Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Kuhinja

SMRŠAJTE BEZ DIJETE

Kako izgubiti pet kilograma?

Autor: | 06.10.2013 - 08:02:00h | Komentara: 0

Popularni televizijski lekar dr. Oz donosi pet jednostavnih pravila koja mogu da vam pomognu da izgubite onih famoznih pet kilograma, o čemu mašta gotovo svaka duga žena.

Salata

Salata | Foto: Shutterstock

Čak i da ne sledite nikakvu dijetu i ne vežbate redovno, ako usvojite ovih “pet zapovesti” tokom godinu dana možete izgubiti pet kilograma, uverava dr. Oz.
Izbacite sokove


Zašećereni i gazirani sokovi predstavljaju napad na vašu liniju i zube – zaobiđite ih. Umesto gaziranih napitaka pijte čistu vodu: stručnjaci preporučuju barem dve litre vode tokom celog dana.

Uvedite policijski čas.
Stavite katanac na frižider nakon 20 časova i nemojte više ništa jesti. Ovaj “policijski čas” se odnosi na one koji idu na počinak oko 23 sata. Ako ste noćna ptica ili pak idete ranije da spavate, prilagodite ovo pravilo svom ritmu: nemojte ništa jesti tri sata pre odlaska u krevet.

Aktivni deset minuta
Istraživanja su pokazala da čak i malo telesne aktivnosti može značiti mnogo za mršavljenje, ali i za opšte zdravlje. Ne morate nužno da trčite ili trenirate u teretani: krenite u brzu šetnju, igrajte jurke s decom ili bacajte lopticu svom četveronožnom prijatelju u parku.

Put šake
Iako nisu zdrave, mnoge osobe ne mogu da se odreknu grickalica. U redu, priuštite ih, ali nemojte pojesti veću količinu od svoje šake. Poređenja radi, naše je srce prosečno veliko poput šake… Obično grickalice jedemo pravo iz kesice i nesvesno tamanimo masne namirnice dok gledamo TV. Sprečite ovakvo prejedanje i svoje grickalice izvadite u činiju. Jeste zapamtili? Najviše koliko vam stane u šaku.

Pratite težinu
Stručnjaci ne preporučuju svakodnevno vaganje, jer bi ono lako moglo da postane opsesija. Merite se redovno i zapisujte težinu. Tako ćete lakše primetiti nakupljanje kilograma i zaustaviti dalju štetu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP