Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Kuća

BEZ MILOSTI

I domovima treba detoks

Autor: Ekipa Alo! | 27.07.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Svima je s vremena na vreme potrebna detoksikacija, temeljno čišćenje koje nam daje novu energiju. Ista je stvar i s našim domovima, često pretrpanim nepotrebnim stvarima koje nam samo stvaraju nervozu i unose nemir. Da biste stvari držali pod kontrolom i izbegli glumljenje hrčka, svakog meseca odredite jedan dan za raščišćavanje. Evo nekoliko napomena šta sve treba hitno baciti.

Ne glumite hrčka,  pobacajte sve stvari koje ne koristite duže od dve godine

Ne glumite hrčka, pobacajte sve stvari koje ne koristite duže od dve godine | Foto: Shutterstock

Knjige
 

Dobro ste pročitali. Gotovo svi na policama imamo knjige koje nikada nismo pročitali i ne planiramo da ih uzmemo u ruke. Budite realni i nemilosrdni. Knjige koje vam na policama samo skupljaju prašinu prodajte preko „Amazona“, „eBaya“ ili ih jednostavno poklonite prijatelju, a uvek ih možete donirati i nekoj od gradskih biblioteka.
Stari časopisi
Rešite se starih magazina i novina jer, pogledajte istini u oči, kada ćete opet zaista uzeti da ih pročitate. Raspitajte se gde možete da ih donirate, poput pedijatrijskih ordinacija, knjižara, frizerskih salona. Ako vas baš zanimaju određeni članci, isecite ih i sačuvajte u fascikli.
Lekovi i vitamini
Dobro pregledajte svoju fioku s medikamentima, vitaminima i proverite datume na svim proizvodima. Lekove kojima je istekao rok trajanja smesta bacite.
Stari uređaji
Imate stari sintizajzer, laptop, radio, kasetofon. Razmislite da li ga možete, ukoliko je star, nekako restaurirati i držati kao ukras ili mu je ipak odzvonilo. Ruku na srce, neke stvari čuvamo iz sentimentalnosti i samo skupljaju prašinu. Raščistite svoj dom i lakše ćete disati. U svakom pogledu.
Odeća
Pri čišćenju ormara držite se pravila od dve godine. Naime, vreme je da se rešite starih pantalona, majica, kaputa koje niste nosili bar dve godine. I njih takođe možete donirati ili čak pokušati da prodate preko nekih onlajn prodavnica.
Beležnice, rokovnici
Većina nas na policama i u fiokama čuva neke stare beležnice, rokovnike, notese, stare podsetnike, papiriće s ko zna čijim telefonima. Razmislite da li došlo vreme da ih otpremite u prošlost i ostavite uspomenama.
Hrana
Redovno pregledajte frižider i police s hranom. Proveru umesto jednom mesečno radite barem jednom nedeljno da ne biste imali neprijatnih iznenađenja. Otvorena hrana neka ima prioritet kada pripremate jela.
Nakit
Pregledajte svoj nakit i sav koji je već pomalo otrcan, oštećen i koji nije tako vredan, a ne nameravate da ga nosite, poklonite. Možete takođe pokušati da ga prodate, a novac investirate u novi moderan komad.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP