Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Kuća

KORISNI TRIKOVI ZA UREĐENJE DOMA

Jeftino, a luksuzno!

Autor: Ekipa Alo! | 07.06.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Prema rečima dizajnerke enterijera Čeril Ejsen, tri jednaka elementa ili detalja u svakoj prostoriji izazvaće fenomenalan efekat.

Korisni trikovi za uređenje doma

Korisni trikovi za uređenje doma | Foto: Shutterstock

Tako je poslednjih nekoliko godina vrlo popularna slika podeljena u tri dela, a ukoliko baš takav detalj priželjkujete u svom dnevnom boravku, Ejsen ima jeftinu ideju – sliku koja vam se sviđa pronađite na internetu, isprintajte, prerežite na tri dela i uokvirite jednostavnim i jeftinijim okvirima. Učinak će biti i više nego efektan.


Stvorite iluziju
“Što je veće područje na kom stoji tepih, to se prostorija čini većom”, kaže Čeril dodajući kako se prostor vizuelno može povećati i spajanjem nekoliko tepiha. Neutralne boje u prostoriji, veliko ogledalo postavljeno iza sedeće garniture i veliki tepih odlično funkcionišu zajedno i prostor čine prostranijim.

Manje je više
Umesto pretrpavanja polica brojnim stvarima, Ejsen predlaže minimalistički izgled - nekoliko uspravno položenih knjiga s visokim vazama koje lepo ispunjavaju prostor. Takođe, kako bi police bile što zanimljivije, nije loše dodati i objekte različitih visina i boja. Osim toga, prostor za police s knjigama i ukrasima najbolje je postaviti na mesta u stanu koja bi inače zjapila prazna i neiskorišćena.

Detalji koji privlače
“Svaka soba treba da ima svoje središte, a ukoliko dnevni boravak već niste tako uredili, odvojite jedan zid koji će predstavljati centralni deo te prostorije i naglasite ga nekom slikom ili detaljem većih dimenzija koji će odmah privlačiti pogled”, savetuje dizajnerka.

Njujorška dizajnerka  enterijera Čeril  Ejsen navodi kako  možete srediti dom  s notom luksuza,  a da pri tom ipak  ne bankrotir

Njujorška dizajnerka enterijera Čeril Ejsen navodi kako možete srediti dom s notom luksuza, a da pri tom ipak ne bankrotirate! | Foto: Shutterstock


Prirodno svetlo
Ukoliko vaš dom krase veliki prozori i dovoljna količina svetlosti, neka upravo to bude njegov najveći ukras. Kako bi vaš dom doista blistao, držite se neutralnih i neupadljivih boja i nemojte prekrivati prozore teškim i tamnim zavesama.

Dizajnerski miks
Ejsen preporučuje uređenje doma u neutralnoj paleti boja, dok se živahne i jarke boje lako mogu dodavati putem detalja kao što su ukrasni jastuci, okviri, slike ili pak vaze. Njene omiljene boje definitivno su bela, bež i siva, a takođe preporučuje i mešanje nekoliko različitih stilova kada je u pitanju dizajn nameštaja.
Topla spavaća soba
Uobičajenu i pomalo već dosadnu spavaću sobu možete osvežiti jednostavnim trikom: jedan zid obojite u tamniju boju ili ga pak prekrijte tapetom. Ukoliko zid iza kreveta obogatite kakvom teksturom, sobi ćete dati topao i poliran izgled.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP