Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Kuća

NAJČEŠĆE GREŠKE U ENTERIJERU

Hodnik nije ostava

Autor: Ekipa Alo! | 23.07.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Svi sanjaju o lepom domu uređenom kao iz kataloga, ali im se pri uređivanju omaknu sitne greške koji mogu da naruše izgled celokupnog prostora. Evo nekoliko najčeščih po izboru arhitekata…

Drvo, kamen i tamne boje zatvaraju prostor

Drvo, kamen i tamne boje zatvaraju prostor | Foto: Shutterstock

Nemate biljke
Zelene biljke će uneti dašak svežine u svaki prostor, i to ne samo u estetskom smislu; pročistiće vazduh, naročito tamo gde se retko provetrava. Osim toga, istraživanja su pokazala da ukoliko na prazno mesto u stanu postavite zelenu biljku, to može da smanji stres.

Biljke su imperativ,  ne oslanjate se  samo na lustere, birajte ukrase u više boja i stilova

Biljke su imperativ, ne oslanjate se samo na lustere, birajte ukrase u više boja i stilova | Foto: Shutterstock


Samo lusteri
Ako se oslanjate na ugradnu rasvetu, naročito u kuhinji, verovatno niste svesni da živite u mraku. Takva vrsta rasvete ne dopušta da sijalica sija punom jačinom, pa vertikalne površine u prostoriji ostaju nedovoljno osvetljene. Razne lampe, poput stonih i zidnih, ne samo što će vam olakšati svakodnevne poslove, već će stvoriti svetliji i pozitivniji prostor.

Ostava u hodniku
Jakne, kaputi, cipele, kišobrani, torbe, ključevi, sve to treba negde smestiti i hodnik vam se čini kao idealno mesto za to. Međutim, gomila stvari po zidovima i podu samo stvara osećaj haosa i neurednosti. Ugradni ormari i uski, plitki ormarići za cipele sakriće sve što ne treba da se vidi, a prostor će delovati prostranije i urednije.

Zatrpan prostor
Pažljivo birajte materijal u stanu jer drvo, kamen, kao i materijali u tamnijim bojama u prostoru mogu da deluju teško i da ga zaguše. U manjim prostorima preporučljivo je birati materijal u svetlijim bojama, a ako želite da vizuelno povećate prostor, koristite i transparentno staklo.

Jednobojni ukrasi
Kad birate ukrasne jastuke, prekrivače, zidne tapete ili vaze, nemojte napraviti jednu od čestih grešaka kod uređenje enterijera i odabrati samo jednobojne ukrasne predmete. Budite hrabri i kombinujte različite boje i uzorke kako prostor ne bi delovao monotono i lišeno ličnog pečata.

Plava zatvara apetit
 

Plava boja je hladna, a neke njene nijanse su hladnije od drugih, što može da deluje odbojno - atmosfera koju svakako ne želite da postignete u trpezariji. Osim toga, neka istraživanja dokazuju da ova boja smanjuje apetit, što možda zvuči sjajno ukoliko planirate da izgubite koji kilogram. Ipak, na porodičnim ručkovima i večerama s prijateljima sigurno želite da postignete suprotan efekat.

Poslednji komentari
  • pesimista Vreme: 23.07.2014 19:03h

    urediti sa srpskim dohodkom tesko,a kako kupiti veci stan kada treba 22 godine primanja bez ostalih troskova za zivot,pa mi nemamo ni srednju klasu.hvala na savet ali kako doci do novca.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP