Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs IT

JEDNOSTAVNO

Ovim trikovima produžićete trajanje baterije mobilnog telefona!

Autor: Android Pit | 13.05.2014 - 09:57:00h | Komentara: 0

Koji god pametni telefon da imate ugrađena baterija ključna je komponenta od koje zavisi apsolutno svaki drugi segment i ostali hardver ugrađen u uređaju. Donosimo vam nekoliko trikova kojima ćete produžiti vek trajanja baterije...

Ako punite telefon  češće nego inače,  to je još jedan znak  potencijalne pretnje

Foto: Shutterstock

Bateriju punite redovno
Nema potrebe da bateriju punite i praznite do kraja. Litijum polimer baterije ne reaguju dobro na nisku voltažu, pa mogu stvarati probleme ako padnu prenisko. Stoga, kad god vam baterija padne na 30 odsto, potražite utičnicu. Najbolje ako je oko 10-20 odsto. Izbegavajte ceđenje baterije do kraja.

Nije dobra ideja ostaviti mobilni da se puni osam sati ako treba dva i po sata, pa to izbegavajte. Time smanjujete rizik pregrejavanja i eksplozije baterije. Punite uz doručak, u kancelariji, pa dopunite uveče ako je potrebno.
Razmišljajte o ciklusima punjenja.

Po njima računate životni vek vaše baterije. Obično ćete iz nje izvući nekoliko hiljada punjenja pre nego što izdahne. No, količina punjenja koje obavite svaki put i količina baterije koju ste iskoristili ima uticaja na broj punjenja koji ćete uspeti da izvuče iz nje. Idealno, dopunićete je od 25 do 80 odsto jednom ili dva puta dnevno.
Isključujte mobilni telefon
Ako želite maksimalno da produžite životni vek baterije, isključite mobilni tu i tamo. Recimo, dok ga punite. Ne samo što ćete ga tako brže napuniti, već će se i manje grejati pri punjenju. Možete ga isključiti i dok ste u bioskopu ili na dužem sastanku.
Držite mobilni dalje od izvora topline
Iako pametni telefoni s litijumskim baterijama dolaze s prekidačima topline kako bi izbegli pregrejavanje, ne treba izazivati sudbinu. Kao što smo već napomenuli, izbegavajte preterano punjenje, ali i držite mobilni dalje od izvora topline, naročito dok ga punite, kao i od prašine.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP