela, Qualcomm Snapdragon Dual-Core procesor na 1 GHz, 512 MB RAM memorije, 4 GB za skladištenje podataka, i kameru od 3 Mpix. X+ model će imati samo 256 MB RAM memorije, a ovi telefoni će podržavati dve SIM kartice.
Model X će se naći odmah u prodaji, a modeli X+ i XL očekuju se u prodaji u drugom kvartalu ove godine. Ovi uređaji pojaviće se u Indiji, Kini, Indoneziji, Vijentamu, Južnoj Americi, Zapadnoj Evropi i Bliskom Istoku.
Vreme će pokazati šta korisnici misle o ovom potezu kompanije, i da li je bolje bilo da se drži Windows-a kada je već toliko godina čekala da izbaci svoj prvi Android uređaj.
Poslednji komentari
  • Mina Vreme: 25.02.2014 02:22h

    Pffff... nekada je Nokia bila ime, a sad ju je i Lenovo pregazio. Ne znam kome i cemu konkurisu sa ovim jadnicima od telefona, verovatno ce biti popularni u juznom Senegalu i Eritreji... nista sto vec odavno nije vidjeno i odavno prohujalo sa vihorom.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP