Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Kuća

VEĆE ŠANSE

Želite da vam bračna sreća potraje? Onda radite ovo!

Autor: Tportal | 09.05.2014 - 09:40:00h | Komentara: 0

Želite da vam bračna sreća potraje? Pripazite kako s partnerom ili partnerkom delite kućne poslove. Naime, novo istraživanje pokazuje kako su parovi koji dele kućne poslove srećniji i imaju više šanse ostati zajedno!

Čišćenje / Foto: Profimedia

Parovi koji ravnomerno dele kućne poslove imaju veće šanse za dugim i srećnim brakom, pokazalo je novo istraživanje. Međutim, deljenje kućnih poslova, kako pokazuju rezultati istraživanja, u većoj meri je ključno za bračnu sreću žena. Šanse za ljubavnu sreću najveće su kada i muž i žena veruju u jednaku podelu kućnih obaveza, navode stručnjaci sa Univerziteta Illinois i dodaju kako bračna sreća neće dugo trajati ukoliko jedan od partnera ne želi u jednakoj meri učestvovati u kućnim obavezama, pogotovo nakon što stignu deca.
Brian Ogolski, profesor na spomenutom univerzitetu, navodi kako je vrlo važno na koji način par pregovara o podeli kućanih poslova tokom prve dve godine zajedničkog života jer se upravo tada uspostavljaju obrasci ponašanja koji se zadržavaju na duži vremenski rok ti mogu voditi povećanim sukobima i smanjenju bračne sreće tokom idućih godina.

Čišćenje / Foto: Profimedia

Istraživanje Univerziteta Illinois obuhvatilo je 220 mladih bračnih parova pa je proučilo uverenja, ponašanja i bračni kvalitet, a u finišu naučnici su zaključili kako najzadovoljniji parovi imaju slična očekivanja te da podela kućnih poslova utiče na bračno zadovoljstvo žena, ali ne i muškaraca, prenosi Daily Mail.
Kada parovi kućane poslove podele na tradicionalne načine, ukoliko par ima
identične stavove i mišljenja po tom pitanju, to tada ne utiče na bračnu sreću.
Međutim, do problema dolazi ako po tom pitanju postoji razlika u stavovima.
Kako napominje Brian Ogolski, upravo je zato je važno odmah na početku zajedničkog života utvrditi određene obrasce ponašanja pre braka s partnerom porazgovarati o temi kućnih poslova i proveriti kakav je njegov ili njen stav o tome, a upravo to može sprečiti kasnije razočaranje.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP