Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs IT

OD SUŠENJA DO PIRINČA

Šta da radite ako vam telefon upadne u vodu!

Autor: Haber/Novi magazin | 10.08.2013 - 14:34:00h | Komentara: 1

Leto je godišnje doba kada postoji najveća verovatnoća da vam telefon upadne u vodu. Bilo da završi u moru, kadi, ili bazenu, zapamtite - telefon se neće pokvariti zbog vlage, već zbog vašeg pokušaja da ga uključite.

Evo šta treba da radite ako vam telefon upadne u vodu:

Misa na plaži

Svi ti telefoni koji jedva čekaju da upadnu u vodu...

Odmah prekinite napajanje - Prvo pravilo je: ne paničite, već što pre isključite telefon. Što ga pre isključite, to su veće šanse da ćete kasnije moći da ga "oživite".

Ne pokušavajte da uključite mobilni - Ne uključujte telefon pošto je pao u vodu. Čak i kada ga osušite suvom krpom ili fenom, nemojte to da radite jer možete da izazovete kratki spoj. Ako vam se to dogodi, zaboravite na popravku.
Izvadite bateriju i karticu - Odmah izvadite SIM karticu i bateriju (ako je moguće). Ako je mobilni pao u more, pošto ga ugasite, operite ga pod mlazom vode s česme. Nemojte pokušavati da ga očistite alkoholom.
Brzo sušenje - Telefon prvo dobro osušite suvom krpom. Ako imate fen za kosu s opcijom izbacivanja hladnog vazduha, posušite telefon tako, ali nikako nemojte koristiti topli vazduh.
Postepeno sušenje - Stavite telefon pored stone lampe, reflektora ili nekog drugog manjeg izvora toplote kako bi omogućili da voda polako ispari. Ovaj proces može trajati i šest sati. U svakom slučaju nemojte da žurite i koristite vreo vazduh ili neki jak izvor toplote.
Trik s pirinčem - Pošto ste sve ovo uradili, ostavite telefon najmanje još tri dana pre nego što pokušate da ga uključite. Ovo je važno jer, iako vam se može činiti da je mobilni u potpunosti suv, i najmanja količina vlage može da reaguje u kontaktu s baterijom i dovede do kratkog spoja.
Neki savetuju da telefon stavite u činiju punu suvog pirinča jer ova namirnica privlači vlagu. Ako to uradite, pirinač treba u potpunosti da prekriva telefon. 
Poslednji komentari
  • probojac Vreme: 12.02.2014 08:55h

    a sta ako je baterija nezamenljiva kao u slucaju LG G2 i jos neki?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP