Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Kuhinja

NJAM-NJAM

Ideje za letnji doručak: brzo i ukusno

Autor: blic.zena.rs | 05.07.2013 - 11:03:00h | Komentara: 0

Pošto leti obično imamo manje vremena a i želje da stojimo kraj šporeta, predlažemo vam 5 recepata za brz i lak letnji doručak. Ne zaboravite, ovo je najvažniji obrok u toku dana, te ga nemojte preskakati.

voće

Ništa slađe od voćne salate ujutru | Foto: Shutterstock

Kačamak

Za njegovu pripremu potrebno vam je manje od 5 minuta! Kupite instant palentu u supermarketu i pratite uputstva s pakovanja! Kao dodatak predlažemo kiselo mleko, vlašac, kajmak, mladi sir, med ili mleko.
Salata od tikvice i krastavca

Srednji krastavac i manju tikvicu isecite na tanke kolutove. Dodajte maslinovo ulje, jabukovo sirće, morsku so i tostirani susam. Možete napraviti i drugu verziju, sa kiselim mlekom, u tom slučaju salata se priprema bez ulja i sirćeta, samo sa solju i eventualno aromatičnim biljem.

Slatki zalogaj
Na topao tost namažite tanak sloj putera (ili kikiriki putera), stavite nekoliko kolutova banana i par kapi meda. Uz šolju ceđene pomorandže energija je zagarantovana!
Ovsene pahuljice
Kaša od ovsenih pahuljica je takođe neiscrpan izvor energije, a pritom ćete imati osećaj sitosti do ručka. Možete ih jesti sa mlekom (i dodati cimet ili med) ili sa jogurtom (u tom slučaju dodajte sitno seckanu zelenu jabuku, med i mrvljene orahe).
Brza miks salata
Da li ste znali da odmrznut kukuruz šećerac nije potrebno kuvati? Ostavite ga preko noći u frižideru da se otopi, a potom mu dodajte tunjevinu u komadima, krupno sečene kriške paradajza i maslinovo ulje. A, zarad ubrzavanja metabolizma i energije tokom celog dana, pre doručka popijte čašu mlake vode.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP