Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Kuća

URADI SAMA: ŠMINKA ZA NAJLUĐU NOĆ

Novogodišnji make up saveti: Zaboravite na zlato, oči neka blistaju od šljokica!

Autor: slobodnadalmacija.hr | 31.12.2013 - 11:19:00h | Komentara: 0

Za najluđu noć koja je pred vama i zbog koje ste se verovatno već dobro istrošili - haljina, frizura, rezervacija, a onda i pokloni, ne morate još dodatno izdvajati pare za šminkera. Našminkajte se sami kao profesionalac!

Ipak, za kućno šminkanje ipak morate imati neku kozmetiku u ormariću i dovoljno strpljenja te barem sat vremena na raspolaganju, tvrdi vizažistkinja Irena Parunov.
Dakle - kako početi?
Sve počinje od obaveznog nanošenja lagane kreme na očišćeno lice, nakon koje sledi "buster" ili fiksator kasnijih slojeva. Buster se može kupiti u apotekama ili boljim parfimerijama, izgleda kao blago želatinozna tečnost. Ako ga niste nabavili ili vam je preskup, postoji trik: pre svega što preduzmete, umijte se mineralnom vodom! Pustite je da se osuši na licu - ona će vam stisnuti pore i reducirati mašćenje kože, te na taj način pridoneti trajnijoj šminki.

puder1

puder | Foto: Shutterstock

Nakon fiksatora, sledi utrljavanje tečnog pudera u tankom sloju, te naposletku "silk-finish" finih čestica pudera, pudera u prahu ili kamenu. Pri kućnom šminkanju pripazite da taj prah ne "razvlačite", nego natapkate tamponima. Rumenilo ostavite za završnu fazu.
Nakon tog pripremnog dela sledi onaj uzbudljiviji i koloritno izazovniji, dekorativni deo. Trend je iznenađujući: hladni tonovi su hit! Imperativ su za dame nakon 35. godine, dok mlade devojke mogu nešto više ludovati.

Zlato je u šminki zabranjeno, ono inače lice čini umornijim, starijim.

Lako do lepih usana

Hladni tonovi | Foto: foter.com

Smokey-eyes postići ćete dimno sivom radije negoli tamnosmeđom, a jako našminkanim očima suprotstavite nežno našminkane usne bež nijansom. Ako želite biti ekstravagantni, možete i usne jako nacrveneti. Nipošto nemojte uzeti narandžastu, koja je demode, ili ružičastu, koja je primerenija kafi nakon najluđe noći negoli noćnom provodu - istakla je sagovornica.

Raznobojno

Raznobojno | Foto: freedigitalphotos.net

Mlade devojke, pak, imaju više tonske slobode, one mogu čak na lice nabaciti i fluorescentne diskoboje, na trepavicama su poželjne šljokice, a dobrodošlo je i pokoje pero na rubu trepavica, koje će ih produžiti!

Svetlucavi puder ipak nije dobrodošao, on je više primeren letnjem glam-izgledu nego zimi, pogotovo ako su šljokice već na očima; lice ne sme izgledati kao venecijanska maska. Evo i malog trika, te saveta za kraj.

- U ugao oka pri korenu nosa možete zalepiti jednu šljokicu - ona će izgledati kao veštačka suza, i oku će dati blistav izgled.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP