Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Kuhinja

NEDELJNI RUČAK

Baš fina piletina!

Autor: | 10.08.2014 - 08:38:00h | Komentara: 0

Rolovani bataci sa „Zlatiborac“ tankom slaninom

Ručak

Ručak

Rolovani bataci sa „Zlatiborac“ tankom slaninom
Potrebno je:
- 100 g „Zlatiborac“ tanke slanine
- 6 bataka

- tikvica
- 100 g čeri paradajza
- 30 g pinjola
- so po ukusu, maslinovo ulje
- 2 čena belog luka

Način pripreme:
Zagrejati rernu na 220 stepeni. Posoliti batake, pa ih obmotati „Zlatiborac“ tankom slaninom. Staviti ih u rernuu da se peku 30-40 minuta. U tiganju na malo maslinovog ulja propržiti sitno seckane tikvice, pinjole, beli luk i čeri paradajz. Sve začiniti solju, pa dobijenu garnituru servirati uz gotove batake.
Rolnice od mesa sa „Zlatiborac“ tankom slaninom
Potrebno je:
- 100 g “Zlatiborac“ tanke slanine
- 150 g mlevenog junećeg mesa
- tikvica
- 400 g pilećeg filea
- so, po ukusu
- 8 drvenih ražnjića
- malo ulja
Način pripreme:
Pileći file iseći na trake, pa čekićem za meso izlupati. Nožem za ljušćenje povrća, pilerom, iseći tikvice celom dužinom na tanke trake. Od mlevenog mesa napraviti valjke u istom broju. Posoliti piletinu, pa je obmotati oko mlevenog mesa. Oko piletine obmotati tikvice, pa „Zlatiborac“ tanku slaninu. Sve to pričvrstiti drvenim ražnjićima, pa poprskati sa malo ulja. Zagrejati rernu na 200 stepeni, pa peći rolnice 30-40 minuta. Servirati jelo toplo.
Rolovana piletina sa „Zlatiborac“ tankom slaninom
Potrebno je:
- 50 g „Zlatiborac“ tanke slanine
- 200 g pilećeg filea
- 50 g kačkavalja
- so, po ukusu, malo ulja

Način pripreme:
Pileći file iseći na manje komade. Čekićem za meso izlupati piletinu. Posoliti meso i u centralni deo stavljati sir isečen na štapiće. Krajeve šnicli preklopiti preko sira, pa je urolati kao sarmu. Obmotati „Zlatiborac“ tankom slaninom. Tako pripremljeno meso ispržiti na malo ulja ili grilovati na roštilju.
Grilovani file sa „Zlatiborac“ svinjskim suvim vratom
Potrebno je:
- 60 g „Zlatiborac“ svinjskog suvog vrata
- 300 g pilećeg filea (2 komada)
- 100 g kačkavalja
- kašika suvog vlašca
- so i biber, po ukusu
- malo ulja
Način pripreme:
Narendati kačkavalj, pa ga pomešati sa suvim vlašcem. Pileći file nožem zaseći po bočnoj ivici tako da se dobije džep i u njega staviti „Zlatiborac“ svinjski suvi vrat i masu od kačkavalja i vlašca. Džep zatvoriti čačkalicama. Začiniti pripremljeno meso, pa ga izgrilovati na gril tiganju ili ispržiti na malo ulja.
Pilav sa „Zlatiborac“ svinjskim suvim vratom
Potrebno je:
- 100 g „Zlatiborac“ svinjskog suvog vrata
- 2 bataka sa karabatakom
- 200 g pirinča
- 2 glavice crnog luka
- veća šargarepa
- nekoliko šampinjona
- 1 dl ulja
- 0,6 l vode
- so i biber, po ukusu
- peršun
Način pripreme:
U šerpi na srednje jakoj vatri na ulju propržiti batake. Zatim dodati sitno seckani crni luk, šargarepu, šampinjone, i „Zlatiborac“ svinjski suvi vrat. Sve posoliti i promešati. Poklopiti, pa dinstati meso i povrće desetak minuta, odnosno dok povrće ne omekša. Dodati pirinač i vodu, pa sve lagano promešati. Poklopiti i ostaviti da jelo proključa. Proveriti ukus, popraviti ga začinima, a temperaturu smanjiti na minimalnu.
Poklopljenu šerpu ostaviti da se krčka sve dok sva tečnost ne ispari.
Po želji jelo zapeći u dobro zagrejanoj rerni. Pri serviranju jelo posuti sitno seckanim peršunovim listom.
Pileći file sa mocarelom i „Zlatiborac“ svinjskom pršutom
Potrebno je:
- 150 g pilećeg filea
- 80 g mocarele
- 50 g „Zlatiborac“ svinjske pršute
- 25 g maslaca
- veći krompir
- 50 g čeri paradajza
- nekoliko maslina
- so, biber, po ukusu
- malo ulja, za prženje
- grančica ruzmarina za dekoraciju
Način pripreme:
Krompir oljuštiti i iseći na kriške. Zatim ga skuvati. Na maslacu propržiti čeri paradajz i masline, pa dodati i krompir. Dinstati povrće svega minut do dva, pa ga posoliti. Pileći file začiniti solju, pa ga izgrilovati. Kada je gotov, na njega staviti kolutove mocarele i „Zlatiborac“ svinjsku pršutu. File zapeći u rerni u kojoj je uključen samo gornji grejač, sve dok mocarela ne počne da se topi. Na tanjiru složiti jelo. Servirati krompir sa čeri paradajzom i maslinama, preko njih staviti piletinu sa mocarelom i pršutom i ukrasiti grančicama ruzmarina.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP