Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Kuća

DRAGOCENI SAVETI ENTERIJERISTA

Mali stan može biti veći!

Autor: E. A. | 21.10.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Čini li vam se da u vašem malom stanu nema dovoljno mesta, možda vam pomogne nekoliko saveta stručnjaka za enterijer. Odličnu su, a nisu skupi!

Jedan  od najlakših  načina da  povećate  prostor u  vizuelnom smislu  su ogledala

Jedan od najlakših načina da povećate prostor u vizuelnom smislu su ogledala | Foto: Shutterstock

Sklonite višak stvari
Ako ste u stanu već neko vreme i osećate se stešnjeno, vreme je za jedno detaljnije čišćenje predmeta. Pregledajte sve stvari i sitnice po policama, ormarima i ćoškovima prostorija, pa se rešite onih koje vam više ne trebaju. Ponekad čuvamo razne sitnice, jer nam se sviđaju i tome dodamo neke nove, pa na kraju ništa od svega toga nije istaknuto i nema svrhu. Odlučite što mora biti na vidljivim mestima, čemu više nije mesto u stanu i šta ćete skloniti u ormare da prostor deluje veće.


Bez ugaone garniture
Da, velika ugaona garnitura čini se idealnim mestom za izležavanje ili veća druženja, ali u malom prostoru to jednostavno ne možete dopustiti. Kod odabira nameštaja pazite na njegov položaj u stanu, nikako ne sme da zauzme celu prostoriju. Imate li mogućnosti, idealno je uraditi nameštaj po meri, a nemojte zaboraviti da se mnogo toga može staviti na zidove kako biste oslobodili podove.

Ogledalce, ogledalce
Jedan od najlakših načina da povećate prostor u vizuelnom smislu su ogledala. Lepa ogledala kojima treba malo novog sjaja lako ćete naći na buvljacima, a ako opremate prostor, potražite nameštaj koji ima inkorporirana ogledala. To mogu biti vešalice za odeću, ormari i razni ormarići.

Zaboravite tamne boje
One su možda elegantne i baš ih volite, ali će prostor učiniti još manjim. Radije birajte svetlije, pastelne tonove koji će dati dašak vaše ličnosti, a neće vizualno smanjiti prostor. I na kraju, ali ne manje važno, pakovanje stvari je izuzetno bitno u malom prostoru. Tu morate biti kreativni i iskoristiti što više polica ili ukrasnih korpi koje ćete mudro smestiti na pozicije koje nisu u fokusu. To mogu biti stočići, razne police i mesto ispod kreveta.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP