Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs IT

NIJE DUGO TREBALO

Nexus 5 tek je stigao i već su ga rasprodali!

Autor: Ekipa Alo! | 01.11.2013 - 08:50:00h | Komentara: 0

Googleov Nexus 5 je uređaj s četvorojezgrenim procesorom i ekranom od 5 inča i prvi s Androidom 4.4, koji uz brojne estetske dorade troši i puno manje memorije.

Nexus 5

OVDE možete pogledati novi Nexus 5

Tek što su ga predstavili i počeli prodavati, Google je rasprodao 16-gigabajtnu verziju novog Nexus 5 telefona u crnoj boji, prenose američki mediji. Naravno, Nexus 5 u Srbiji još uvek nije dostupan preko Google Play trgovine.

Google je u četvrtak predstavio svoj novi telefon, koji je nastavak uspešne suradnje LG-Google i o kojem je praktično sve već bilo poznato. Novi top model dolazi s gotovo 5-inčnim ekranom FullHD rezolucije (1080p) i tanji je i lakši od prethodnika, Nexusa 4, koji je nedavno rasprodat nakon velikog sniženja cijena.

Uređaj dolazi sa Snapdragon 800 četverojezgrenim procesorom takta 2,3 GHz, uz 2 GB radne memorije i podrškom za 4G/LTE mreže.

Njegova kamera dolazi s optičkom stabilizacijom slike iz LG Innoteka, koja je prvobitno predstavljena na telefonu LG G2, na kojem se ceo Nexus 5 značajno bazira. Kamera snima fotografije od 8 megapiksela, a uz Photo Sphere ima i nedavno predstavljenu opciju Auto Awesome, koja dodatno poboljšava snimljene fotografije i još niz drugih dodataka koje je Google uveo u obradu fotografija.

 
KitKat jede manje memorije 

Ovo je takođe i prvi mobilni telefon koji dolazi s Androidom 4.4 KitKat, koji je najnovija verzija Googleova operacionog  sistema. KitKat tako donosi novu verziju opcije za biranje broja, koja automatski predlaže osobe za pozivanje, a tu su i najnoviji Hangoutsi s ugrađenim SMS porukama. Nexus 5 dobio je i novi pokretač aplikacija, a glasovna integracija je još dorađenija. Google navodi i da će u sledećih par nedelja još nadograditi Google Now. KitKat je lakši za hardver, a osim samog Androida i Chrome i YouTube su sada manje gladni radne memorije tako da bi novi Android trebao bez poteškoća raditi i na uređajima sa 512 MB RAM-a. To znači da bi trebao stići i na puno više starijih uređaja i tako im dati "novi zamah".

U prodaji su verzije sa 16 i 32 GB interne memorije i cenama od 349 i 399 dolara. Ubrzo nakon početka prodaje, uz verziju od 16 GB pojavila se i poruka kako su ostali bez uređaja i da uskoro stižu nove verzije. Uz SAD, Nexus 5 je preko Google Play trgovine dostupan u još devet zemalja, a od sredine novembra uređaj će biti dostupan i u klasičnoj prodaji u Europi. Hoće li Srbija biti u toj grupi i kod kojeg operatera stiže telefon, tek treba videti.



Ključne specifikacije:

Procesor: Qualcomm® Snapdragon™ 800 s četvorojezgrenim procesorom Krait takta 2,26 GHz
Operacioni sistem: Android™ 4.4, KitKat®
Displej: 5-inčni (stvarno: 4,95 inča) Full HD IPS (1920 x 1080 piksela)
Mreža: CDMA/1xRTT/EVDO, GSM/GPRS/EDGE, WCDMA/HSPA+, LTE
Memorija: 32GB / 16GB
RAM: 2GB
Kamera: pozadi 8.0 MP s optičkom stabilizacijom / spreda 1.3 MP HD
Baterija: 2.300 mAh litij-polimerska (neodvojiva)
Dimenzije: 137,84 x 69,17 x 8,59 mm
Težina: 130 g
Ostalo: bežično punjenje, NFC


Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP