Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Kuća

CVEĆE, ZVONCARE, RESICE...

Sedamdesete su ponovo u modi!

Autor: zadovoljna.hr | 09.06.2015 - 15:08:00h | Komentara: 0

Osim zvonastih farmerica, i neki drugi modni trendovi iz boemskih sedamdesetih ove sezone se vraćaju na velika vrata. Sigurno vas to raduje jer doba kultnih hipija koji su uživali u slobodi i jednostavnosti života poznato je po veselim cvetnim dezenima, razigranom mejkapu i šarmantnim modnim dodacima.

cveće devojka proleće kosa

Cveće je modni detalj broj jedan | Foto: Profimedia

1. Cveće u kosi

Sinonim za bezbrižan hipi izgled kasnih 1960-ih i ranih 1970-ih je cveće u kosi, trend koji je jednako predivan i ženstven. Sve veličine cvetova su dozvoljene - kosu možete ukrasiti jednim velikim cvetom ili sa više sitnih latica raspoređenih po kosi.

2. Senke za oči pastelnih boja

Izaberite pastelnu seknu mat teksture z amekši i moderniji izgled. Uz senku, sve što vam treba za 'kopiranje' looka iz sedamdesetih je maskara.

3. Razdeljak na sredini

Nakon povratka u devedesetima, ovaj trend je na kratko utihnuo, ali sada se opet vraća u velikom stilu. Ako želite da imate hit frizuru iz sedamdesetih, neka vaša kosa, s razdeljkom na sredini bude vrlo blago talasasta.

4. Kamenčići na licu

Disko era sedamdesetih bila je nezamisliva bez svetlucavih kamenčića kojima su devojke i žene ukrašavale lica za lude provode na plesnom podijumu. One su većinom nosile okrugle kamenčiće, a danas su pak moderniji oni u obliku zvezdica.

5. Duge, ravno odsečene šiške

Duga kosa i duge ravne šiške takođe su sinonim za vesele sedamdesete. Ova frizura danas je jednako kul kao i pre četiri decenije.

šiške kosa devojka naočare sedamdesete

Duga kosa i ravne šiške su pun pogodak | Foto: Profimedia

6. Kosa ošišana u lepršavim stepenima

Govorimo o kultnoj frizuri koju je proslavila glumica Fara Foset. Danas je nosi Dženifer Lorens kao i druge slavne žene, s tim što je savremena verzija frizure nešto manje lepršava i sa manje volumena od one originalne.

7. "Geometrijski" ajlajner

U sedamdesetima potezi ajlajnerom bili su vrlo izražajni i debeli. Isprobajte look u kojem ćete gornju i donju crtu ajlajnera produžiti ravno, sve do slepoočnica. Slobodno eksperimentišite kako biste videli koji vam oblici najbolje stoje.

8. Blago osunčani obrazi

S rumenilom budite umereni ove sezone! Dovoljno vam je blago ružičasto rumenilo koje licu daje nežan osunčani izgled.

A photo posted by Rita Ora (@ritaora) on Jun 2, 2015 at 12:21pm PDT

9. Plavi bob

Slobodno isprobajte platinastu bob frizuru pevačice Debi Hari iz 1970-ih jer ona je savršen primer kako bi ta frizura i danas trebalo da izgleda. Danas je nosi pevačica Rita Ora.

10. Resice

Bilo da su na odeći, obući, torbi ili nekim drugim modnim dodacima, resice su trenutno jedan od najaktuelnijih trendova. Ako želite da oživite duh 1970-ih, u vašoj garderobi morate da imate barem jedan komad s lepršavim resama.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP